Etimek Tatlısı

🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti

Etimek Tatlısı​

Tatlı sevenler için bu tarifimizde etimek tatlısına yer verdik.
Etimek Tatlısı Tarifi

Malzemeler​

• - 1 paket etimek
  • - Muhallebisi için:
  • - 1 lt süt
  • - 6 yemek kaşığı şeker
  • - 6 yemek kaşığı un
  • - 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • - 1 yemek kaşığı tereyağ
  • - 1 paket vanilya
  • - Üzeri için:
  • - 1 paket krem şanti
  • - 1 su bardağı süt
  • - Ceviz, antep fıstığı veya damla çikolata
  • - Şerbeti için:
  • - 1,5 su bardağı şeker
  • - 2 su bardağı su

Hazırlanışı​

1. Adım​

2 su bardağı sıcak su ile 1,5 su bardağı şekeri minik bir tencereye alarak kaynatın. Kaynamaya başladıktan 5-6 dk. sonra altını kapatarak, şerbeti 10 dk kadar bekletin.

2. Adım​

Bu arada da genişçe bir borcama 1 paket etimeği güzelce sıralayın. Kepçe yardımı ile şerbeti etimeklerin her yerine gelecek şekilde dağıtın. Etimekler ıslanırken hemen muhallebiyi hazırlamaya başlayın.

3. Adım​

1 litre sütün içine vanilya ve tereyağ hariç tüm muhallebi malzemelerini ekleyin ve iyice çırptıktan sonra kaynayana kadar karıştırarak muhallebiyi hazırlayın. Kaynamaya başladıktan sonra vanilya ve tereyağı ilave ederek 2-3 dk kadar daha karıştırın ve ocağı kapatın. Muhallebi 5 dakika kadar dinlendikten sonra etimeklerin üzerine dökerek yüzeyini düzeltin.

4. Adım​

Soğuyan tatlının üzerine 1 su bardağı süt ile hazırladığınız krem şantiyi hazırlayarak sürün. Üzerini streç film ile kapatarak buzdolabına kaldırın.

5. Adım​

Bu tatlıyı bir gün buzdolabından beklettikten sonra servis etmelisiniz. Üzerine tercihinize göre ceviz, antep fıstığı veya damla çikolata serperek servis edebilirsiniz

Üzerine kremşanti yerine meyveli sosla çok lezzetli oluyor.

5 Kilo fazlam var. Bayram etkisi. Ve tatlı konularında geziniyorum.

Ekmek tatlısı okudum. Neyse bu kıbrıs tatlısına benziyor sanki.

Kıbrıs tatlısını Kıbrıs'ta söylemiştim. Asıl burada yerinde yenir diye düşünmüştüm. Kadın bana, ben kadına bir süre bakıştık. Anladım ki yok orada öyle bir şey. Başka bir şey söylemiştim.

Kıbrıs tatlısını Kıbrıs'ta söylemiştim. Asıl burada yerinde yenir diye düşünmüştüm. Kadın bana, ben kadına bir süre bakıştık. Anladım ki yok orada öyle bir şey. Başka bir şey söylemiştim.
Bilmeyene denk gelmişsindir.

Oyyyşş
Ayy ben bunları yapiyorum sadece yiyemiyorum artık ,s

İnternet'ten baktım, orada adı değişik miş Kıbrıs tatlısının. Pastanede aşırı tatlı oluyor ve bayıyor. Ev yapımı olursa bir tapsiyi tek başıma yerim ve sonra da tatlı komasına girerim sanırım.

ben şerbetini karamelize yapıyorum daha hoş oluyor
iyi yaparim yani .p

Geri