Estetik ameliyat günah mı?

Konu sahibi son olarak 1205 gün önce görüldü
Balık suratlı Bahar Candan gibi olmayı kim ister

Sizler için arama motoruna yazdım arkadaşlar ve çıkan sonucu paylaşıyorum.
IMG_20200904_183828.jpg

Bildiğim kadarıyla dine göre güzellik uğruna yapılan estetik ameliyat haram, sağlık için yapılan estetik ameliyat ise caizdir. Çünkü dine göre Allah, insanı en güzel şekilde yaratmıştır. Hatta bununla ilgili birkaç ayet de bulunmaktadır:
''Biz gerçekten insanı en güzel biçimde yarattık, [Tin, 95/4.]

''Allah size şekil verdi ve şeklinizi en güzel yaptı, [Teğâbün, 64/3.]

Yukarıdaki ayetlere göre de insan, Allah tarafından en güzel şekilde yaratılmıştır ve şekillendirilmiştir. Bu durumda Allah‘ın yarattığı şekli ve güzelliği beğenmeyip estetik ameliyat olmak haram sayılabilir sanırım.

Tabii bu tartışma ile beraber sünnet konusu da insanın aklını kurcalıyor. Bilindiği üzere bazı ülkelerde kadınlar da sünnet ediliyor ama erkek sünneti daha yaygın olduğu için erkek sünnetinden örnek vermek daha mantıklı olur sanırım. Mesela sünnet konusunda sağlıkçılar ikiye ayrılmış durumda. Bazısı sağlık açısından yapılmalı derken, bazısı ise sağlık açısından herhangi bir etkisi olmadığını ileri sürüyor. Bu durumda, yukarıdaki ayetleri de düşündüğümüzde erkek cinsi neden sünnetli bir şekilde doğmuyor mesela? Çünkü Allah’ın yarattığı şekilde bir değişiklik söz konusu olmuş oluyor. Tabi bu arada sünnet olmakla ilgili herhangi bir ayet bulunmadığını da ayrıca not düşmek gerek.

Neyse konuyu amacından çok saptırmadan tekrar etmek gerekirse, güzellik uğruna yapılan estetik haram, sağlık için yapılan estetik caiz diye biliyorum.

8-0-d8d6289f209070f11b55fb81c466dddb.jpg

Hey maşallah , peygamberliğini ilan etmissin hayirli olsun.
Hangi vasıf ve sıfatla fetva verdiğini sorabilir miyim ?

Dipnot : Cabuk Allah insani en güzel surette yarattıcılar gelmeden.
Ne peygamberi hayırdır?
Müslüman sıfatı yeterli değilmi?
Fetva vermek için illaki kafamıza küllah mı geçirmemiz gerekiyor?

İkili tartışmalara hakaretvari şekilde girmeyin pliz.
Tartışın dövüşmen!

Ne peygamberi hayırdır?
Müslüman sıfatı yeterli değilmi?
Fetva vermek için illaki kafamıza küllah mı geçirmemiz gerekiyor?

Hayırdır hayır , az evvel kendine göre kimini kafir kimini mumin ilan ettin peygamber falan olmalısın.
Farketmissindir kimliğinin arka kısmında İslam yazar ; bu tevacüzcüsü, kul hakkı yiyeni, yada hertürlü çirkin işi yapan insan içinde geçerlidir okuduğun okul yada yaptığın işlere bakılmaksızın o yazı yazılır oraya.
2 ayet 3 te tefsir okudum artık fetva verebilirim diyemi düşünüyorsunuz cidden ? Kendine her müslümanım diyen fetva verseydi dinin hali nice olurdu ?

Fetva verebilmen için kafanda sarık taşımana gerek yok ama kafanın içindekilerin salih ve doğru olmasi gerekiyor , bunun içinde Müslüman olmaktan daha fazlasına ihtiyacın var bunu farketmişsindir.
Siz durumun ciddiyeti yada ağırlığından bihabersiniz.

Sual: Dinî suallere yanlış cevap vermenin vebali nedir?
CEVAP
Bunun vebali çok büyüktür. Harama helal veya helale haram diyen küfre girer. Müctehid olmayanın, Kur’an-ı kerimden ve hadis-i şeriflerden anladığına göre fetva vermesi caiz değildir. Çünkü âyet ve hadislerden dört mezhebin müctehidleri, farklı hükümler çıkarmıştır. Onun için herkes, kendi mezhebine uymalı, kendi mezhebindeki âlimlerin verdiği fetvaları bildirmelidir. Bilmeden, kitaba bakmadan, caizdir veya caiz değildir demekten çok sakınmalı! Bir hadis-i şerif meali şöyledir:
(Fetva vermeye en cüretli olanınız, ateşe girmeye en cüretli olanınızdır.) [Darimi]

Bu tür konulardan şu alaturka yı uzak tutsanız daha iyi olacak

Hayırdır hayır , az evvel kendine göre kimini kafir kimini mumin ilan ettin peygamber falan olmalısın.
Farketmissindir kimliğinin arka kısmında İslam yazar ; bu tevacüzcüsü, kul hakkı yiyeni, yada hertürlü çirkin işi yapan insan içinde geçerlidir okuduğun okul yada yaptığın işlere bakılmaksızın o yazı yazılır oraya.
2 ayet 3 te tefsir okudum artık fetva verebilirim diyemi düşünüyorsunuz cidden ? Kendine her müslümanım diyen fetva verseydi dinin hali nice olurdu ?

Fetva verebilmen için kafanda sarık taşımana gerek yok ama kafanın içindekilerin salih ve doğru olmasi gerekiyor , bunun içinde Müslüman olmaktan daha fazlasına ihtiyacın var bunu farketmişsindir.
Siz durumun ciddiyeti yada ağırlığından bihabersiniz.
Dinimiz İslamdan arıkladığın alıntılar ibretlik
O bilgiler bende unutmaya yüz tuttu
Sen hanigi mezhebe göre konuşuyorsu?

Ben kendime güveniyorum
Estetik haramsa getir delilini
Mahcup et beni

Geri