Evleneceginiz Kisinin egitim durumuna önem verirmisiniz?

Konu sahibi son olarak 1666 gün önce görüldü
Okul okuyupta iki kelimeyi bir araya getiremeyen insanları tanıyorum,
Okul okuyupta kültürün K sini bilmeyenleri tanıyorum,
Okul okuyupta insan olmayanları tanıyorum.

Diploma neden bu kadar önemli anlamıyorum. Kültürlü olmak için okul okumak gerekmiyor. İnsan olmadıktan sonra on tane diploması olsa ne olacak?

Okulda sana öğretilenler sadece bölümün ile öğretilenlerdir. Ama hayat okulu denen bir tabirimiz var. Abes kaça bilir belki ama hayat okulunda asıl kültürü , hayatı, her şeyi onda öğreniyorsun.

Diploma kâğıt parçası başka bir şey değil.

bunun üstüne sadece fuzuli nin bir sözünü yazıyorum ve mükemmel bir yorum oluyo :)

Diploma insanın cehaletini alsada; Hamurunda varsa eşeklik, baki kalır..

Her üniversiteli belki bi entelektüel değildir ama entelektüel adayıdır fırsatları degerlendirmek,kendini geliştirmek için ideal ortamdir bence.

insanı davranışların okumak ile ilgisi olmadigindan sorun yok

yok yok ben anladım yaa..:) iyi dedim işte allah mutlu mesut etsin=) ben zaten kariyer peşindeyim:D 3. üni yi okumaya karar verdim:D şu andan itibaren:D

bak cok okumayin kafayi siyirirsiniz benden söylemesi :D

muyendisin 3. uni bitirdikten sonraki hali;

110318_verrueckt.jpg

:D

Zaten okul hayatım hep ortak dersler de sizlerle gecti:zuha:
Hayatımda sizin kadar düz aynı zaman da kafası mekanik çalışan duygu yoksunu tipler görmedim:p

vayyy baştan aşağı hakaret bak bak bak:) triplere bak:) napalım şimdi:) bizde böyle delikanlıyız yanii anlatabiliyomuyum :)

bak cok okumayin kafayi siyirirsiniz benden söylemesi :D

muyendisin 3. uni bitirdikten sonraki hali;

110318_verrueckt.jpg

:D

napalım yanii... aşktan yana şansım yok ağlıyorum derdim çok şarkısını mı dinliim yani:) boş boş hemde:) hukuk un yanına güzel bi uluslar arası iyi gider diye düşünüyorum:) hee ne dersin:)

Okumasıyla ilgisi yok. Eşeğe altın semer vursan at olur mu? Eşek yine eşek işte. İnsanın içinde olan bir şeydir kültür. Tabi istisnalar kaideyi bozmaz. İlla üniversite mezunu olacak diye de tutturmam. Öyle bir sınıflama yanlış.

Mey biter saki kalır,
Her renk solar haki kalır,
Diploma insanın cehlini alsada;
Hamurunda varsa eşeklik, baki kalır..
FUZULİ

Evet eğitime önem veririm insanlık eğitimi almış olmalı, okul eğitimini gerekiyorsa birlikte alırız sorun yok :) 40 yaşından sonra lise diploması alan bir amcanın yeğeniyim ben :)

evlenmek ihtiyaçmış gibi konuşmuşsunuz. evlenmek ihtiyaç değil ki. kaldı ki evleneceğimi de düşünmüyorum. ama bi gün biriyle evlenme kararı alırsam kafam uyuştuğu içindir, bu durumda eğitiminin falan önemi kalmaz.

Okumakla alakası yoktur nice okumuşlar gördüm kültür sıfır, insanlık sıfır, terbiye sıfır, ahlak sıfır, edep sıfır. bunca sıfır var iken neden okumuş olup olmamasına önem vereyim ki!

evlenmek ihtiyaçmış gibi konuşmuşsunuz. evlenmek ihtiyaç değil ki. kaldı ki evleneceğimi de düşünmüyorum. ama bi gün biriyle evlenme kararı alırsam kafam uyuştuğu içindir, bu durumda eğitiminin falan önemi kalmaz.
Evet öyle dedim çünkü sevgililik zamanında pek önemi yokmuş gibi görünen şeyler evlilikte sorun oluyor , iş ciddiye binince biraz önem kazanıyorlar galiba. Siz evlilik değilde birlikte yaşadığınız insan olarak yorumlayın madem konuyu

Zaten önemsiz demişsiniz aynı fikirdeyiz

Eğitimle hiçbir şey değişmeyeceğini bile bile maalesef önem veririm bende.

Olduk olmadık yerde zart zurt O S U R M A M A
yemek yerken ağzını Ş A P I R D A T M A M A
tuvalet kapısı açıkken S I Ç M A M A

gibi temel insani eğitimleri aldıysa sorun etmeyin ahbab's.​

Eğitim durumuna diploma ile kıyas yapmamak kaydı ile önem veririm. İlkokul mezunu da olabilir. Evleneceğim kişi ilkokul mezunu da olsa kitap okuma gibi bir alışkanlığının olması lazım. :)

Eskiden bu soruya hayır derdim.Fakat salt sevgili anlamında degil de,genel anlamda bu önemli bence.Ama kitap yüklü merkepleri kast etmiyorum.Okuduğunu içselleştirmesi ve hayata doğru aktarabilmesi gerekir.Bunun için de kendi merkezinden çıkması şart.Konuştuğumuz kişi ile ortak dilimiz olmali.Sürekli açıklama geregi duyarız ki,bu da sorun bence.

Bir kadin icin onem verilmesi gereken konulardan birisi, en azindan denginiz olmasi lazim.
Sadece egitim yeterli degil ama gerekli.

Geri