Tarif Ev yapımı baklava tarifi

• Kullanıcı Gül
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Yemek Tarifleri
🕒 Konu sahibi 11 saat önce aktifti

69ad263d43389d81db6aa388.gifMalzemeler​

Hamuru için:
  • 5 su bardağı un
  • Yarım su ayçiçek yağı
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 paket kabartma tozu
İç harcı için:
  • 350 gram ceviz içi
Şerbeti için:
  • 5 su bardağı su
  • 4 su bardağı toz şeker
  • 2-3 damla limon suyu
Hamuru açmak için:
  • Mısır nişastası
Üzeri için:
  • 250 gram tereyağı

Nasıl Yapılır​

1. 1
    Hamurun hazırlanması
    Unu geniş bir kaba alıp orta kısmını havuz gibi açın. Yoğurt, süt, sıvı yağ, sirke, yumurta ve kabartma tozunu ekleyin. Sıvı malzemeleri ortada karıştırdıktan sonra unu yavaşça yedirerek yumuşak bir hamur yoğurun. Üzerini temiz bir bezle örtüp yarım saat dinlendirin.
  2. 2
    Şerbetin hazırlanması
    Tencereye su ve toz şekeri alıp orta ateşte ocağa koyun. Şerbet kaynamaya başladıktan sonra 15 dakika boyunca kaynatın. Limon suyunu ilave edip 5-6 dakika daha kaynatın. Kıvam alan şerbeti ocaktan alıp oda ısısında soğumaya bırakın.
  3. 3
    Yufkaların açılması
    Dinlenen hamuru ceviz büyüklüğünde parçalara ayırarak tam 40 adet beze elde edin. Bezelere bol nişasta serperek merdane yardımıyla tatlı tabağı büyüklüğünde açın. Ardından 10'arlı gruplar halinde oklava yardımıyla tepsi büyüklüğünde incecik açın.
  4. 4
    Pişirme aşaması
    Tepsiye ilk 10 katı yerleştirin ve üzerine bolca ceviz serpin. Bu işlemi her 10 katta bir tekrarlayarak toplamda 39 katı tamamlayın. En üste 40. katı yerleştirin. Baklavayı istediğiniz formda dilimleyin. Tereyağını eritip baklavanın üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında, yaklaşık bir saat boyunca kızarana kadar pişirin.
  5. 5
    Şerbetleme aşaması
    Fırından çıkan sıcak baklavanın üzerine soğumuş şerbeti her yerine gelecek şekilde dökün.
  6. 6
    Servis aşaması
    Şerbetini tamamen çektikten sonra servis edin.
  7. 7
    Afiyet olsun!

Lütfen........ Yapmayın ne olursunuz. Kötü ev baklavalarını iyiymiş gibi yerken girdiğim haller yüzünden kaybettiğim yüz kaslarımın bir kısmını geri kazanmak için 8 yıldır yüz yogası yapıyorum. Lütfen..........

Lütfen........ Yapmayın ne olursunuz. Kötü ev baklavalarını iyiymiş gibi yerken girdiğim haller yüzünden kaybettiğim yüz kaslarımın bir kısmını geri kazanmak için 8 yıldır yüz yogası yapıyorum. Lütfen..........
Annecigimin baklavasini yemis olsaydiniz, 8 yildir yaptiginiz yuz yogasini 1an da geri kazanirdiniz.
Uzuldum adiniza.

Ya ama bazi teyzeler çok güzel yapıyor ki 🐦
Bazı teyzelerin çok güzel yapamadığı şeylerin başında ev baklavası geliyor ya....................

Annecigimin baklavasini yemis olsaydiniz, 8 yildir yaptiginiz yuz yogasini 1an da geri kazanirdiniz.
Uzuldum adiniza.
Yıllardır memleketin dört bir yanından "Benim annem/halam/dayım/yengem acayip baklava yapar" diyen insanların getirdiği baklavaları deneyen bir uzman olarak tamamen objektif yorumluyorum. Her deneyim neticesinde yüz yogamın süresini daha da arttırmak zorunda kaldım......

İşte bende o yüzden "bazı" teyzeler yazdım..

Bazı teyzelerin çok güzel yapamadığı şeylerin başında ev baklavası geliyor ya....................

Yıllardır memleketin dört bir yanından "Benim annem/halam/dayım/yengem acayip baklava yapar" diyen insanların getirdiği baklavaları deneyen bir uzman olarak tamamen objektif yorumluyorum. Her deneyim neticesinde yüz yogamın süresini daha da arttırmak zorunda kaldım......
Asfd sizi bu konuda cok iyi anliyorum.
Herkesin eli de agiz tadi da farkli olabiliyor.
Bazen denk gelip yersiniz ama ayni tadi 1daha bulamazsiniz.
Annecigim uzakta, bu bayram gidebilir miyim? Bilmiyorum. Hazir baklavalarda da husrana ugruyorum hep. Yapay tatlandiricilarin verdigi rahatsizlik sebebiyle icim gidiyor ama al-a-miyorum.=/
Satin alip, begenerek yediginiz 1yer var mi? tavsiye edeceginiz, denemek isterim.

İşte bende o yüzden "bazı" teyzeler yazdım..
Evet, bazi teyzeler/ablalar/anneler fln fln iyi yapar.
bazi teyzeler/ablalar/anneler fln fln iyi yapamaz.
Iyi yapana denk gelmek buyuk nimet.
yoksa @glu gibi halden hale girmek kacinilmaz oluyor gercekten. =/
Acemiligim de ayy baklava mi, bayilirimmmmm! Deyip 1heyecanla saldirdigim dilimden sonra husrana ugrayisim nihayetinde ustalastim... Simdi ucundan tadimladigim baklava lezzetliyse bayildigimi dokuluyorum. Aksi ise yanimdan 1an once gitmesi icin dua ediyorum. Bayilarak yiyen 1ini gorursem tabakimi veriyorum. :d

güzel yapılırsa yeniirrr...tereyağ kokusu gelcek...
fıstıklı baklavadan bile daha güzel olur hatta

eskiden yaptırırdık
şimdi her şey hazır
ay hangisi olsun acoba

Asdaf 8 yildir suregelen bu durumu nihayete kavusturacak 1baklava bulunursa ona da gerek kalmayacak aslinda... ama o da yine risk iceriyor iste... :d
En son baklava kadayıf çikolata kombosu gördüm dedim artik yeter.
Bazı şeylerin tadini kaciriyorlar artık sade ama lezzetliydi anneannelerimizin babaannelerimizin ev baklavaları o tatlari bulmak zor canim artik

Bazı şeylerin tadini kaciriyorlar artık sade ama lezzetliydi anneannelerimizin babaannelerimizin ev baklavaları o tatlari bulmak zor canim artik
Aynen öyle

• Öpücük
Tepkiler: ne
Hanım çok güzel yapıyor.Bazen yemeyi çok abartıyorum.Zaafım var!

Oyle maalesef...

Bu arada bildiklerim disinda deneyime kapatiyorum kendimi.
1kacis teknigim de lafa tutmak oluyor. Adsfsfssf
karsi taraf ya da ben konustukca vakit geciyor, cay yenileniyor tabak oldugu gibi kaliyor. Bu itirafimi da yaptiktan sonra nic nic nic 'lar esliginde linclenmedem ciksam konudan iyi olacak sanirim... :d

Geri