Evlenmek mi daha kolay, boşanmak mı?

Konu sahibi son olarak 971 gün önce görüldü
Evlenmek mi boşanmak mı daha derseniz şahsi fikrim boşanmak daha zordur. Tabi kişisel deneyimlere ve durumlara bağlı olarak da değişir.

Örneğin; Evlenirken düğün hazırlıkları, maliyetleri ve organizasyonu, evlenmek isteyen çiftler için stresli olabilir. Bu süreçte uyum sağlamak ve ortak kararlar almak zor olabilir. Aynı zamanda ailelerin ve toplumun evlilikle ilgili beklentileri çiftler üzerinde baskı yaratabilir.

Amma velakin; Boşanmak bambaşka bir şeydir. Boşanma süreci, iki taraf için de duygusal olarak zorlayıcı olabilir. Eşler arasında duygusal yaralanmalar ve hayal kırıklıkları yaşanabilir. Boşanma esnasında hukuki süreçler ve prosedürlerle uğraşmayı gerektirir. Bu süreç, zaman alıcı ve stresli olabilir. Eşler arasında maddi anlaşmazlıkları ve mali sorunları beraberinde getirebilir. Mal paylaşımı ve nafaka gibi konular, çiftler arasında anlaşmazlıklara yol açabilir. Bunun sonucunda kavga, gürültü ve ölümle bile sonuçlanabilir. Boşanma esnasında çocuklar olunca çocuklar üzerinde olumsuz etkiler de yaratabilir. İlerleyen zamanlarda travmalara da sebep olabilir.

Bu yüzden evlenirken boşanabileceğiniz biri ile evlenmeyi seçin. Aksi halde düğünde yaşadığınız güzel anlara bile lanet edersiniz.

Kimin açısından bakacağız? Erkeğin mi Kadının mı?
Erkek için evlenmekte zor boşanmakta zor!

Hiç evlenip boşanmadım ama tahmin yürütmeme engel olmaz sanırım. Nihayetinde bir eşek hakkında fikir vermek için eşek olmaya lüzum yok. Bundan mütevellit, boşanmanın daha zor olduğunu tahmin ediyorum. Boşanma raddesine gelene kadar oldukça çok şey düşünülüyordur ve tüm bu düşünülen şeyler evlilik aşamasındakilerden daha fazladır herhalde.

Trip atmana gerek kalmadan gönlünü alan bir adam oluyor… ( surat asman yeterli)
Küsüp diğer odaya geçmek ise büyük bir kavga sebebi oluyor :)
Sen doğru kişiyi bulmuşsun. Maşallah diyelim. Çok dillendirme. Nazardan korkarım ben.

Sen doğru kişiyi bulmuşsun. Maşallah diyelim. Çok dillendirme. Nazardan korkarım ben.
Cidden öyle nazara bende çok inanırım. Umarım sizlerinde karşısına böyle beyler çıkar.. (777 Amin)

Benden sizlere minik bir tavsiye.. “Sevgi evet karşılıklı ama sizi bir tık daha sizinkinden fazla seven adamla evlenin.. :) Sizi cepte görmez ve kaybetmemek için mücadele eder.”

Şahısların tutumuna göre ikisi de kolay veya zor olabilir.

Ama hiç unutmayın. Evlenmek bir imza. Boşanmak ise bambaşka bir mesele..

Evlenmek mi boşanmak mı daha derseniz şahsi fikrim boşanmak daha zordur. Tabi kişisel deneyimlere ve durumlara bağlı olarak da değişir.

Örneğin; Evlenirken düğün hazırlıkları, maliyetleri ve organizasyonu, evlenmek isteyen çiftler için stresli olabilir. Bu süreçte uyum sağlamak ve ortak kararlar almak zor olabilir. Aynı zamanda ailelerin ve toplumun evlilikle ilgili beklentileri çiftler üzerinde baskı yaratabilir.

Amma velakin; Boşanmak bambaşka bir şeydir. Boşanma süreci, iki taraf için de duygusal olarak zorlayıcı olabilir. Eşler arasında duygusal yaralanmalar ve hayal kırıklıkları yaşanabilir. Boşanma esnasında hukuki süreçler ve prosedürlerle uğraşmayı gerektirir. Bu süreç, zaman alıcı ve stresli olabilir. Eşler arasında maddi anlaşmazlıkları ve mali sorunları beraberinde getirebilir. Mal paylaşımı ve nafaka gibi konular, çiftler arasında anlaşmazlıklara yol açabilir. Bunun sonucunda kavga, gürültü ve ölümle bile sonuçlanabilir. Boşanma esnasında çocuklar olunca çocuklar üzerinde olumsuz etkiler de yaratabilir. İlerleyen zamanlarda travmalara da sebep olabilir.

Bu yüzden evlenirken boşanabileceğiniz biri ile evlenmeyi seçin. Aksi halde düğünde yaşadığınız güzel anlara bile lanet edersiniz.
Evlenirken bu detayları hiç düşünmüyorlar çünkü her şey tozpembe fakat olur da boşanma aşamasına gelinirse de o güzel tablodan eser kalmıyor. Aileler ve çocuklar da işin içine girdiği için boşanma aşaması herkesi yıpratıyor.

Boşanma sürecini her ne olursa olsun olgunluk ile karşılayabilecek ve kavga ortamı yaratmayacak kişilerden eş seçmek çok önemli.

Bekara karı boşamak kolay lafı çok doğru bence..

Doğru mu bilmiyorum;

Doğru ise şayet yerinde bir karar..
Sonsuza dek hayatından çıkardığın bir insana neden hangi mantıkla ömür boyu maddi olarak bağlı kalasın ki ? Ha iyi adamlar çocuğuna yük yada mecburiyet diye bakmaz zaten her koşulda ihtiyacını karşılar maddi manevi

Direkt muhattabından dinleyin, uzun uzun anlatıyorum:

Boşanmak daha zor

Geri