Estetik ameliyat günah mı?

Konu sahibi son olarak 1205 gün önce görüldü
Bildiğim kadarıyla dine göre güzellik uğruna yapılan estetik ameliyat haram, sağlık için yapılan estetik ameliyat ise caizdir. Çünkü dine göre Allah, insanı en güzel şekilde yaratmıştır. Hatta bununla ilgili birkaç ayet de bulunmaktadır:
''Biz gerçekten insanı en güzel biçimde yarattık, [Tin, 95/4.]

''Allah size şekil verdi ve şeklinizi en güzel yaptı, [Teğâbün, 64/3.]

Yukarıdaki ayetlere göre de insan, Allah tarafından en güzel şekilde yaratılmıştır ve şekillendirilmiştir. Bu durumda Allah‘ın yarattığı şekli ve güzelliği beğenmeyip estetik ameliyat olmak haram sayılabilir sanırım.

Tabii bu tartışma ile beraber sünnet konusu da insanın aklını kurcalıyor. Bilindiği üzere bazı ülkelerde kadınlar da sünnet ediliyor ama erkek sünneti daha yaygın olduğu için erkek sünnetinden örnek vermek daha mantıklı olur sanırım. Mesela sünnet konusunda sağlıkçılar ikiye ayrılmış durumda. Bazısı sağlık açısından yapılmalı derken, bazısı ise sağlık açısından herhangi bir etkisi olmadığını ileri sürüyor. Bu durumda, yukarıdaki ayetleri de düşündüğümüzde erkek cinsi neden sünnetli bir şekilde doğmuyor mesela? Çünkü Allah’ın yarattığı şekilde bir değişiklik söz konusu olmuş oluyor. Tabi bu arada sünnet olmakla ilgili herhangi bir ayet bulunmadığını da ayrıca not düşmek gerek.

Neyse konuyu amacından çok saptırmadan tekrar etmek gerekirse, güzellik uğruna yapılan estetik haram, sağlık için yapılan estetik caiz diye biliyorum.

Sünnet estetik mi oluyor şimdi?
Konudaki en ilginç yorum bence. Kafama takıldı bak.
Din ve tıp arasındaki ilişki önemli burada. Kuran'da yazıyor deyip işin içinden çıkabiliyor muyuz (:

Dinimiz İslamdan arıkladığın alıntılar ibretlik
O bilgiler bende unutmaya yüz tuttu
Sen hanigi mezhebe göre konuşuyorsu?

Ben kendime güveniyorum
Estetik haramsa getir delilini
Mahcup et beni

Kendin ibretlik olmuşsun haberin yok , o bilgiler bana ait değil sahih kabul edilen hadislerden biriydi.

Estetiğin haram yada sevap olmasıyla ilgili herhangi bir beyanım yok , cünkü konu hakkında bilgili değilim ama mantık yürütmek gerekirse zaruri durumlarda başvurulması herhangi bir sakınca doğuracak değil , bunun emsalleri var domuz eti haram kılındığı halde mecbur kalınması durumunda kişiyi canlı tutabilecek kadar yenmesinde problem görülmüyor.

Ama bunu yapan kafir olur , bunu yapan şirk koşuyordur demek farklı bi olay.
Kurtulun bu saçma hallerden.

Sünnet estetik mi oluyor şimdi?
Konudaki en ilginç yorum bence. Kafama takıldı bak.
Din ve tıp arasındaki ilişki önemli burada. Kuran'da yazıyor deyip işin içinden çıkabiliyor muyuz (:
Aslında estetik olduğunu ima etmedim, insan bedeninde gerçekleştirilen bir işlem olduğu için ayetlerle birlikte yorum getirerek, ayetlerin aksine hareket edildiğini ifade ettim. Çünkü ayetlere göre Allah, insanı en güzel şekilde yaratmıştır ve şekillendirmiştir. Böyle bir ayet söz konusuyken, beden üzerinde insani bir işlem olan sünnet, ayetlerle çelişmiş oluyor.

Tabiii din adamları bu çelişkiyi ortadan kaldıran hadisler olduğunu ifade ederler ve gerçekten de sünnet olmakla ilgili birkaç hadis bulunuyor. Benin aklıma takılan ise hadisten ziyade neden bir ayet olmadığıdır.

