Evlenince Düzelir..

🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
Ne demiş bu konu üzerine Mehmet Aslantuğ..

"Evlenince düzelir" diyerek; hasta, işsiz, terbiyesiz, saygısız, huysuz, ahlâksız ve psikopat evlatlarınızı sakın evlendirmeyin. Sizin eğitemediğinizi, başkası hiç eğitemez."

Bi seni teğet geçmiş ismiil

yersiz bir avuntu gibi geliyor bana hep. insanın kendi kendini kandırması işte... örneğine de denk gelmedim.
bozuksa uzak durmalı... yani durulabiliyorsa. olabilir böyle şeyler canım, düzelir belki. (hemen bi anlayış öbjbjb nolur nolmaz)

evlilik ne bir terapi koltuğu, ne bir karakter tamir atölyesi. kendiyle derdi olan, derdini başkasının hayatına bulaştırıyor sadece. bu durum, çoğu zaman bir kadının hayatına mal oluyor. bazen özgürlüğüne, bazen sağlığına, bazen de ömrüne.

evlilik bir kaçış değil, bir aynadır. kimse o aynaya başkasının lekelerini silmek için bakmak zorunda değil.

Daha önceleride yazmıştım..
Özelikle Türkiye’nin kırsal bölgelerinde bu tür olaylara hem görsel olarak hemde kendim bizatihi şahit olmuştum.Benim babamın amca kızını isteyen biri büyüklerden evlenme sözü alınca artık kızın kaderi ne çıkarsa o dur..Evleneceği adam o dönem askerdeydi.haliyle fotoğrafını istemişler..ailesi akrabası olan başka birinin fotoğrafını kıza yollamışlar ve kız ister istemez kabul etmiş başka seçeneği yok!bir müddet sonra askerden dönen şahıs nişana gelince fotoğraftaki ile hiç bir alakası yok! Hem bir gözü kısmi kapalı hemde ağzı yamuk..kızın babası bir defa söz vermişti ve bu evlilik oldu..kadının hala çocuğu olmuyor ve bir ömür bu ilişkiyi devam ettirdi..

ebeveyn üzerinden evlilik olarak ele alınmış ama genel çerçeveden bakmak gerekiyor bu söze. sevgili, nişanlılık süreçlerinde de ben onu değiştiririm kafasında olan biri ileride çok üzülür. kimse öyle kolay kolay değişmez. neysen osundur.

bir de çocuk yapın var

Düzelmenin koşulunu evliliğe bağlamak hatalı olur. Aklın başına gelmesi için elbette başkalarına da ihtiyaç var ama bunu, hayatını paylaşacağın kişinin omuzlarına yüklemek adilce olmaz. Bir de değişim sorumluluğunu başkasına atmaktır, yine boş...

Bir şeylerin düzelmesi ya da değişmesi gerekiyorsa zaten doğru kişi ile birlikte olmadığınızın göstergesidir.

Evlilik ya da birliktelik sırasında karşı tarafın değişmesini beklemek zaman kaybıdır, kişi kendi isterse değişir ancak o durumda da bir şeylerin yanlış olduğuna kendisi karar vermeli yoksa göstermelik her değişim, bir süre sonra en başa dönecektir.

seneye evlenirim gibime geliyor
evlenelim ya

Tıynet, hamur diyelim, değişmez. Hayatınıza "değiştirmeye gerek duymayacağınız" insanları alın.

Ben her şeyde en büyük kendimi suçlarım. Bir yanlış varsa bunu Mastor yapmıştır, bu kadardır. E gerek yok, 1 denedin 5 denedin 15 denedin. Bıraktım.

Herkes evlenecek, mutlu olacak, herkes bu yalan dünyada kendine bir nefes bulacak diye bir şey yok. Hayat gül bahçesi sunmaz.

Evlenmeyin dost hayatı yaşayın her yönden daha avantajlı..!Batılılar bu işi çoktan çözmüş

Geri