Eskişehir Anadolu üniverSitesi . Hayalim :))

S
  • Kullanıcı She`
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Eğitim Merkezleri
ynusemre-kampsu2.jpg

anadolu_universitesi_konuk_evi.jpg

hayaLimdeki üniversite :p

HAKKINDA

Anadolu Üniversitesinin temelini, 1958 yılında kurulan Eskişehir İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi oluşturur. 1982 yılında Anadolu Üniversitesine dönüşen kurumumuz, kısa zamanda yalnızca ülkemizin değil, dünyanın en büyük üniversiteleri arasında çağdaş, dinamik ve yenilikçi bir üniversite olarak yerini almıştır.

Bir bilim ve kültür merkezi aynı zamanda da bir gençlik kenti olarak nitelenen Eskişehir’in merkezinde yer alan ve ana kampüs niteliğinde olan, Yunusemre kampüsünde fakülte ve yüksekokulların bazılarıyla idari birimler ve sosyal tesislerin önemli bir kısmı yer almaktadır.

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Sivil Havacılık Yüksekokulu ile Mühendislik Mimarlık Fakültesinin bulunduğu 2 Eylül Kampüsü ise kent merkezine 5 kilometre uzaklıktadır. Anadolu Havaalanı da bu kampüstedir.

Bunun yanında yine şehir merkezinde Porsuk Meslek Yüksekokulu kendi binasında eğitim vermektedirler.

Anadolu Üniversitesi, üçü uzaktan öğretim sistemi uygulayan 12 fakültesi, 6 yüksekokulu, 1 Devlet Konservatuvarı,3 meslek yüksekokulu, 9 enstitüsü, 23 araştırma ve uygulama merkezi ile 15 araştırma-geliştirme-uygulama birimiyle evrensel üniversite değerlerine sahip Türk Yüksek Öğretiminde ilklere imza atmış bir üniversitedir.

Bu ilklerin başında, uzaktan öğretim sistemini hayata geçirmenin başarısı gelmektedir. Bugün uzaktan öğretim yapan üç fakültenin toplam öğrenci sayısı 1 milyonun üstündedir. Bu sistemin geliştirilmesinde gösterilen başarı, bir çok ülke tarafından örnek alınmaktadır.

Anadolu Üniversitesi, en son teknolojik olanaklarla donatılmış bölümlerinde, her biri alanında en iyisi olmak için çalışan ve tüm zamanını öğrencileriyle paylaşan geniş öğretim kadrosuyla öğrencilerini, yaratıcı ve dinamik eğitim ortamları içinde geleceğin en iyileri olarak hazırlamak için çalışmaktadır.

Olayların uzağında güvenli ve çağdaş kampüslerde bir öğrenci için gerekli olan her olanak bulunmaktadır. Öğrenciler, İstanbul ve Ankara gibi büyük kentlerle eşzamanlı olarak sinema, tiyatro, konser ve sergi salonlarımızda kültürel ve sanatsal etkinlikleri kolayca izleyebilme, sanatçılarla yapılan söyleşilere katılabilme, kampüslerde bulunan yarı olimpik yüzme havuzunda, uluslararası standartlarda yapılmış spor salonlarında, tenis kortlarında, yeşil sahalarda her tür sporu yapabilme olanağını bulurken, boş zamanlarını da en iyi şekilde değerlendirebilmektedir.

Çeşitli kurumların sağladığı bursların yanı sıra belli bir başarıyı tutturmuş ihtiyaç sahibi öğrencilere barınma ve beslenme yardımı uygulamalarıyla; sunduğu yemek ve sağlık hizmetleriyle; çağdaş ve güvenli kampüsleriyle Türkiye adına övünç duyduğumuz Anadolu Üniversitesi dünyaya kucak açmaktadır.

