Ev Alırken Nelere Dikkat Etmeli

🕒 Konu sahibi 22 saat önce aktifti
ev alırken enlere dikkat etmeli, daire alırken dikkat edilmesi gerekenler, ev alırken nelere dikkat etmek lazım, ev alırken dikkat edilmesi gerekenler, sıfır daire alırken dikkat edilmesi gerekenler

Kelepir olmalı.

Benim ilk baktığım semt dir. Her yerde yaşarım dersem yalan olur. Benim sosya ekonomik yapıma ve yaşantı şeklime uygun insanların yaşadığı yer olmalı yoksa yaşayamam.

Sonrası paraya bakır.

Mahalle göz önüne alınır komşuların kapı çalınır hepsi uyarsa al gitsin.

duş alırken mutfaktan sıcak su açıldığında banyodaki sıcak suda değişim azalma eksilme olmuyorsa o evi alın

İskanı var mı, bölgenin zemin cinsi nedir, binanın temel altı kazıkları yapılmış mı, kullanılan beton cinsi, binanın yaşı? yalıtım sistemi var mı? bunlar önemli şeyler :nee:

manzara da önemli tabi [emoji16] önünün kapanma ihtimali var mı...Güneş görüyor mu...işyerime çarşıya olan uzaklığı ve ulaşım şekli...

dönerci kedi

Giriş ve teras kattan uzak durun...

Sorunları bitmez...

Diyelim evi almaya karar verdiniz
Borcu varmı yokmu
İpotek varmı
Aile serki varmı
Bunlar önemli..

Dış yalıtım
Duvar kalınlığı ( İnce duvarlar evde her konuşulanı geçiriyor. Artı çıkacak en ufak seste şikayet anlamına geliyor.)
Elektrik ve priz donanımı ( inşaat aşamasında yapılacak dikaktsizliklerde prizlerde aşırı yükleme sonucu prize takılı elektrikli aletlerin patlamasına yol açar.)
Döşeme ( her ne kadar önemsiz gibide görünse döşeme cinse göre haşerelerin tahta kurularının kalerifer böceklerinin çoğalmasına neden olur.)

Gerçi ben mesleğimden dolayı her haltına bakıyorumda orası ayrı

Güney cephesi olsun,önü açık olsun,ulaşımı kolay olsun :tatlı:

is tapuyu uzerine almaya gelince tapunun bir fotokopisiyle ilgili tapu mudurlugunden takyidat yazisi alin ve evin uzerinde herhangi bir haciz, ipotek, serh olup olmadigina bakin.

alisveris kismini da mumkunse tapu mudurlugunun icinde yapin veya parasini saticiya verdikten sonra, parayi verdiginize dair imzali bir kagit alin.

eger bu islemi esenyurt tapu mudurlugunde yapacaksaniz tam kapinin karsisindaki ofisime gelin [emoji14]

Konu sahibi alınmasın ama bu tür içi boş konulardan rahatsız olan bir tek ben mi varım? Kalite rezalet boyutlarda açıkçası. "Amuda nasıl kalkılır?", "Halay nasıl çekilir?" başlıklık konular açıp içine de başlığın aynısını yazıp çekip gitmek nasıl bir paylaşım kültürüdür?

Konu sahibi alınmasın ama bu tür içi boş konulardan rahatsız olan bir tek ben mi varım? Kalite rezalet boyutlarda açıkçası. "Amuda nasıl kalkılır?", "Halay nasıl çekilir?" başlıklık konular açıp içine de başlığın aynısını yazıp çekip gitmek nasıl bir paylaşım kültürüdür?
onlar google aramalarinda ust siralarda yer alabilmek icin olusturulan etiketler. google da bu konu ne sekilde araniyorsa ayni sekilde secilip yerlestirilmesi gerekir.

onlar google aramalarinda ust siralarda yer alabilmek icin olusturulan etiketler. google da bu konu ne sekilde araniyorsa ayni sekilde secilip yerlestirilmesi gerekir.

Hala boş bir konudan öte değil, kaldı ki bu google'da benzer birşey aratıp da bu konuyla karşılaşsam yorumda ne yazdığına bakmadan kapatırım. Bu noktada forumun kalitesi kazandığı bir "tık" tan öteye gitmemiş oluyor.

Hala boş bir konudan öte değil, kaldı ki bu google'da benzer birşey aratıp da bu konuyla karşılaşsam yorumda ne yazdığına bakmadan kapatırım. Bu noktada forumun kalitesi kazandığı bir "tık" tan öteye gitmemiş oluyor.

Geri