Eurovision 2025'te final bu akşam

🕒 Konu sahibi 10 saat önce aktifti
İsviçre’nin Basel şehrinde düzenlenen 69’uncu Eurovision şarkı yarışmasının büyük finali bu akşam yapılacak.

22:00’de başlayacak yarışma Eurovision’un resmi YouTube kanalından canlı yayınlanacak.

16-05-2025-eurovision.png

Fotoğraflar: Eurovision 2025 / Instagram
Yarışma yarı finali 13 ile 15 Mayıs’ta yapılmış, finalistler belli olmuştu.

Geçen yılın kazananı İsviçre kurallar gereği direkt finalde yarışacak.

Organizasyonun sunuculuğunu İsviçre’den komedyen Hazel Brugger, şarkıcı Sandra Studer ve eski model Michelle Hunziker yapacak.

Finalist ülkeler ve sanatçılar şöyle:

• Arnavutluk: Shkodra Elektronike – Zjerm
  • Estonya: Tommy Cash – Espresso Macchiato
  • İzlanda: VÆB – RÓA
  • Hollanda: Claude – C’est La Vie
  • Norveç: Kyle Alessandro – Lighter
  • Polonya: Justyna Steczkowska – GAJA
  • Portekiz: NAPA – Deslocado
  • San Marino: Gabry Ponte – Tutta L’Italia
  • İsveç: KAJ – Bara Bada Bastu
  • Ukrayna: Ziferblat – Bird of Pray
  • Ermenistan: PARG – SURVIVOR
  • Avusturya: JJ – Wasted Love
  • Danimarka: Sissal – Hallucination
  • Finlandiya: Erika Vikman – ICH KOMME
  • Yunanistan: Klavdia – Asteromáta
  • İsrail: Yuval Raphael – New Day Will Rise
  • Letonya: Tautumeitas – Bur Man Laimi
  • Litvanya: Katarsis – Tavo Akys
  • Lüksemburg: Laura Thorn – La Poupée Monte Le Son (pictured above)
  • Malta: Miriana Conte – SERVING

vallahi ben bu sene izleyemedim ama izlediğim özetlerden öğrendiğim kadarıyla bayağı olaylı geçmiş....... özellikle israil-filistin arasındaki savaş, yarışmayı karıştırmış....... israilin diskalifiye edilmesi yönünde talepler gelmiş, bildiriler imzalanmış ama skleyen olmamış....... yarışma yönetimi de eskisinden daha katıymış, yarışmacıların kendi ülke bayrakları dışında başka bir bayrak, işaret sembol vs ile ekrana çıkılması yasaklanmış..... bir de performanslar sonunda yarışmacılar mini konuşmalar yapıyordu, şimdi slogan atılmasın diye direk mikrofonları kapıttılar....... bence asıl olay ise şu : )

bence asıl olay ise şu : )

şaşıracak bir şey yok aslında. azerbaycan ve israil ilişkileri iyi. karabağ savaşında da gördük bunu. ermenistan da filistin'e desteğini veriyor. herkes kendi çıkarına göre hareket ediyor. şarkılara göre değil de siyasi çıkarlara, ülkelere göre hareket edildiği gerekçesiyle çekilmemizi bir bakıma haklı çıkartıyor.

Sahne gösterileri olaydı, ama Avrupa kadınları obezlik sınırında acil bizim sağlık ekiplerinin ters kelepçe yapması lazım.

Millet bugün Basel’e Eurovision’u seyretmeye gidecek ben ise kahveye gitmek için gidiyorum

Bu sene hiç bakmadım, finali izleyeyim bari.

Geri