Etkili dil öğrenmek için altın saat kuralı

Konu sahibi son olarak 800 gün önce görüldü
Bir de surekli o dilde konusma ve koko teknigi (korkusuzca konus) ise yarar bir metod.

Birisi koko yazmış istemsizce konuya düştüm.. yayaye koko jambo yayaye.

not: dil dile değmeden dil öğrenilmez.

Bir dil öğrenmeye çalışırken yapılan en büyük hata, kendi ana dilini referans alarak öğrenmeye çalışmaktır. Belçika'da ingilizce kursuna gittiğimde bize ingilizce öğreten öğretmen türkçe bilmiyordu mesela ve sınıftaki öğrencilerin hepsi farklı millettendi. öğrenciler de birbirleri ile konuşacak ortak bir dil bilmiyordu, çat pat ingilizce bilenler dışında. ulan bu öğretmen nasıl ingilizce öğretecek herkese dedim kendi kendime sınıfta türk de vardı, kürt de, arap da, azerisi de, belçikalı da, alman da italyan da on farklı milletten öğrenci vardı. meğerse en kolay yöntemi buymuş 1 senenin sonunda sınıftaki herkes şakır şakır ingilizce konuşmaya başladı. dil öğrenecekseniz, o dile sürekli maruz bırakılmalısınız ve türkçe karşılığı nedir mantığı ile öğrenemezsiniz. görsel hafıza çok önemlidir, hem okur hem görürsün aklına daha iyi kazınır 20 yaşında ingilizce ilkokul çocuk masal kitapları okuyordum. 33 ülkenin katıldığı ingilizce yeterlilik sınavında türkler 32'nciydi en son. gerisini siz düşünün.

Geri