ev yapacaksan tuğladan, kız alacaksan Muğla'dan

Konu sahibi son olarak 1 gün önce görüldü
en sevdiğim kız, Ege kızıdır. Zeytinyağlı Ege kızı.
Fakat bir sorun var ki, Muğla'da kadın nüfusu 525 bin.

525 binin 225 bini 18 yaş altı olsa, bi' 100 bin de evli-yaşlı vardır, e 50 bin de "Türk erko kuşko istemiyorum" dese, bi' 50 bin de "tipim değilsiniz" dese, arkadaşlar 100 bin Muğlalı kız kaldı, nasıl olacak bu işler?

Erkeğine bulaşmayın da naparsanız yapın

Hımm Muğla mı ? Hiç duymadım

Güzel dedin mi Van Mardin gelir akla kjkhn

İçgüveysiden hallice hımmm

Solcuları bayağı solcudur. Bunu öğrendiğimde şaşırmıştım bayağı. Tee lise yıllarına uzanan bir butik sol örgütlenme geleneği var Muğlada.

Muglaya bi yolculuk yapmanın zamanı geldi o vakit -)

Dur hemen trollüğümü yapayım:

Kız alınan satılan bişi diil

kışlık lastikleri pirelli marka aldım
kuzen espri olsun diye
lastik alıyorsan pirelli
kız alacaksan bir elli dedi eşinin yanında
eşi de 1.60 üstü

eski sevgilililerimden biri izmirliydi
muğlalı yok ya

Muğla’nın kızları güzel miydi bilmiyorum, şimdilerde güzel olmayan yok (annem gibi konuştum:d) bence bunu düğün dernek işlerinde erkeğin üstüne yıkılmadıkları için söylüyor olabilirler:d ege bölgesinde yaygın olarak kız tarafı ev kurarken katılımcıdır. Tabii değişkendir ve şimdilerde bu tarz masraflar yarı yarıya gibi oluyor ancak mesela iç anadolu’da kadının sadece yatak odası aldığını gözlemledim, anacım başka hiçbir şeye karışmıyorlar. Bizde öyle değil mesela beyaz eşyaların bir kısmı, yatak odası, eğer oturma odası yapılacaksa oturma odası, mutfak gereçleri (masa dahil) kadında ve ege bölgesinin büyük bir kısmında gözlemlediğim bu. Muğlalıların bunu abarttığını biliyorum:d Neyse kimse kimseye yıkılmasın, herkes ortaklaşa yapsın:d

Geri