Eskiye göre günümüzde her şeyin tatsız tuzsuz olmasının sebebi sizce ne?

Konu sahibi son olarak 983 gün önce görüldü
Eskiye göre günümüzde her şeyin tatsız tuzsuz olmasının sebebi sizce ne?

Daha genç olduğumuz dönemlerde mutlu olmamızın sebebini cahilliğe bağlıyorum. Önceleri bazı şeyleri bilmemek insanı mutlu hissettiriyor bence.

İnsan büyüdükçe kalbi küçülür. Belki de neden budur.

şükretmiyoruz, hep daha çoğunu daha çoğunu daha da çoğunu istiyoruz. ceplerimiz birikiyor, biriktikçe ağırlaşıyor, bir de bakmışız boynumuz bükülmüş, suratlarımız asılmış.
(belki delik ceple dolaşmak işe yarayabilir :şşkn:)

Zeytinyagi öneriyorum.

[YOUTUBE]/t7-aXNfka2A[/YOUTUBE]

Bakmayin Candan hanima.Sadece hobbaaaa yapalim.
Güzel söylüyor.

Gençken macera olarak gördüğüm aksilikler şimdi beni rahatsız ediyor.

Kronik mutsuz genel memnuniyetsizim üstüne bide fakirim
Kendine daha önce hiç denemediğin yeni bir hoby (eğlence amaçlı ciddi veya saçma bir uğraş) bul, mutlu olursun. Ablam miyatür mobilyalar yapıyor, gördüğümde hayran kaldım. Ben de sıkıldığım zaman kaçıp bir yerlere gezmeye gidiyorum. Çocukluk alışkanlığım, evden kaçmayı severim. Sen kendine göre bir şey bul.

Kendine daha önce hiç denemediğin yeni bir hoby (eğlence amaçlı ciddi veya saçma bir uğraş) bul, mutlu olursun. Ablam miyatür mobilyalar yapıyor, gördüğümde hayran kaldım. Ben de sıkıldığım zaman kaçıp bir yerlere gezmeye gidiyorum. Çocukluk alışkanlığım, evden kaçmayı severim. Sen kendine göre bir şey bul.

Kurbağa çifliği kurmayı düşünüyorum kurbağa üretip fransızlara satıp zengin olacağım.güzel uğraş bence kârlıda
Yalnız biraz masraflı para lazım.onun içinde ev yapıp satan abimi dolandırmayı düşünüyorum banada adeanalin lazım.

O iş eğlenceli olmaz, çünkü kazanç amaçlı oluyor. Mutluluk değil, stres yaratır. Kurbağalarla başa çıkmak zor iç. Her yere zıplıyorlar.

Cocukluk ve ilk genclik zamanlarimizla alakali bence.
Belli bir zaman sonra agirlikli olarak sadece guzel anilar kaliyor gecmisten.
Beyin bir sekilde kotuleri siliyor.
Hayat basitken insanlar daha mutlu olabiliyor aslinda.
Sahip olduklarinin degerini daha fazla anlama sansina sahip olabiliyolar.
Yeni aletlerle her sey komplike bir hal aldi, paylasim azaldi (sosyal medya paylasimlari haric)
Teknoloji hayatimizi kolaylastirdigi kadar bizi mutsuzda etti.
Ama hadi "geri donelim" derseniz su saatten sonra cok zor gorunuyor.

Aslında bunun bir nedeni de paylaştığımız şeylerin azalmasıdır.
Daha önce bu kadar çok tv kanalı yoktu mesela. İnsanlar ,akşam aynı dizileri izler, aynı programlara bakar ve hemen hemen aynı şeylere beraberce gülerlerdi. Ertesi gün prime time'dan çok fazla sohbet dönebilirdi. Çünkü herkes evlerinde olmasına rağmen ortak bir payadada buluşabiliyorlardı.
Cep telefonları ve bilgisayarlar olmadığı için gençlik dışarıda dostları ile zaman geçiriyor, mahalleli ise kapı önlerinde komşuları ile zaman geçiriyordu.
Teknoloji geliştikçe ve arz yükseldikçe izlenilen, gülünen pek ortak program da kalmadı. Veya evden çıkmaya gerek de kalmadı. Çünkü evde canın sıkılmıyor artık. İnternet ağı ile her şeye erişimin oluyor. Yemeği bile ayağına getirtiyorsun..

Biraz da birçok şeyden zevk almıyor olmamamızın nedeni bu bana göre.

Geri