Evde Makarna Yapımı

• Kullanıcı Sade
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Pilav-Makarna-Hamur İşleri
🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
  • 6 su bardağı un
  • 4 büyük boy yumurta
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • su (yarım su bardağı)
Evde Makarna Yapımı Tarifi'nin Yapılışı

1. 5 Su bardağı unu hamuru yoğuracağımız kaba koyalım. Üzerine tuzu dökelim.Karıştıralım her yerine dağılsın diye ortasını havuz şeklinde açalım ve yumurtaları kıralım.
  2. Zeytinyağını ve suyu da koyalım.
  3. Yavaş yavaş kenarlardan unu alarak yoğuralım. Her un farklı olduğu için ilk 5 su bardağı un koyalım dedim. Gerekirse 1 su bardağı daha koyalım belkide 2 bardak bile koyabilirsiniz, bu tamamen ununuza bağlı bir şey. Ben 6 bardakla yaptım tam geldi. Kıvamına gelince sert bir hamur olması gerek. En sonda yoğururken biraz zor yoğruluyor. (yumuşak olursa eğer hem açarken zorlanırsınız hemde keserken yapışır ).
  4. Bu hamurdan 5 beze çıkardım, ben küçük tuttum biraz. İlk bezeyi aldım ve unladım iki tarafını da ilk başta merdaneyle biraz açtım, sonrada oklavayla büyüttüm.
  5. Yeterince büyütünce unladım üzerini.
  6. İlk başta ikiye kestim üst üste koydum, sonra tekrar unlayıp tekrar ikiye kestim ve hepsini üst üste koyup şeritler kestim daha basit oluyor:) iki hamur içinde aynı işlemi yaptım daha çabuk bitiyor. Yani şeritleri kesmeden önce toplamda 4 parça üst üste gelmiş oluyor.
  7. Sonrada unlayıp kurutuyoruz.
NOT: Hamuru kesmeden önce unlayın yapışmasın unlamaktan korkmayın ama keserken unlayın açarken sadece ilk başta unladım büyütene kadar bir daha unlamadım. Unlamazsanız eğer keserken üst üste koyduğumuzdan yapışır ayıramazsınız.

Paylaşım için teşekkürler, kendine yaparsan bir kaç beze de benim için yap lütfen..

Hiç sevmem makarnayı söylemiştim sizler yapın diye paylaştım:D
Makarna sevmeyen de ne bileyim. Ne var yani 5,10 beze benim için yapsan. Teşekkürler, o kadar iltifat ettik, hiç mi faydası yok :)

Teşekkürler @Sade hanım, ben senden istedim. Başkasından istesem ona yazardım. Hem ben bir şeyi hayali konuşmam, gerçekten yapacak kişiler ile iletişim kurarım. Yapmam demen yeterli sevgili Sade.

Makarna için takip edin beni yarın paylaşırım en kral İtalyan makarna yemeklerini

İtalya’da makarna yedikten sonra ben hiç makarna yememişim dedim. Hediye vermeyi severim ama getirdiğim makarnaları arkadaşlara verirken içim sızladı. Yok yani biz yapamıyoruz bu işi. Yerinde yedim ve makarna odur.

Geri