Etli karışık dolma sarma tarifi (Kendi Yapımım)

• Kullanıcı Lawyer
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Dolma-Sarma-Zeytinyağlılar
🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
Merhabalar kendimce evde yaptığım yemekleri bundan sonra tarifi ile paylaşayım dedim ancak amatörce olabilir idare edin artık :)

Malzemelerden başlayalım,
1- Yarım kilo pirinç
2- 2 veya 3 adet soğan
3- 2 bas sarımsak
4- Yarım demet maydanoz
5- Karabiber, pul biber, kuru nane ve zeytin yağ
6- Sayısı İsteğe bağlı patlıcan, biber , yaprak
7- 2 adet domates

Hazırlama aşaması;
İlk başta bir kaba eti kuş başı şeklinde ancak daha ufak, kuru soğan, domates, sarımsak ve maydanozu ufak bir şekilde doğrayın. Daha sonra pirinci güzel bir şekilde yıkayın ve yıkadığınız pirinci doğradığımız kuru soğan, domates, sarımsak ve maydanozun üzerine salça, yağ ve baharatlarını dökün, iyice bir karıştırın. İyice karıştırdıktan sonra bir kaşık vasıtasıyla - ki elle ayarını yapamıyorsanız - doldurmaya başlayın. Patlıcanlar, biber ve kabakları yarısına kadar doldurun, yaprağı da az şekilde doldurun saralım ve sonra tencerenin içine dağınık olmayacak şekilde dizelim. Sardığınız yapraklar dağılabilir ki dağılmasın diye evinizde var ise üzerine sarma taşı koyun yoksa bir düz tabanlı herhangi bir tabakta olabilir. Yemeğin üzerini örtecek şekilde su boşaltın önce yüksek ateşte kaynatın, suyunu çekmesi durumunda kısık ateşte pişirin, afiyet olsun.

15235766_10154734392688430_8302577514321459490_o.jpg

15156916_10154734392563430_8674000904943680700_o.jpg

15181338_10154734392983430_2979732628350093534_n.jpg

Bütün tabağı tek başına mı yedin :)
Ellerine sağlık.

Kuşbaşı etleri neden o kadar büyük koydun hocam..?

Onun dışında bir erkekten gerçekten bunları beklemeyen hatunlara kapak olur.. :d

Emeğinize sağlık. Soğan da güzel oluyor deneyin.

Sarmalar güzel sarılmış, kabaklar güzel oyulmuş, tadı da güzeldir eminim. Geçer not aldınız.: ))
Elinize sağlık, afiyet olsun.

15 yıllık bir birikinti var orada ki yemek aslında birazda zevk meselesidir. Sorsanız bende fazla sevmem yapmayı ama can çekince yapıyor. Etler aslında büyük değil resimde büyük görünmus sadece :)

Ellerine sağlık valla bravo : ))
Teşekkür ederim :)

Kuşbaşı etleri neden o kadar büyük koydun hocam..?

Onun dışında bir erkekten gerçekten bunları beklemeyen hatunlara kapak olur.. :d

Büyük değil küçük aslında sadece etler üst üste yığıldığı için büyük görünüyor :) Kapak olsun niyetinde değil neticede Türkiyenin en iyi aşçıları erkek, ardanın mutfağı, oktay usta felan :)
kendimden utandım şuan. .
Estağfurullah :)

Emeğinize sağlık. Soğan da güzel oluyor deneyin.
İçinde soğan vardı zaten ben genelde her yemeğe soğan ve sarımsak koymazsam tadını alamıyorum :)
Sarmalar güzel sarılmış, kabaklar güzel oyulmuş, tadı da güzeldir eminim. Geçer not aldınız.: ))
Elinize sağlık, afiyet olsun.

İlk sardığım sarmayı hatırlarım kocaman kocaman ve parçalanmışlardı ama zamanla geliştirdik :)

Soğanın kendi dolmasından bahsetmiştim ben. Tabii ki soğansız ve sarımsaksız bir tadı olmaz yemeklerin.

Çok güzel görünüyorlar =) forum beyleri sizden örnek alsınlar.

Ellerinizle sağlık :)

ohh cok severim bir tabak da bana gönder :D
Ellerinize saglık :)

Soğanın kendi dolmasından bahsetmiştim ben. Tabii ki soğansız ve sarımsaksız bir tadı olmaz yemeklerin.

Daha çok fırına soğanı tüm atıp yerim ama dolma olarak Hiç denemedim ama denerim. ilk defa yapacağım için sanırım kötü görünebilir :)

Çok güzel görünüyorlar =) forum beyleri sizden örnek alsınlar.

Ellerinizle sağlık :)

Teşekkür ederim :) Örnek alınacak bir durum değil aslında yıllarca yalnız yaşamışlığın verdiği bir durum bende ailemle yaşasaydım sanırım yapmazdım :)

Valla evli barkliyim ortaya soyle bi yemek cikarmisligim yok:dyg:

Ellerinize saglik :)

Canım günlerdir istiyordu yeminle.

erkeğin eline bu tarz şeyler pek gitmiyoır sanki. yinede eline sağlık :p

Gerçekten çok başarılı bir çalışma olmuş, maşallah diyorum ve acıktığımı söylüyorum :p

Geri