Evlenmek bir başarı mıdır?

Konu sahibi son olarak 1334 gün önce görüldü
Kendini gerceklestirememis bireylerin, evlilik veya cocuk ile toplumda bir yerlere gelme cabasi bu sadece. Malesef Turkiye’deki gibi toplumlarin, kadina actigi tek yer evlilik ve cocuk oldugu icin de s1k1 s1k1ya bu kurumlara baglanmak zorunda hissediyor kendini kadinlar. Var olabilecek tek alan bu oluyor cunku.

Ne evlilik bir basari ne de evliligi yurutebilmek.

Pandemide eşi işten çıkartılan 2 sene kadar iş bulamayan arkadaşımızın karısı gıkını çıkarmadan evinin maddi yükünü sırtlanmıştı. O arkadaşımız şu an iş buldu. Durumlarını toparladılar. Bak mesela o arkadaşım çok şanslı çünkü doğru eş seçtiği için.

Bir arkadaşımın çocukları otizmli (asperger sendromu) iletişim kuramıyor ve agresif diye çocuğu okullar aldı gönderdi kaç okul değiştirdiler , yıllardır çocuklarını hayata kazandırmak için uğraştılar, pes etmediler, anne baba otizmin kitabını yazdı desem yeridir. uğraştılar durdular ve bu 29 ekimde solo yan flüt çalacak oğulları ama anne ve babanın verdiği emeği anlatmanın imkanı yok. Budur evlilik bence.

Herkes için evlilik eşit koşullarda olmuyor. Hiç ummadığınız yerden sınıyor hayat. İnsanın evladıyla sınanmasının verdiği üzüntü ve ona sabır göstermek kolay mı.. Ha başarabiliyorsan evliliği sadece muhabbet eğlence , yatak , fıstık görmüyorsan emek verebiliyorsan karşılığını alıyorsun zaten ama gerçekten iyi insan olmak, anlaşmak kafaların uyuşması değil olay. İyi gün kadar kötü günler de olacak. Hastalık, sağlık bu anlarda sebat göstermeyecekse insan evlenmesin zaten.

Tercihtir , seçimdir o ayrı. Evlenmek istememek de bir yol.

Bir de yürümeyen bir şeyi elalem için zorlamanın da anlamı yok. Kötü giden evliliğini sonlandırabilmek de cesaret.

Evli ya da bekar , birlikte ya da yalnız bir yarışa girilirse , etrafındakilerle mukayese ediliyorsa eyvah ki eyvah. Başarısızlık bu bence. Ve insanı mutsuz edecek olan da bu.

Şöyle ki ,kurum olarak değil ama su ekonomik şartlarda evlenebilmek basarıya dönüşmüş .
Kira , mobilya eşya düğün masrafları derken destek almadan ev kurabiliyorsa ve idame ettirebiliyorsa insanca yaşam hakkını tebrik ederim o kişileri.

Daha realleştirirsek evlilik toplumun partnerinizle seks hayatınızı onaylaması için imzaladığınız bi kağit. 'Beraber yatmamiz ve çocuk yapmamız garipsenmiycek hahaha' der gibi kutlanması da düğün oluyor. O kagit imzalanmadan önce de sonra da hukuki bi kaç boyut disinsa bi şey değişmiyor ilişkinizde aslında. Ruhani, mistik bi şeyler oluyormuş gibi genetiğimize kadar işlemiş bi algı,bi anlam yükleme durumu var tabii ki. En free insanlar bile anlam yükleyebilir bu sebeple evliliğe. Neyse ben sıfat,anlam ya da kurum yüklemiycem.
Bi ilişkiye başlamak da yürütebilmek de başarı değildir; kişinin karakter yapısı,sorumluluk alma becerisi ile gelişen dinamiklerdir. Mükemmel olması gerekmez,olması da gerekmez. Olmazsa mükemmel bi iş adami-iş kadını falan olunabilir belki fena mi?

Bilmiyorum.
Alternatif mi?
Hayir.

Hayatında bir baltaya sap olamamış,bir meziyet elde edememiş niteliksizlerin başardığı tek durum evlenmek olunca eh..onlar için öyle olabiliyor.

Doğru kişiyi bulabilmek başarı. Aksi halde hüsran.

Mantık evliliği yapılıyorsa ve beklentiler karsilanmissa başarıdır.

Günümüz şartlarına bakılırsa evlenmek maddi açıdan biraz zorlu olsa da evlenilebiliyor. Ancak evliliği idame ettirmek zor. Çünkü günümün şartlarında evliliği devam ettirmenin maddi hem de manevi zorlukları aşırı derecede fazla. Kimsenin kimseye minneti ve iffeti kalmamış. Bundan mütevellit çevreye baksanız evlenecek insan çok evliliği idame ettirecek insan az.

Kendini gerceklestirememis bireylerin, evlilik veya cocuk ile toplumda bir yerlere gelme cabasi bu sadece. Malesef Turkiye’deki gibi toplumlarin, kadina actigi tek yer evlilik ve cocuk oldugu icin de s1k1 s1k1ya bu kurumlara baglanmak zorunda hissediyor kendini kadinlar. Var olabilecek tek alan bu oluyor cunku.

Ne evlilik bir basari ne de evliligi yurutebilmek.
akademik dil olarak kendini gerçekleştirmiş bireyin karşılığı evde kalmış bireydir arkadaşlar.
avam mavam halkımız böyle diyor.

Doğru ruh eşini bulmak şans
Evliliği de sevgi Saygı çerçevesinde sürdürmek de başarı bence
Yalnızlığı hiiiç yüceltemicem
Mük kariyer artı Mük evlilik de duble başarı arkdslr

E tabii. Benim yaşıtlarım (34 ama nasıl körpe bir 34, adeta 17'lik...) evlendi mesela veya düşünen var, evlenenlerin de %70'i boşandı mesela, olsun biraz düzenli seks yaptılar aynı insanla, bunun hastalığı var filan, öyle tanımadığın herkesle yatılmaz, mesela ben hiç yatmam çünkü bıraktım, iffetim...

Bu ülkede, ölmeden ve öldürülmeden evlenecek yaşa gel, elin biraz ekmek tutsun, evlen, çocuk yap, eh işte ne kadar eğitebilirsen eğit, öl.

Hayat bu.

Başarı, bravo kardeşim seni tebrik ediyorum.

Geri