Etrafıma Baktım

Konu sahibi son olarak 3019 gün önce görüldü

Sadece Etrafıma Baktım Biraz Daha

Şimdi bu kız buraya niye yazıyor çok saçmalamış falan diyeniniz olacaktır içinden.
İçinize selamlarımı iletiyorum şimdiden. Elbet içinizin de bir bilemediği vardır :)

Neyse velhasıl kelam yazıya geçmeden önce çocukların çok hassas varlıklar olduğunu, bu yaratılış mucizelerinin ne kadar yürekten içten davrandıklarını ve her çocuğun hakkı olan bazı şeylerin olduğunu biliyoruz. Çikolata yemek gibi, top oynamak gibi..

Ama bazı çocukların bunu istemeye bile hakkı yok maalesef. Yaşadığım bir olay ve gördüklerim sonucunda içim cız etti. Şurama bir şey oturdu. Bizim Erzurum'da üstüme camış çöktü derler ya aynen öyle üzerime öyle bir ağırlık çöktü ki kalbimde o acıyı hissettim resmen.

O konuştuğumuz bazı çocuklar neler yaşıyor neler geçiriyorlar içlerinden, o küçücük yürekleriyle nasıl bu kadar şeyi kaldırıyorlar ben şaşırıyorum doğrusu.

Bir annenin çocuğuna yapamam demesi kadar ağır birşey yoktur herhalde.. Küçük bir çocuk yanından geçen çocuğun elinde gördüğü çikolatadan istiyor ve annesi şimdi paramız yok alamayız diyor. Ve bunu söyledikten sonra gözleri doluyor. Bu olaya şahit olduktan sonra içinizde hissettiğiniz tek şey "Acı'dır..."

Sonra yürüyorsun biraz yolda, mendil satan 5-6 yasındaki çocuklar çıkıyor önüne.. O çocuğun parkta oynaması gerek diyorsun içinden ama duymuyor kimse içini.. Tek bir mendil alıp yürüyorsun.. Erzurum'un o soğuğunda ellerini ovuştura ovuştura ayakkabı boyayan çocuklara bakıyorsun... İçin acıyor... Biraz etrafına daha bakınıyorsun önünüze çıkan şey daha garip küçük bir çocuk seyyar pazar tezgahını zorla itmeye çalışıyor üstündekilerle birlikte...

Biraz etrafınıza bakındığınızda içinizi tutamaz duruma geliyorsunuz, içinizdekiler dökülüyor birer birer , belki cümle kuramadım belki anlatamadım içimdekileri belki saçmaladım tamamen... Ama sadece biraz etrafıma baktım ben.

Hani aşk acısı çekiyoruz ya o kıçı kırıklar terk ediyor, aldatıyor ya da geri zekalı şeyler yapıp bizi nasıl da üzüyorlar ya ha bizde salak gibi nasıl da ağlıyoruz.. Ha işte biraz etrafınıza baktığınızda ağlanacak asıl şeylerin onlar olmadığının farkına varıyorsunuz..

Bugün yaşadığım bir olay sadece beni bu hale getirdi... İçim acıdı, nasıl da küçücük yürekleriyle Dünya'ya kafa tutuyorlar.. Çoğusu ANNE SEVGİSİ nedir ? bilmiyorlar ne kadar korkutucu ne kadar iç yakıcı bir şey.. Düşündükçe bir daha yıkılıyorum, bir daha içim acıyor.

Çok saçmaladım ama küçük Furkan beni çok etkiledi..

Saçmalamalarca // Rhea...

çok güzel anlatmışsın içindekileri, okurken gözlerim dolmadı desem yalan olur, benim çocukluğumda böyle geçti.yüreğine sağlık.

çok güzel anlatmışsın içindekileri, okurken gözlerim dolmadı desem yalan olur, benim çocukluğumda böyle geçti.yüreğine sağlık.

İnsanlar bazı şeyler hakkında çok ahkam kesiyorlar ama konu bu yönlü olunca yaklaşamıyorlar :)
Teşekkür ederim..

Buymuş meğer ... Çok üzücü durumlar malesef .Tüm bunlar birazda sistemin suçu .Teşekkürler Rhea'

Yazilarimda cocuklardan bahsetmessem icim rahat etmez, tek derdim cocuklardir benim de. O yüzden bu yaziyi cok iyi anliyorum. Kalemine ve yüregine saglik.

kısacası kapılatizimin egemen olduğu bır durum sistem diyelim ne yazıkkı para varsa hersey var mutluluk ask sevgı bırkez daha ask sevgıyı alamaz gıbı elestırıler olacaktırda alıor para herseyi .keşke herkes eşit olsa sözde eşit bir ülkede yasıoruz gıyım kusam araç gereç ev araba vs vs. keşke halk olarak bısey yapabilsek sadece olanları ızlıoruz kalemine sağlık tskler

Geri