Evlerimizdeki sinekler kışın nereye gidiyor?

• Kullanıcı Sonya
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Kültür
Konu sahibi son olarak 47 gün önce görüldü
Evlerimizdeki sinekler kışın nereye gidiyor?

Sineklerin her türü kışın ortadan kaybolur. Havaların ısınmasıyla birlikte ansızın ortaya çıkarlar. Sinekler ısıya
karşı çok hassastır. Güneş bulutun arkasına girdiği zaman oluşan ısı düşmesinden etkilenirler. Kış günlerinde yaşama şansları yoktur. Ölmeden önce yumurtalarını toprağa veya kuytuya gömerler. Lavra ve yumurtalar soğuktan etkilenmez. Yaz sıcakları başlayınca yumurtalar çatlar ve yine sinekli günler başlar.

küçük kuzenim bi keresinde bu soruyu sormuştu üç-dört yaşlarındaydı ozaman bende kocaya kaçıyorlar demiştim o da gidip dayıma sinekler neden kocaya kaçıyormuş baba demişti dayım bana kızmıştı :@ sümük banada sorabilirdi o soruyu sonuçta ben cevaplamıştım sorusunu :D

küçük kuzenim bi keresinde bu soruyu sormuştu üç-dört yaşlarındaydı ozaman bende kocaya kaçıyorlar demiştim o da gidip dayıma sinekler neden kocaya kaçıyormuş baba demişti dayım bana kızmıştı :@ sümük banada sorabilirdi o soruyu sonuçta ben cevaplamıştım sorusunu :D
:D:D:D ilahi TATLI nerden aklına gelir bunlar:D

Sinekler yazın yazlığa giderler, aksini ispat eden varsa çıksın. Yayladır, denizdir, bu nevî dinlenme-şehirden kaçım evlerimizde, sinek eksik olmaz, e nereden geldi bu sinekler? Tabii ki şehirdeki evlerimizden geldi, aklı olan bir canlı Mayıs-Ekim arasında Adana'da kalır mı ya? Sineksin uçabiliyorsun git kardeşim yaylalara çık, ay %760 nem her yerimiz yapış yapış oluyor, nefes alamıyoruz valla, yazın kimseyi sevmiyorum, babamı görsem anamın kırığını görmüş gibi oluyorum.

Yaz ayları ölüp, kış ayları dirilmek lazım.

Kışın sinekler hiçbir yere gitmezler, onlar evlerimizde uyuyorlardır.

Geri