Etkilendiğiniz roman karakterleri

Konu sahibi son olarak 4403 gün önce görüldü
Hafızanıza kazınan, etkilendiğiniz ya da kendinizi yakın hissettiğiniz roman karakterleri var mı? varsa hangi yönüyle sizi etkiledi?

Salinger'ın Franny Glass'ını kardeşim gibi sevdim resmen. :p

Şimdi buraya yazsam yazsam bitmez sanırım. Mathea&Epsilon, Rudy Steiner, Liesel, J. B. Grenouille, H. Chinaski, Kvothe, Euron, Alan, Aleksandar... Ve şu an aklıma gelmeyen onlarcası. Ya da Reşat Nuri'nin Zehra'sı.

jean jacques in betty blue su var ya iste o benim:p
once filmi izlemistim de kitabuni sonra okumustum.
kendime neden benzettigime gelince ikimizde deliyiz sanirim o yuzden.
asik
eglenceli
istedigimiz olsun isteyen
herkese roller veriyor ve bu rolleri oynamalarini istiyor.

bu karakteri kendime o yuzden cok benzetiyorum.

maria puder in guvensizliginin ustune betty blue nun deliligi tam bana gore.

Dorian Gray'in Portresi'ndeki Dorian Gray ve Lord Henry karakterleri hedonizmin vücut bulmuş hali gibiydi ve şeytaniliği ile oldukça akılda kalıcıydı.

Dostoyevski'nin Prens Mişkin ( Budala) ve Alyoşa ( Karamazov Kardeşler) karakterleri ise hem birbirine benzettiğim hem de yeryüzünde görmeye pek de alışık olmadığımız kadar naif, saf karakterler.

Perec'in Uyuyan Adam'ı -isimsiz ya da ismini anımsamadığım karakteri- devingen görünen esasında birbirini tekrar eden günlere ve ruhsuzluğu ile edilgen olan yaşama başkaldırı niteliğinde bir karakter.

ve Küçük Kara Balık'ın küçük kırmızı balığı... geceler boyu denizi düşünen uyuyamayan:)

Çok çok eski bi roman ama beni çok etkilemişti.
Jane Eyre.
Elif Safak - Aşk / Ella

Ruh Adam:Yüzbaşı Selim Pusat

Sarı Sessizlik:Mülazım Sacit

Bozkırın Sırrı:Öktem

acaba aylak adam romanknda ki bay ç. den bi yerlerde kalmis midir ki?
eger varsa lutfen beni bulsun . beni opebilir:p

acaba aylak adam romanknda ki bay ç. den bi yerlerde kalmis midir ki?
eger varsa lutfen beni bulsun . beni opebilir:p

Bay Ç. kafasıyla dolaşan pek çok adam mevcut maalesef, öyle olduğunu sanan ya da :D

İstemem Aylak Adam'ı . Prens Mişkin gibi olmalı Budala denecek kadar saf, masum, iyi niyetli öyle adamlardan yok işte maalesef :))

Debbie Macomber'in küçük mucizeler dükkanı kitabındaki 4 karakterde de kendimden bişeyler buldum.
Her güzel şey bitermiş.
Aslında bitiren gururumuz.
Bunu bu kitapta daha iyi gördüm.
Beni en çok etkileyen karakter Jacqueline idi.
Kocasıyla olan ilişkisi.. 10 yıl..
Gurur insana neler yaptırıyor ya da yapmasına engel oluyor.
Psikolojimden midir, yaşadıklarımdan mıdır, içinde bulunduğum durumlardan mıdır bilmem ama o karakter beni çok çok çok derinden etkiledi..

Bay Ç. kafasıyla dolaşan pek çok adam mevcut maalesef, öyle olduğunu sanan ya da :D

İstemem Aylak Adam'ı . Prens Mişkin gibi olmalı Budala denecek kadar saf, masum, iyi niyetli öyle adamlardan yok işte maalesef :))

kimse oyle gercekci degil hani su issiz adam cakmalari gibiler. oysa bay ç nin aradigini mi ariyorlar hepsi sanki?

sofie nin dunyasinda ki sofie gibi olmak isterdim:D
sen de knox olsan bab-ı esrar haha hayal gucumu seveyim. o kitabi da okuduguma inanmiyorum:p

Alper Canıgüz'ün Alper Kamu karakteri. resmen 5 yaşında velede aşık oldum.

murat menteş'in ruhi mücerret'i. resmen 100 yaşındaki dedeye aşık oldum. :p

Çook yahu Monte Kristo vardı ve Genç Werter bir de suç ve cezada ki Raskolnikov muydu adını unuttum işte o.

Geri