evdeki ilaç kutusunda hiçbir elzem ilacın olmaması

Konu sahibi son olarak 1 gün önce görüldü
Bu konu gönlümde bir yaradır, bizim evimizde çuval kadar 500 tane ilaç vardır her zaman. Fakat içerisinde ne amtibiyoktir, ne ağrı kesici, ne bir Allah rızası için kas gevşetici, bengay-sengay jel mel hiçbir şey bulunmaz.

Yakacam bunları.

Olmaz çünkü onları hemen bitirirler. Geri kalan sık kullanılmayan gruptakiler skt gelene kadar yer işgal etmeye devam eder

yahu yok doktorum hipokratım, bizim eve üstte yazdıklarımı hiç almıyorlar, yok, yok yok.

Olsa da bulamıyorum ben koyduğum yerleri unutuyorum lazım değilken gözüme bakıyorlar hepsi

Antibiyotik her önüne gelene yazılmıyor zaten. Kullanımlık veriliyor. Kalmaması doğal?
Bizde parol, arveles var. Böbreğe zarar verdiği için ölüm döşeğine düşmedikçe içmiyorum.

hepsinden var
ankastre ilacıda var
uyku da var
kas gevsetici de var
alerji de var
ağrı kesici de var
of ben eczacı olcam

Bazılarının acil durumlar için olmasında fayda var ancak antibiyotik zaten doktor reçetesi olmadan satılmıyor, satan eczaneye de cezası var.

İlaçlar konusunda korkunc bi cehalet- halk sağlığı sorunu var.
Mesela acil kutusunda 'bulunması gerekenler' listesinde neden ilaca yer verilmediğini merak ettiniz mi?
Basit ve elzem gibi gözüken bi ilacı, arkadaşınıza komşunuza tavsiye ederek vererek keşfedilmemiş bi alerjik reaksiyondan ölüme varabilecek sağlık problemlerine yol açabilirsiniz.Kişi çocuksa,gebeyse,yaşlıysa daha da riskli. Hukuken size dönüşü de olabilir.
Önerilebilir, verilebilir: Vitamin,mineral,protein tozu, her türlü gıda takviyesi vb.
Önerilemez,verilmemeli: Her türlü ilaç. Reçetesizinden, reçetelisine.
Başı ağrıyan dr.a gitsin ya da bedenini taniyorsa, ilgili ilaçla deneyimi varsa eczaneye gidip kendi sorumlulugunu kendi alsin. Kimseye Dr.culuk oynamaya gerek yok.

Sadece ağrı kesici vardır. O da ne zaman gerekse bitmiş oluyor....
Bir kere kardeşim eve netten aldığı bir vitamini getirip içmişti annem uyuşturucu kullanıyor gibi zorbalamıştı çocuğu...
protein tozunda evde oluşacak gerilimi hayal edemiyorum.....

Geri