Evlenmek isteyen kadın yemek yapmayı bilmek zorunda mıdır?

• Kullanıcı Arda
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Soru - Cevap
🕒 Konu sahibi 2 saat önce aktifti
Bekarken de evliyken de bilmek gerekiyor
Zorunda mısın hayır ama bir ihtiyaç meselesi olduğu için zorundalığa girmeli herkes bence

• Beğen
Tepkiler: Min
Abla yalnız kocan da adam çıktı

Son düzenleme:
bunun evlilikle alakası yok ki.
hiç mi bekar kalmadiniz da yemek yapmayı ogrenemediniz diye sorarlar insana.

nefisyemektarifleri ne güne duruyor. açıyorsun, bakıyorsun, yapıyorsun. bunlar basit şeyler. cinsiyetten bağımsız yapamıyorum, bilemiyorum diye bir şey yok. yapmak istemiyorum vardır.

1000013902.jpg

Duruma bu açıdan bakarsak erkeklerin de en az kadınlar kadar yemek yapmayı biliyor olması gerekmez mi ?
ben yapıyorum beni burası ilgilendiriyor bence.
herhangi bir insan kadar yemek yapıyorum, kendi açımdan değerlendirdim.

Artık erkeklerin bilmesi gerekiyor bunları yoksa evde kalıyorlar : p

kendi adima konusayim; evet bilmeliyim:d ama partnerim yemek yapmayi daha fazla seviyorsa, daha iyiyse, gikim cikmaz. buyursun yapsin her zaman. hosuma da gider, cekici de bulurum ve guzel (ciddi ciddi tadi iyi olan) yemekler yemis oluruz *hihi

kendi adima konusayim; evet bilmeliyim:d ama partnerim yemek yapmayi daha fazla seviyorsa, daha iyiyse, gikim cikmaz. buyursun yapsin her zaman. hosuma da gider, cekici de bulurum ve guzel (ciddi ciddi tadi iyi olan) yemekler yemis oluruz *hihi
kız daha eşim ya da kocam diyemiyor partnerim diyor gel de sen evlenince bu kadından tarhana çorbası bekle xd

Bence kadın veya erkek zaten hayatta kalabilmek için basic yemekleri, hayattan keyif almak için ise daha komplike yemekleri bilmeli. Çünkü güzel bir yemek insanın yaşam sevincini, hayattan aldığı keyfi artırır.
Evlilik bağlamında ise evlendikten sonra iş bölümü şart, kadın çok fazla yemek yapmayı bilmiyor ya da sevmiyorsa, erkek de buna talipse; o zaman evli olan erkek de yemek yapabilir :d bu iş bölümünde, kadının üst düzey yemek bilgisine gerek yoktur jfjf

evlenmek isteyen erkek yemek yapmayı ne kadar bilmek zorunda ise, kadın da o kadar bilmek zorundadır. şu kadının görevi, bu erkeğin görevi diye yapılan ayrımlar inanılmaz sinir bozucu...

Çalışmayan, haneye maddi olarak katkı sunmayan bir hanımefendi yemek de yapmak zorundadır, ev işlerini de yapmak zorundadır.

Her iki kişi de çalışıyorsa her ikisinden en az biri bilmek zorundadır ya da kazandıklarını dışarıdan yemek söyleyerek harcamak zorundadır.

Eskden işler zor du, hatta hayat ta kalabilmek bile zordu. O nedenle herkes sağlıklı ve güçlü, hayat ta kendisi ile görevlerini/işleri paylaşabilecek birini arardı. Artık romantik olabiliyoruz.

Hatta artık dışarıdan sipariş bile verebilirsiniz. Bir sürü Motorlu kuriyerler var. Eskiden ne ekersen bütün sene onu yiyebilirdiniz. Mesela bütün sene boyunca Patlıcan.

Ama evde pişen yemeğin tadını vermiyor, Restorant'ta pişen, Otel'de pişen, veya komşuda pişen. Herkesin kendi zevki var. (Evlendiğinizde yemek zevkleriniz uymaya bilir.)

Geri