Evcil Hayvanını Evimde İstemiyorum

• Kullanıcı Özlem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal - Güzin Abla
🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Evleneceğim kişinin evcil hayvanını evimde istemiyorum...

Merhaba. Ben 28 yaşında bir kadınım. 4-5 ay sonra nişanlımla düğünüm olacak. Her şey güzel gidiyor ama tek bir sorunumuz var: Nişanlımın evcil hayvanı. Nişanlımın 1 yaşında bir köpeği var, doğdunda hemen sahiplenmiş ve o zamandan beri birlikte yaşıyorlar. Birbirlerine inanılmaz bir bağlılıkları var. Biz tatile gittiğimizde bile kimseye emanet edemiyor ve bizimle birlikte getiriyor.

Ben açıkçası köpeğe hiç alışamadım. Aslında hayvan seven bir insanım ama pek yakından temas etmeyi sevdiğim de söylenemez. Bu biraz korkudan kaynaklansa da biraz da köpeğe ısınamamamdan kaynaklanıyor. Ne yapacağımı bilmiyorum. Bu durumu ona birlikte olduğumuzdan beri söyleyemedim.

Bir ev aldık ve şimdiden dayayıp döşemeye başladık ama evimizin bahçesi yok. Mecburen evin içinde yaşayacak yani bizle. Ona ayrı bir köşe yapmamız gerek uyuması için, alıştırmamamız gerek. Sanırım artık bunun için çok geç çünkü nişanlım onunla birlikte uyuyor, onunla birlikte uyanıyor.

Bana umarım ne yapmam gerektiğini birisi söyler. Bu durumda olan insanlar vardır diye düşünüyorum. Acaba nişanlılarıyla bu durumu nasıl paylaşmışlardır? Nişanlıları bu konuda ne demişlerdir? Bir de bunun ilişki boyutu var. Ya bu durumu büyük bir sorun haline getirip benden ayrılırsa? Ne yapmam gerektiğini anlamış değilim açıkçası...
alıntı​

ayrıl ayrıl
hemen ayrıl
sizin iş yürümez

Sevgilisini ya da eş adayını veyahut eşini bu tip tercihlere zorlayan kişileri anlamıyorum çünkü baştan bildiği bir konuyu sonradan problem etmenin manası nedir?
Her alışamadığını istemeyecekse yarın da aile bireyleri ve arkadaşlar arasında da tercihe zorlar ki kendi adıma hoş görebileceğim durumlar değil.
Evcil hayvanlar aileden gibidir ve böyle bir dayatma varsa o ilişki yürümez.

Adam köpeğimi istemiyorsan ben de gelmem der, kesin bilgi. Demiyorsa daha kötü. Köpeğini terk eden bir adamla birlikte olmak istemezdim ben, güven vermezdi yani.
Ama bence alerjisi yoksa hayvanlardan da nefret etmiyorsa beraber yaşadıktan bir süre sonra adamdan da çok sever köpüşü kadın.

baba evine bırakırım.

Güzin Abla'ya benimde bir mesajım var.
Ben normalde evcil hayvan beslemiyorum, çünkü evde çok fazla vakit geçirmediğim için doğru düzgün bakamayacağımı düşünüyorum.
Kız arkadaşım sorumluluk sahibi olayım diye bana balık almış.
Üç günde bir suyunu -hazır suyla bir de!- temizlememi, sabah ve akşam yemini orantılı vermemi istiyor.
Bir keresinde eve geç gidecektim, mesaj atıp "ama Atiba -evet, balığıma Atiba ismini verdim- aç kalacak :( " demiş, vicdan yapmamı sağlamıştı.
Şu an hava soğuk diye fanusu peteğin önüne koydum, resmen sorumlu hissediyorum kendimi...

öleceğimi bilsem asla Evcil haywanımdan ayrılmam onu vermem.

Geri