evlen artık baskısı

Konu sahibi son olarak 1509 gün önce görüldü
anne ve babaların bir gelenek haline getirdiği bu baskıyı sosyal medya platformları devraldı galiba. ya da bu oluşumların türkiye ayağındaki elemanlar sırf gıcıklık olsun diye anne/baba klişelerinden içeriğe bazı kodlar eklediler. dün kgb'nin toplumsal bilinçle ilgili yaptığı bi deneyin videosunu izlerken otomatik oynat ile bebek tırnağı nasıl kesilir videosuna geçti. ne alaka **Spam/Adversiting**.

ayrıca en ateşli zamanlarımda bilumum uzun yol şöforü, at hırsızı kılıklı herifleri arkadaş diye öneren facebook, şimdi sürekli hatun profili öneriyor. annemin telefonda, "falanca teyzenin bi kızı vardı, hatırlıyor musun" dediği, "nasıl güzelleşmiş, nasıl güzelleşmiş" diye yarım saat övdüğü kızı akşam önerilerde görüyorum.

çete misiniz lan siz?

tumblr_inline_oipopczuAt1tr9mp0_540.gif

hayırlı cumalar için her hafta dedemi aradığımda maruz kaldığım soru.

Üniversite ikinci sınıfta bir dersin final sınavına 120'ye girdiğim de bile (alınacak en yüksek yok 100'dür biliyorsunuz) bu kadar gerilmemişken, bu soru karşısında gerim gerim geriliyorum :/

Şey gibi bu ya, bir hocanız vardır her sınavda aynı soruyu sorar ama bir türlü geçemezsiniz ya ben de öyle oluyorum dedem karşısında.

şuvan sanırım sülalede gerçekten hedef benim :nopsrn:

Annem sürekli beni sıkıştırırdı evlen diye. Her seferinde kızıyordum annem rahmetli olduktan sonra sözünü dinlemediğim için en pişman olduğum noktadır.

geçen müşterinin işinde bir hata oldu arayıp böyle olmicak evlen artık sen diyor :gamer:

Onlar da haklı. Artık git buradan diyemiyorlar.

daha okulum bitmeden başladı bu baskı akraba tarafından hayır yani sizene ben sizin oturup evde koca bekleyen kızlarınızdan degilim :hıı:

Önümüzdeki birkaç yıl kesinlikle evlenmeyeceğimi empoze ettim ben etrafımdakilere ama bu ilerde sen nasıl evleneceksin baskısı yememe engel değil tabii.

bi arkadaşım var arkadastan çok otede bir yerde gerçi kendisi benim icin 35 yaşında , anne babası yaşlandı çok ısrar ediyorlar tüm aile aynı baskıyı yapıyor evlende evlen diye ve delirmek üzere
hergün konuşuyoruz her gün aynı şeyi soruyor ne yapacam ben böyle bana bir şey söyle diye galiba kötü bir durum yorumları okuyunca o geldi aklıma

:u4::u3: Insanlar için yaşamayı birakalım artık :srhş:

Kader, Kısmet, Nasip, falan, filan. Bu işler baskı ile değil, gönül ile olur. Önceki nesil gönül nedir bilmez. Onlar hayatta kalabilmek için yaşamışlar. Bize de kendi hayat şartlarını dayatmak isterler. O günler geçti, tarih oldu.

Kuzenim ikinci evliliğini yapıyor olduğu halde annem evlen evlen yerine baba evinde rahatsın evlenip ne yapacaksın diyor. Sen mükemmel bir annesin :papatya:

Bana bu konuda baskı yapanın dilini koparıp bir yerlerine sokuyorum. Sorun kalmıyor...

Emrah Yaralı şarkısı bana gelsin.

Çok müzdaribim bu konuda çok. Anlamıyorum ki benden mi bıkkınlıkları var yoksa şu ahir ömrümüzde klasikleşen torun tombalak mevzusu mu. Hayır yani bir yandan da etrafımda on yılı devirmeden çatırdayan evlilikler var. Ben neden bunu oyuncak gibi düşünüp hayatımı & hayatını karartayım ki?
(Tabi bu benimde yaşayacağım anlamına gelmez.

Anne baskısı :sırıt:, akraba baskısı, arkadaş baskısı, o ona söylemiş baskısı ne bu arkadaş.

Salıverin beni.

kültürümüzde komsu es dost akraba " ne diyecek, ne dusunecek" takintisi oldugundan "yasi gelmis" ve evlenmeyen cocuklar icin aileler korku icinde kaliyor boylece baski yapiyor..bizler onlarin istedigini yaptik diyelim hersey hos oldu cocukta oldu arzu ettikleri ev araba is hersey peki bizim mutlulugumuz ? hissettiklerimiz? baskalar icin mi yasiyoruz ? insanin ozgur iradesine birakilmali..

Geri