Evcil hayvanların gerçekten kıyafete ihtiyacı var mı?

🕒 Konu sahibi 5 saat önce aktifti
Üzerinde zaten kürkü olan bir canlının ekstra kıyafete ihtiyacı var mı? Her ne kadar giyinmek her evcil hayvan için bir zorunluluk olmasa da bazı cinsler soğuk veya yağışlı günlerde ekstra korumaya ihtiyaç duyuyor.

Özellikle köpekler için kıyafet sadece bir giydirme oyunu eğlencesi değil; yağmurdan, rüzgârdan ve soğuktan korunmaları için bir gereklilik. Peki, seçim yaparken nelere dikkat etmeli?
Öncelikle boyut: Köpek kıyafetleri boyun, kol altından göğüs genişliği ve ense-kuyruk arası mesafeye göre bedenleniyor. Elbette her markanın ölçüsü farklı ama aşağı yukarı bir fikriniz oluyor. Tabii hayvanın vücut şekli de önemli.

Öncelikle boyut: Köpek kıyafetleri boyun, kol altından göğüs genişliği ve ense-kuyruk arası mesafeye göre bedenleniyor. Elbette her markanın ölçüsü farklı ama aşağı yukarı bir fikriniz oluyor. Tabii hayvanın vücut şekli de önemli. Çoğu kıyafetin yanlardan dar geldiği hayvanlar için klasik ceketler yerine atlara örtülen örtüler gibi üzerini kapatan, alt kısmındaki bantla da üzerine sabitlenen kıyafetler daha uygun.

Kumaş: Kaliteli, yumuşak, rahat, hafif, nefes alabilen ve cildi tahriş etmeyen kumaşlar tercihimiz. Tıpkı bizim giysilerimiz gibi. Hayvanı kısıtlamamalı, hareketini engellememeli. Özellikle yağmurluk, mont gibi ürünlerde dış yüzeyin su geçirmemesi için genelde sentetik malzeme kullanılıyor. En azından iç astarının sağlıklı bir kumaş olması önemli ki hayvanı yakmasın.

Pratiklik: Köpek kıyafetleri her ne kadar sevimli, şık olsa da işlevsel ve pratik değilse yalnızca para israfı. Pratikliğin iki temel kuralı; hareketi kısıtlamaması ve çiş-kaka yapmayı engellememesi. Ayrıca kolay giydirip çıkarabilmeniz gerek. Koparıp yutabileceği ve sizi ekstra uğraştıracak düğmeler yerine çıtçıtlı ya da cırtcırtlı olması avantaj.

Stil: Elbette şart değil ama şık hayvan da bir başka görünüyor. Hem biraz da sizi ve sizin zevkinizi temsil ediyor. Tüy rengiyle, cinsiyle hatta sizin üzerinizdekilerle uyumlu, kişiliğini yansıtan bir desene, modele sahip, üzerine iyi oturan, emanet gibi durmayan ve temiz bir kıyafet onun kadar sizi de havalı gösteriyor.

Köpeğinizle bir örnek giyebileceğiniz sweatshirt’ler ve yağmurluklar yapanlar, çok sevdiği köpeğinin anısına montlar, ceketler dizayn edenler var.

Kazaklar, montlar ve sweatshirt’ler ısınmakta zorluk çeken hayvanlar için ideal. Küçük ırk köpekler, kaniş (moda adıyla poodle) gibi tıraş edilenler, tazı, pointer gibi kısa tüylüler, yaşlı köpek ve kedilerle tüysüz kedi ırkları gibi...

Pijamayı çoğu hayvan sahibi yerlere daha az tüy dökülsün diye giydiriyor. Ancak hayvan evde üşümüyorsa boşu boşuna bunaltmanın gereği yok.

Patiklerin de amacı hayvanın ayaklarını kirlenmekten değil, donmalardan, yoldaki buzu çözmek için kullanılan tuzdan kaynaklı cilt yanıklarından korumak.

Yağmurluk sokağa çıkan her hayvan için şart. Islanmaya bayılıyorsa o ayrı. Yağmurla beraber genelde rüzgârı ve soğuğu da kesiyor. Polar astarlı olanlar ayrıca sıcak da tutuyor.

