“Ev İşleri Yapan Erkek Erilliğini Kaybeder!”

🕒 Konu sahibi 2 saat önce aktifti
Psikolog Fatih Civelekoğlu:

“‘Bulaşığı sen yıka, yemeği ben yapayım. Evi sen süpür, camları ben sileyim.’

Bunu kabul etmiyoruz.

Bunları yapan erkek erilliği kaybeder, testosteronu düşer. Koca olma yeterliliğini yitirip maskara olur.”

Kadın da çalışıyorsa yapmalı tabii ki kadın çalışmıyorsa yapmasa da olur

müslüman rolünü o kadar iyi oynuyordum ki geceleri kalkıp tek başıma evi süpürüyordum

Erillik bulaşık yıkamakla, yemek yapmakla ya da evi süpürmekle ölçülen bir şey değil ki neden kaybolsun. Sorumluluk almak, paylaşmayı bilmek, hayatı birlikte omuzlamak aksine özgüveni ve olgunluğu gösterir. Ev işi yapmak yetişkinlik ve ortak yaşam ile alakalıdır. Kimin neye müsaitligi varsa uygunluk durumuna göre yapılabilir. Erillik, kaçılan sorumluluklarda değil de bence üstlenilen sorumluluklarda belli olur...

Bir videoda tavuk etinin erkekleri dişilleştirdiğini anlatıyordu.

Bu adam, eminim kendi donunu kendi giyemiyor.

Bir araştırma görmüştüm uzun zaman önce. Ev işlerinde eşine yardım eden ve etmeyen erkekler araştırılıyor. Ve sonuç; Ev işine yardım etmeyen erkeklerin edenlere kıyasla eşiyle daha fazla seks yaptığını ortaya çıkartıyor.

Çalışıyor ise veyahut hasta ise mecburen erkek olarak da yaparım. Bu konuda erilliği hanıma karşı merhametten kaybederim. Ancak ev hanımı ise erkek gücü yetecek işler haricinde yapma taraftarı değilim.

Bizim mahallede bir abi vardı çok ekabir kültürlü efendi bir abiydi, o derdi, toz alan erkek ibneleşir derdi, çok bilgili bir abiydi çok arif bir abiydi.

Doğru bir tespit doğru

Geri