Bu arada sünnet işlemi birçok kişinin sandığı gibi dinle gelmemiştir, insanın yazılı tarihinden de eski bir gelenektir. Nerede, ne zaman ortaya çıktığı bilinmemektedir(Mısır olabilir). Dolayısıyla Kuran'da yazmadığı için işin içinden çıkmıyorsunuz.

Aslında estetik olduğunu ima etmedim, insan bedeninde gerçekleştirilen bir işlem olduğu için ayetlerle birlikte yorum getirerek, ayetlerin aksine hareket edildiğini ifade ettim. Çünkü ayetlere göre Allah, insanı en güzel şekilde yaratmıştır ve şekillendirmiştir. Böyle bir ayet söz konusuyken, beden üzerinde insani bir işlem olan sünnet, ayetlerle çelişmiş oluyor.

Tabiii din adamları bu çelişkiyi ortadan kaldıran hadisler olduğunu ifade ederler ve gerçekten de sünnet olmakla ilgili birkaç hadis bulunuyor. Benin aklıma takılan ise hadisten ziyade neden bir ayet olmadığıdır.

Bu arada sünnet işlemi birçok kişinin sandığı gibi dinle gelmemiştir, insanın yazılı tarihinden de eski bir gelenektir. Nerede, ne zaman ortaya çıktığı bilinmemektedir(Mısır olabilir). Dolayısıyla Kuran'da yazmadığı için işin içinden çıkmıyorsunuz.

İma ettin demedim, genel bir soruydu orası. Yürüttüğün mantığa katılıyorum.
Sünnetin geleneksel yanı daha baskın çıkabilir. Ayrıca Yahudiler de sünnet oluyor. İslam'dan önce vardır yani.

ben allah'a soruyor muyum barbara palvin'i yaratırken beni niye dışladın diye? sormuyorum, eminim o da sormaz...
ha o bana sorarsa ben de hakkımı çatır çatır savunurum...

ben allah'a soruyor muyum barbara palvin'i yaratırken beni niye dışladın diye? sormuyorum, eminim o da sormaz...
ha o bana sorarsa ben de hakkımı çatır çatır savunurum...

Muhafızlar, atın bunu cehenneme :D
Barbara Palvin hanım efendi ile kıyaslıyor kendini :p

Hz Yaşar Nuri Öztürk hoca efendi kuddise sirruh, Rahmetullahi aleyh in
İbretlik bir sözü var
"Yobazın olmadığı her yer cennettir."

Yobazlara göre herşey haram, müzik, resim, sanat
Hatta başkasına hayat veren organ nakli bile
Yobazlara kanmayın
Onlara aldanmayın
@Stockholm Sendromu şaka demiyorum sen bana güven

Son düzenleme:
Hz Yaşar Nuri Öztürk hoca efendi kuddise sirruh, Rahmetullahi aleyh in
İbretlik bir sözü var
"Yobazın olmadığı her yer cennettir."

Yobazlara göre herşey haram, müzik resim, sanat
Hatta başkasına hayat veren organ nakli bile
Yobazlara kanmayın
Onlara aldanmayın
@Stockholm Sendromu şaka demiyorum sen bana güven
Tamam

D71F5B34-F0DC-48F3-B397-0A1E43DA4647.jpeg

Moderatör tarafında düzenlendi:
Bence ortada bir mecburiyet durumu varsa günah olmamalı.

Delille konuşuyoruz. Hadisle yasaklanmış hahahahajaj :)

Amibe bak yha, 1500 sene evvel sac ekiliyordu. Tabi.

Al tıkla

inananlar günahını sevabını değil de neden cirkin yaratıldığını sorgulasın.

Peygambere gelmiş de sormuş da saç ekelim mi falan diye.. he. Sahabe hep sorar zaten. Efendimiz 1.6 TDI mi 1.4 TSI mi alalım deveyi diye. Cevap belli "senelik 20 bin km den az yol yapan benzinli alsın"

Sevgili @Havayıdişleyenadam varsa fikrin yorum yap lutfen kisilere hakaret etme. Herkes burada kendi fikrini savunuyor, kimse haddini asmasin !

Son düzenleme:
Geri