Evlenmeden olmaz diyen kız

• Kullanıcı iFt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
Konu sahibi son olarak 891 gün önce görüldü
Sözün süylenme nedenleri kişiye göre değişir. Kimi dindar dır, kimi zengin bir Amerikalı koca bulma umudundadır. Kimi geleceğini garantiye alma düşüncesinde olabilir. Açık olarak "düş yakamdan" demek istemeiş de olabilir. (Buz dağının görünmeyen su altındaki kısımları daha büyük olur her zaman)

Sanırım dünya üzerinde kadın denen varlık olmasaymış biz erkekler olarak konuşacak başka konu kalmayacakmış.
Her şeyin başı kadın demek ki.
Bırakalım da evlenmeden de olmasın.

Sanki toplumda cinsiyet esitligi var
kadinin bedeni uzerindeki tahakkum kalkmis ama o sevismek istemiyor
oturup once "toplumsal normlari" elestirin sonra kadinlari elestirirsiniz
sen bu normlari kabul et, kadinin uzerindeki erkek egemen denetimi kabul et
kadin bunu kabul etmek zorunda kaldiginda elestir, yok oyle bir dunya

Böyle elit bir foruma böyle konular yakışmıyor, bence konu komple silinmelidir..
Ne demek evlenmeden olmaz, içerik yok bir şey yok. İnsan alt metine bir şeyler yazar.

Son düzenleme:
her ne kadar yaygın olarak mütedeyyin kadınlarda inanca dayalı kural olarak baz alınıyor sanılsada, bu tercihin bir çok kriteri var.

bana sorarsanız; evlilik bir kriter olmamalı sevişmek için fakat özgürce sevişebilen kadının hakkı da, evlilik öncesi cinsel ilişkiye girmek istemeyen kadının tercihi de korunmalı...

insanlar inançlarına sıkı sıkıya bağlıdır ve inandıklarınin yıkılmasından korkarlar, eğer evlenmeden ilişkiye girmenin kendisini rahatsız edeceğine inanıyorsa buna saygı duyarım.

inanç diyince din gelmesin aklınıza.

Evlenmeden olmaz demese bile sevgilisine sarılmamış erkek de gördüm ben.

Geri