AKLIMIZDA OLSUN: Evcil hayvanınız giyinmeye direniyorsa yavaş yavaş alıştırmak en iyisi. Önce kıyafeti koklatıp birkaç dakika üzerine koymak, ardından zamanla giydiği süreyi arttırmak işe yarayabilir. Asla ve asla kabul etmiyorsa ısrar etmeyin.

Kaynak

1707331745181-en-son-ozel-haber-psd-si-7.jpg
1707331621917-pexels-alice-castro-4444018.jpg

1707331623662-pexels-skylar-kang-6044712.jpg
1707331626835-pexels-erik-mclean-4062187.jpg

Kedilerin ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum ayrıca temizlenmelerine de engel teşkil ediyor fakat köpekler için belki karda, yağmurda tercih edilebilir.

Kedilerimizin kedi kıyafetlerini kendilerinin seçmesi gerektiğine inanıyorum. Kedi kıyafetlerini kendi seçmeyen kedilerin kendilerine olan güveni azalır.

Kedinize ve kendinize iyi bakın. Hayırlı cumalar

Hani bende hayvan severim ama bu son 5 6 yıl içinde hayvanları sanki insanlar kendilerine uğraşacak bir meşgale gibi görüyor sevgiden ziyade onların üzerinde sıkıntılarını atıyorlar gibi de yansıyor bana neyse hayvanseverler linçlemeden kahvaltımı yapayım Sjsjsj

Selam @Serçe nasılsın. Sürekli burada nöbette olduğunu görüyorum. Adminlik falan mı alacaksın yoksa

• Kahkaha
Tepkiler: ne
Selam @Serçe nasılsın. Sürekli burada nöbette olduğunu görüyorum. Adminlik falan mı alacaksın yoksa
Bu aralar burdan çıkasım yok admin olmayı bırak rank bile rahatsız ediyor beni böyle üstün körü takılmak çok tatlı rahatça serserilik yapabiliyorum :d

Bu aralar burdan çıkasım yok admin olmayı bırak rank bile rahatsız ediyor beni böyle üstün körü takılmak çok tatlı rahatça serserilik yapabiliyorum :d
Bu aralar çok sevimli görünüyorsun gözüme. Aferin.

• Kahkaha
Tepkiler: ne
Hani bende hayvan severim ama bu son 5 6 yıl içinde hayvanları sanki insanlar kendilerine uğraşacak bir meşgale gibi görüyor sevgiden ziyade onların üzerinde sıkıntılarını atıyorlar gibi de yansıyor bana neyse hayvanseverler linçlemeden kahvaltımı yapayım Sjsjsj
Gerçekten hayvansever olunca hayvanın ihtiyacı olmayan hiçbir şeyi tercih etmiyorsun ancak bazı insanlar ne yazık ki beslediği hayvanları da şov malzemesi yapabiliyor.

Gerçekten hayvansever olunca hayvanın ihtiyacı olmayan hiçbir şeyi tercih etmiyorsun ancak bazı insanlar ne yazık ki beslediği hayvanları da şov malzemesi yapabiliyor.
Ya Lefty masaya oturtup aynı tabaktan yemek yemeler kurabiyenin yumurtasını kedinin patisi ile sürmeler olmaz bu cidden normal değil bu.

Ya Lefty masaya oturtup aynı tabaktan yemek yemeler kurabiyenin yumurtasını kedinin patisi ile sürmeler olmaz bu cidden normal değil bu.
Kişisel tercih.:) Hayvan olan evde hijyene daha fazla dikkat etmek gerekiyor ancak işin aslı şayet evin bahçeli değilse hayvan beslemek de çok mantıklı değil.

Kişisel tercih.:) Hayvan olan evde hijyene daha fazla dikkat etmek gerekiyor ancak işin aslı şayet evin bahçeli değilse hayvan beslemek de çok mantıklı değil.
Çok güzel özet geçtin bilimsel hanım Sjssjsjsj

yok ya cons doğal kediydi
naber deyince arada yuvarlanıyordu
bazen pas vermiyordu

Pijamayı çoğu hayvan sahibi yerlere daha az tüy dökülsün diye giydiriyor. Ancak hayvan evde üşümüyorsa boşu boşuna bunaltmanın gereği yok.​

eskiden (~10 yıl) köpeğim vardı, mahlaleden bi teyze buna kazak örmüştü üzülmesin diye 1-2 gün falan giydirmiştim ama olmadı, ısırarak parçaladı

Geri