Tarif Ev Yapımı Lokma Tatlısı Tarifi

• Kullanıcı Gül
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Yemek Tarifleri
🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
ev-yapimi-kolay-lokma-tatlisi-tarifi-87bc2212-115b-403c-8b6b-bae20b79ffb8.jpegEv Yapımı Lokma Tatlısı Tarifi için

Malzemeler​

Hamuru için:

• 2 su tut un
  • 1 su porsiyonu, sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı hazır maya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tutam tuz
Şerbeti için:

• 2 su bardağı toz şeker
  • 2 su tutan su
  • damla limon suyu
Kızartmak için:

• Sıvı yağ

Ev Yapımı Lokma Tatlısı Tarifi Alternatif Öneriler:

• Beyaz un yerine tam buğday unu veya yarı yarıya yulaf unu kullanabilirsiniz.
  • Anında maya yerine yaş maya veya aktif kuru maya tercih edebilirsiniz.
  • Toz şeker yerine bal, keçiboynuzu özü veya Hindistan cevizi şekeri kullanabilirsiniz.
  • Şerbetin içine limon suyu yerine birkaç damla portakal suyu uygulanır.
  • Şerbeti aroma vermek için içine tarçın çubuğu veya birkaç karanfil eklenir.
  • Kızartma sonrasında üzerini inceleyerek ceviz, fındık veya Antep fıstığı ile süsleyebilirsiniz.
  • Daha hafif bir aroma için şerbete vanilya veya portakal kabuğu rendesi yapılabilir.
  • Servis sırasında tahin, bal veya eritilmiş bitter çikolata gezdirerek farklı sunumlar hazırlayabilirsiniz.

Ev Yapımı Lokma Tatlısı Tarifi

Nasıl Yapılır​

1. İlk olarak şerbeti deposu için suyu ve şekeri küçük bir parça alındıktan sonra kaynamaya başladıktan sonra limon suyunu ekleyin ve birkaç dakika daha kaynatıp soğumaya bırakın.
  2. Derin bir bileşimlerde ılık suyu, mayayı ve şekeri karıştırır.
  3. Unu ve tuzu oranlanmış boza kıvamına yakın, hafif yöntemlerle bir hamur hazırlayın.
  4. Hamurun üzerini kapatın ve mayalanması için dinlenmeye bırakın.
  5. Derin bir tencerede sıvı yağı kızdırın.
  6. Hamurdan küçük parçalar alarak kızdıran yağa izin verir ve onun tarafının altın rengi alana kadar devam eder.
  7. Kızaran lokmaları beklemeden soğuk şerbete alın, birkaç dakika bekledikten sonra servis edin. Afiyet olsun.

Servis Önerisi
  • Lokma tatlılarını şerbetini çektikten sonra ılık ya da tamamen soğuk şekilde servis edebilirsiniz.
  • Üzerine ince çekilmiş Antep fıstığı, ceviz veya Hindistan cevizi serperek sunumu zenginleştirebilirsiniz.
  • Bölgedeki Türk çayı, Türk kahvesi veya sade süt ile servis yapabilirsiniz.
  • Servis tabağına mevsim meyveleri veya hafif dondurma eşliği ile farklı sunumlar hazırlayabilirsiniz.
Püf-s
  • Hamurun boza kıvamına yakın olması lokmaların içinin yumuşak olmasını sağlar.
  • Mayalanma süresinin yeterli tutulması lokmaların daha iyi kabarmasına yardımcı olur.
  • Yağının çok kızgın yaşadığı dikkat edin, aksi takdirde hızlı kızarırken içi çiğ kalır.
  • Şerbetin soğuk, kızaran lokmaların sıcak olması şerbeti daha dengeli çekmesini sağlar.
  • Lokmaları yağının içinde ara ara çevirerek her tarafının eşit şekilde kızarmasını sağlayabilirsiniz.

kaç kere denedim, lokmayı beceremiyorum ben. yani oluyor ama dışarda yediklerimiz gibi olmuyor. birkaç saat sonra da yumuşuyor zaten.

Ben bunun şiresiz halini seviyordum pişiden farkı yok gibi hatta aynı denilebilir. Onu da yemiyorum uzun zamandır. Bir ara ne çok vardı her yerde.

buralarda lokmacı yok gibi
güzel hanımla bişi yeriz

Geri