Evelyn Nesbit

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
1884 yilinda amerika'da dunyaya geldi. kendisi iskoc-irlanda asilli. aktris, manken ve muzikal/tiyatro oyuncusu. o donem yuzu ve fotograflari her yerdeydi. her yerde derken, cidden her yerde (haber, magazin, reklam etc). kucuklugunden beri guzelligiyle insanlarin ilgisini ceken birisiydi ve boylece unlu fotografci ve ressamlar tarafindan kesfedildi, calismaya basladi. ailesi icin bu isle buyuk paralar kazandi. bu sektorde calistigi donem, kucuk yasta, yani 15-17 yaslarinda tecavuze ugradigi da oldu. mankenlik disinda, tiyatro ve film endustrisine girdi. toplamda 10-11 filmde oynamistir.

cok asik oldu, aski yasadi. ayrildi-ayirildi. evlendi-bosandi.
birliktelik kurdugu kisiler hep problemli gibiydi okudugum kadariyla (bilinenler en azindan). kocasi da oyleydi (stanford white katliami; okuyun). herkesin icinde, sektorun babasini <evelyn'in tecavuze ugradigi kisi olduguna inaniliyor> vurdu. bu olayla daha cok taninmaya basladi.

cok guzeldi. mesleginde cok iyiydi. cok sansliydi, ama ayni zamanda guzelligi yuzunden cok da cekti hayattan ve psikolojik manyaklardan, sektorun kotuluklerinden, para meselelerinden.
yazilanlar ne kadar dogru bilmiyorum. buyuk olaylar dogru ve yasanmis, orasi kesin, ama hani bu ince detaylar vardir. ben onlari merak ediyorum. bunu da kisinin kendisinden veya yakinlarindan baska kimse bilemez, anlatamaz ve yazamaz zaten.

1967 yilinda, 82 yasinda vefat etti.

1671909594691.png1671909641921.png1671909741588.png

1671911523983.png

belki youtube'da denk gelmissinizdir bu videoya. en azindan ben bir kac kez denk geldim ve
''hey ben bu kisiyi taniyorum sanki'' gibi oldum ve yup, fotograftaki evelyn nesbit. bu fotografin bu parcada kullanilmis olmasi tesaduf mu acaba?

Geri