Sözlük Evlenınce Kayınbaba/ Kaynanaya El öpmeye Gitmeyen Gelin

Sözlük
🕒 Konu sahibi 6 saat önce aktifti
Ülkemizde gelenek haline gelen bir adetdir.
Bununla beraber ilk öpmeye kız tarafına gidilir. Bunun yanında damat tarafınada el öpmeye gidilir.
Ama bunun tam tersi olaylarda vardır. Mesela evlenen gelin hanım her nedense el öpmeye damadın annesi ve babasına gitmez.
Ama bu durumda akıllara gelen bazı hususlar şunlardır.

1: Gelin kızı damadın ailesi istememiştir.
2: Damat tarafı düğüne katılmamıştir.

İstemese bile genelde saygı icabı gidilir yani. Büyük kavga dövüş olmadıysa.

el öpme ritüeli diplomatik kriz sanılıyor herhalde.

Gelingitmiş, damat gitmiş, aile gitmiş…

Buişin protokolünü Dışişleri Bakanlığı bile bu kadar ciddiye almıyor.

Evlilikteesas mesele şu

İkitaraf da saygıyı gösteriyorsa sorun yoktur göstermiyorsa el öpmek de nafiledir......

Gitseymiş iyi olurmuş, saygı- sevgi kültürümüzün bir parçası

Ya böyle zoraki adetler, elalemi memnun etmeler çok sinir bozucu. Belki ailelerin bile böyle bi beklentisi yok ama olmaz baskalari ne der, yapilmali tabii..

Benimkiler canlari isteyince gelsin, ben de zoraki gelmiş asık suratli gelin istemem yani .p

O an hangisi müsaitse ona gidiyoruz sonra sırayla dolaşıyoruz illa önce benim ailem deyip bencillik yapmanın anlamı yok biz öyle anlaştık öyle devam ettiriyoruz..

Hemen boşar meyhaneye giderim, oh be dünya varmış ben bununla mı uğraşacağım bana da bahane olur hem.

Gerçi pardon ben içkiyi bıraktım. O zaman kahvehaneye gideyim bari 3 tane ihtiyar bulurum okey oynarız, zaten diğer okeyle bizim ne işimiz olur her şeyi bıraktım.

Kızı boşuna boşadık bende adet gelenek bayram filan sevmem öpmüyorsa öpmesin n'abim yani kendimi mi keseyim. Ne mesut evliliğimiz vardı anlaşıyorduk halbüm tüh. Neyse biraz bekleyim bâri seviyorsa döner.

niye yadırganır böyle adetler anlamıyorum. evlenmişsin, kocanın/karının annesi babası senin de büyüğün olur artık. onların elini öpmek niye eleştirilir? bi husumet varsa o ayrı ama normal koşullarda yeni evli çiftlerden beklenir bu davranış.

Geri