Etiyopya'da korkutucu gelenek

• Kullanıcı AUBURN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal - Taze Bilgi
Konu sahibi son olarak 1412 gün önce görüldü
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
tuy.jpg

Evlilik çağına gelen kadınlar, küçük yaşta delerek genişlettikleri alt dudaklarına tabak takıyor.

tuy1.jpg

Bu gelenek, her ne kadar Etiyopyada diğer bazı kabilelerde olsa da, esas olarak Surmalara ait.

tuy2.jpg

Erkekler, saçlarını jiletle traş etmeyi çok seviyor. Kulaklarını delip tabak, mantar şeklinde tıpa takıp yüzlerini, vücutlarını bu tür geleneklere alet ediyorlar.

tuy3.jpg

Vücut boyama, özgürlüğün ifadesi.

tuy4.jpg

Çalı dikenlerini vücutlarına saplayarak yaptıkları dövmeler de dikkat çekici.

tuy5.jpg

Çocuklar, meyve ve çeşitli bitkilerden yaptıkları süslerle her yerlerini donatıyor.

tuy6.jpg

Etiyopya’nın güneyinde, Sudan sınırına yakın Omo Vadisi’nin derinlerinde yaşayan kabilelerden biri Surmalar`da erkekler, bedenlerini beyaz boyalarla süslüyor, kadınlar da dudaklarına tabak takıyor.

tuy7.jpg

tuy8.jpg

tuy9.jpg

Bu tabaklardan erkekler yemek mi yiyorlar acaba...:D

O değilde nedne kadınlara işkence ediyorlar :) hani erkelere :D

Onlar için işkence değildir yaa...:) gelenektir...:)

sen agzının alt dudagını oyle aç bakalım acıyor mu acımıyor mu :D Gelenekmiş ne işe yarıyor çocuk etmeyemi yarar nazar değdirmemeye mi acaba :D

Kadınların boynuna dar halka geçirip, uzatıyorlar, onlar acımıyorda bunlar mı acıtacak onların canını canımmm...:zuha:

Kadınların boynuna dar halka geçirip, uzatıyorlar, onlar acımıyorda bunlar mı acıtacak onların canını canımmm...:zuha:
Bunlar orada ne yiyor acaba :D Beni bir arı soksa evi kaldırıyorum evi ayaga onlara birşey olmuyor ne diyim onlara ben şimdi :D

bu ne ya akşam akşam.
nerden buldun bu bilgiyi kardeş.

Ilginc bi gelenek.

Ve sonra dedim ki; iyi ki Türk'üm.

Ben börtü böcek, yılan, kertenkeleden korkmam ama o tabaklardan korkarım :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri