Evlendiğiniz ilk gün eşinizin ailesi "siz birlik gelmediniz ama biz birlik geldik" de

Konu sahibi son olarak 983 gün önce görüldü
Askeri birliği galiba :krn:

Tadinizi kaçırmayayım
Tospalik yapmayım dedim müsade etmediniz

Birlik gelmek: Belirsiz bir süre için halihazırda bir çatı altında yaşayan aile yada bireylerin yanına ailenizle birlikte taşınmak suretiyle aynı çatı altında yaşamaya baslamaktir.

Soru da sizin eşinizin ailesiyle yaşama niyetiniz yoktu bu konu da konuşulmadı ama evliliğinizin ilk günü eşinizin ailesini kapinizda görseniz tepkiniz ne olurdu diye soruyor ..

Tam araştıracaktım ki Wind benden önce davranmış. Ne acayip ifadeler var şu dilimizde, hayret ediyorum.: )))

Şimdi wind kardeşim. Öyle bir açıklamissin ki sanki herkesin kullandığı birşeymis de bir ben anlamiyormusum gibi hissettim. Cümle içinde kullanılınca ne demek istendiğini anlıyoruz ama "birlik gelmek" diye bir deyim yok Türkçede. Çok yöresel birşey olabilir. Hangi illerde kullanılıyor acaba?

Şimdi wind kardeşim. Öyle bir açıklamissin ki sanki herkesin kullandığı birşeymis de bir ben anlamiyormusum gibi hissettim. Cümle içinde kullanılınca ne demek istendiğini anlıyoruz ama "birlik gelmek" diye bir deyim yok Türkçede. Çok yöresel birşey olabilir. Hangi illerde kullanılıyor acaba?

Yörük ağzı.. ben bolkar yoruklerinden biliyorum ifadeyi.
Kimseyi bilmiyor diye yadirgamadim
Konuda çok hoş bir ambians var anlayan da anlamamış gibi takılıyor ilk mesajdan beri kendimi tutuyorum ukalalık yapmamak için dayanamadım tepkim kendime =p

Geri