Eskişehir nasıl bir yer

• Kullanıcı iFt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - İç Anadolu Bölgesi
Konu sahibi son olarak 890 gün önce görüldü
Eskişehir nasıl bir yer, eskişehire nasıl gidilir, eskişehir, eskişehir gezilecek yerler,

DSC_0127-1024x680.jpg

Bana göre İstanbuldan sonra Türkiye'nin en güzel şehri. Üniversite yıllarım bu şehirde geçti. Özellikle Yılmaz Büyükerşen hocamızın Belediye Başkanı olması ile birlikte şehir tam anlamıyla yenilenmiş ve Avrupa şehri olmuş.. Kışı çok soğuk yazı ise çok sıcak gidecek öğrenci arkadaşlara burdan duyuruyorum ona göre gitsinler :D Türkiyede öğrenci olunabilecek en güzel şehir Eskişehirdir. Her şey öğrencilere göre düzenlenmiştir, her şey elinizin altında neyi ararsanız bulabilirsiniz. Anadolu ve Osmangazi Üniversitelerinin kampüsleri çok güzeldir, Tüm il geneline ulaşım çok kolay ve ucuzdur. Eğlence mekanlarını anlatmama gerek yok zaten duymayan kalmamıştır. :) Kışın binlerce kişiyle kartopu oynayabilirsiniz. Kısacası Fırsatınız varsa mutlaka gidin görün, İstanbul ve Ankaradan hızlı tren ile kısa sürede gidebilirsiniz.

Eskişehir tamamen ikiye bölünmüş gibi düşünüyorum.
Odunpazarı ve sazovaparkı zaten ayrı bir dünya gibi.
Kültür ve sanat kısmında ise muhteşem müzeleri ..
Lule taşı
Cam müzesi
Karikatür müzesi
Ve beni en çok etkileyen balmumu heykelleri müzesi
Şahane kesinlikle..

Ben eylül ayında aşırı sıcak bir hava da gitmiştim odunpazarı evlerinde ki bir butik otelde kaldım şehirde ki ulaşım çok rahat tramvayin akşam 23 ten sonra olmaması biraz gece hayatını zorlaştırıyor taksi durağı porsugun hemen başında :p
Üniversite caddesi tatil yüzünden çok sakin olabilir ama normalde aşırı kalabalık tantunici görürsünüz bolca. Deneyin bence ..
Balaban kebabı yemeden de dönmeyin ayrıca Odunpazarı'nda kalın derim zaten oradan hiç çıkmak istemezseniz.

Maria Puder Sabahtan beri mekanları yorumluyorsun. Eve uğradığın oluyor mu

Küçük butik bir şehir bir süre vakit geçirilir ama fazlası çok sıkıcı olur. Düz bir şehir olduğundan bisiklet ile rahatça seyahat edilebilir ama sadece 3 ayla sınırlı bir yazı var. Ankara dan daha soğuktur. Belediye başkanı takdir edilesi bir adamdır.

Inanirim.
Cok gezene uyku ikindiden bastirir derler.

Bu söze katılmamak ile beraber seyehat etmeyi severim. Her gittiğim yerde gördüğüm şeyler insanlarda dahil beni geliştirir diye düşündüğümden olsa gerek heyecan duyarım.

Erzuruma gitmedim ama ordan da soğuk !

Geri