Estetik ameliyat günah mı?

Konu sahibi son olarak 1205 gün önce görüldü
İslam dinine göre, insanların vücutları üzerinde değişiklik yapma hakkı var mı?

Bundan birkaç yıl öncesine kadar daha çok sanat camiasının başvurduğu estetik ameliyatlar, artık toplumun her sınıfı arasında oldukça yaygın. Güzelleşmek uğruna en çok kadınlar ameliyat masasına yatıyor ancak erkeklerin sayısı da az değil...

Konuyu dini boyutuyla tartışmaya açtık... Estetik ameliyatlar, fıtratı bozmak anlamına geldiğinden günah mıdır? İslam dini, insanlara vücudunun beğenmediği noktalarını değiştirme hakkını tanımakta mıdır? Ölmeden önce vücudunu eski haline döndürme çabaları mantıklı mı?

Böyle kolay soruma Sanem
Soru zor olsun ki kendimi göstereyim.

Cevap veriyorum
Hiç bir sakıncası yok

Son düzenleme:
Böyle kolay soruma Sanem
Soru zor olsun ki kendimi göstereyim.

Cevap veriyorum
Hiç bir sakıncası yok

O zaman @ala'turka abi sana soyle sorayim; Insanlari guzellestirmenin gunahi olur mu? Slikon taktirmak gunah eger olmeden once cikartirsa yine gunahi devam eder mi? af olunur mu?

Estetik yaptırmak günah tabii ki, seni yaratan Tanrı'ya karşı geliyorsun, özenerek yaratmadı diye.
Umarım günah listesine giriyor, bu sayede bizim cennet garanti altında diyebiliriz.
Hemen her kadın estetikli sayılır.

Estetik yaptırmanın, güzelleşmek için vucudunda, elinde yüzünde bir takım
işlemler yapmak, makyaj yapmanın hiç bir sakıncası olamaz.
Bütün bunları kendini iyi hissetmek için yapıyorsan sıkıntı yok
Sakıncalı tarafı
Masum güzel profil avantajlarını kullanarak, kanunsuz, haksız kazanç ve menfaat sağlamak
@Sanem

Estetik yaptırmanın, güzelleşmek için vucudunda, elinde yüzünde bir takım
işlemler yapmak, makyaj yapmanın hiç bir sakıncası olamaz.
Bütün bunları kendini iyi hissetmek için yapıyorsan sıkıntı yok
Sakıncalı tarafı
Masum güzel profil avantajlarını kullanarak, kanunsuz, haksız kazanç ve menfaat sağlamak
@Sanem

Profil kismi imali oldu sanki birilerine mi gondermede bulundun naptin anlamadim ama cevabin icin tesekkur ederim abi ;)

Estetik yaptırmak günah tabii ki, seni yaratan Tanrı'ya karşı geliyorsun, özenerek yaratmadı diye.
Umarım günah listesine giriyor, bu sayede bizim cennet garanti altında diyebiliriz.
Hemen her kadın estetikli sayılır.
Aynı mantıkla mesele apandisti patlayan bir adam da "sen beni çürük yarattın tanrım... al sana şirk" diyebilir o zaman.

Aynı mantıkla mesele apandisti patlayan bir adam da "sen beni çürük yarattın tanrım... al sana şirk" diyebilir o zaman.
Demeli, hatalı insanlar yaratan bir Tanrı'nın varlığını sorgulamak gerekir zaten.
- konu kıvama gelmeye başlıyor, teşekkürler.

Tanrıya karşı gelmekle alakalı değil haline şükretmekle alakalı

Tanrıya karşı gelmekle alakalı değil haline şükretmekle alakalı
Geçen bir yerde burnu yaptırmak istiyorum ama günah yazmış olduğunu görmüştüm. Yanılıyorsam düzelt beni lütfen, demek ki sen de burnundan menmun değilsin.

Geçen bir yerde burnu yaptırmak istiyorum ama günah yazmış olduğunu görmüştüm. Yanılıyorsam düzelt beni lütfen, demek ki sen de burnundan menmun değilsin.
Evet değilim yanılmıyorsun. Ama yaptırmıyorum

Görselde niye Nihat hatipoğlu var güzel bir manken koymak varken

Evet değilim yanılmıyorsun. Ama yaptırmıyorum
Cevap için teşekkür ederim Sirius hanım.
Bilginiz var mı bilmiyorum ama burun yaptırmak günah, peki saç ekimi yaptırmak hakkında bilginiz var mı? Cenneti riske atmak istemem açıkçası.
Sonuçta ahiret hayatı varsa diye her ihtimali düşünüyorum.

Yav rahat bırakın milleti, isteyen istediği yerini düzeltsin kim karışabilir. Dini her halta alet etmekten vazgeçin artık.
Lan oğlum açlıktan ağzınız kokuyor ama hala milletin işine karışıyorsunuz. Bırak varsa cezası zamanı gelince hesabını kendisi verir, sizene milletin cezası.

Cevap için teşekkür ederim Sirius hanım.
Bilginiz var mı bilmiyorum ama burun yaptırmak günah, peki saç ekimi yaptırmak hakkında bilginiz var mı? Cenneti riske atmak istemem açıkçası.
Sonuçta ahiret hayatı varsa diye her ihtimali düşünüyorum.
İnsan sağlığını etkilemiyorsa günah diye biliyorum. Bu psikolojik sağlığı da kapsıyor. Bu benim mantığıma yatan bir düşünce . İsteyen kabul eder isteyen etmez . Keyifleri bilir.

Dalga geçilen, rencide edilen, sağlık açısından rahat olunamayan ya da mecbur kalan kişiler yaptırabilir diye düşünüyorum.

Geri