Sade
Elmas Üye
-
-
-
-
-
-
- Web sitesi
- www.youtube.com
- 6 su bardağı un
- 4 büyük boy yumurta
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 tatlı kaşığı tuz
- su (yarım su bardağı)
- 5 Su bardağı unu hamuru yoğuracağımız kaba koyalım. Üzerine tuzu dökelim.Karıştıralım her yerine dağılsın diye ortasını havuz şeklinde açalım ve yumurtaları kıralım.
- Zeytinyağını ve suyu da koyalım.
- Yavaş yavaş kenarlardan unu alarak yoğuralım. Her un farklı olduğu için ilk 5 su bardağı un koyalım dedim. Gerekirse 1 su bardağı daha koyalım belkide 2 bardak bile koyabilirsiniz, bu tamamen ununuza bağlı bir şey. Ben 6 bardakla yaptım tam geldi. Kıvamına gelince sert bir hamur olması gerek. En sonda yoğururken biraz zor yoğruluyor. (yumuşak olursa eğer hem açarken zorlanırsınız hemde keserken yapışır ).
- Bu hamurdan 5 beze çıkardım, ben küçük tuttum biraz. İlk bezeyi aldım ve unladım iki tarafını da ilk başta merdaneyle biraz açtım, sonrada oklavayla büyüttüm.
- Yeterince büyütünce unladım üzerini.
- İlk başta ikiye kestim üst üste koydum, sonra tekrar unlayıp tekrar ikiye kestim ve hepsini üst üste koyup şeritler kestim daha basit oluyor
iki hamur içinde aynı işlemi yaptım daha çabuk bitiyor. Yani şeritleri kesmeden önce toplamda 4 parça üst üste gelmiş oluyor.
- Sonrada unlayıp kurutuyoruz.