Üniversite Tanıtım CD’si
Kuruluş Tarihi:6 Kasım 1958
Öğrenim Dili:Türkçe, İngilizce, Fransızca, Almanca
Üniversite Türü:Devlet
Fakülte Sayısı:12 (3’ü uzaktan eğitim uyguluyor)
Devlet Konservatuvarı Sayısı:1
Yüksekokul Sayısı:6
Meslek Yüksekokulu Sayısı:3
Enstitü Sayısı:9
Araştırma Merkezi Sayısı:38
Öğretim Elemanı Sayısı:1.800
Örgün Eğitim Öğrenci Sayısı:22.149 (önlisans + lisans)
Lisans Üstü Öğrenci Sayısı:2.009 (yüksek lisans+doktora)
Açıköğretim Öğrenci Sayısı:1.363.571​

Okulu yakından görmek, gezmek isteyen olursa beklerim :D

Anadolu Üniversitesi Öğrenci Kulüpleri

1. Arkeoloji Kulübü
2. Atatürkçü Düşünce Kulübü
3. Avrupa Öğrencileri Forumu K.
4. Bilgi ve Zeka Oyunları/Satranç
5. Bilgisayar Kulübü
6. Bilim ve Teknoloji Kulübü
7. Caz Kulübü
8. Çağdaş Eğitim Kulübü
9. Çizgi Film Kulübü
10. Dans Kulübü
11. Doğa-Çevre Kulübü
12. Doğa Sporları Kulübü
13. Düşünce ve Hukuk Kulübü
14. Edebiyat Kulübü
15. Elektrik Elektronik K.(IEEE)
16. Endüstri Mühendisliği Kulübü
17. Erasmus Kulübü
18. Felsefe Kulübü
19. Fotoğrafçılık Kulübü
20. Gönüllü Toplumsal Hizmetler K.
21. Havacılık Kulübü
22. İletişim Kulübü
23. İşletme ve Ekonomi Kulübü
24. Karikatür Kulübü
25. Kariyer Kulübü
26. Kimya Kulübü
27. Malzeme Teknolojileri Kulübü
28. Marketing Anadolu Kulübü
29. Moda Tasarımı Kulübü
30. Motorsporları Kulübü
31. Müzik Kulübü
32. Rock Kulübü
33. Sağlık Kulübü
34. Sinema Kulübü
35. Spor Kulübü
36. Sualtı Kulübü
37. Tarih Kulübü
38. Tasarım Kulübü
39. Tiyatro Kulübü
40. Turizm ve Gezi Kulübü
41. Yapı Kulübü

Anadolu Üniversitesi Kütüphane
Anadolu Üniversitesi Kütüphane ve Dökümantasyon Merkezi 12.330 m2 ‘lik alana yayılmış sekiz okuma salonu ve iki sergi alanını kapsar. Kütüphane aynı anda 800 öğrenciye hizmet verebilecek kapasitededir.

Kütüphanede 215.317 kitap, 31.496 e-kitap, 34.297 süreli yayın, 1166 dergi aboneliği, 58.350 e-dergi, 37 çevrimiçi veritabanı üyeliği ve 4307 tez bulunmaktadır. Ayrıca kütüphanede birçok nota, mikrofiş, mikrofilm, sunum, CD, VCD, DVD ve türevleri gibi veri kaynakları da mevcuttur.

Anadolu Üniversitesi Kütüphane Koleksiyonu
Kitap 215.317
Elektronik Kitap 31.496
Dergi 1.166
Dergi (Ciltli) 34.297
Elektronik Dergi 58.350
Çevrimiçi Veritabanları37
Tezler 4.307
Müzik Notaları1.913
Mikrofişler 6.802
Mikrofilmler 1.167
Raporlar 643
Projeler 355
Arşiv – Yazma Eser 18
CD 2.470
Slaytlar 259
Teyp Kayıtları2.715
Video Kaset 309
Plak 5
VCD 86
DVD 167

Anadolu Üniversitesi Ders Dışı Etkinlikler
Yıl boyunca pek çok öğrenci kulübü ve Üniversite yönetimi birçok sosyal, kültürel ve spor etkinlikleri düzenlemektedir. Etkinlikler, öğrencilerin kendi alanları ile ilgili çalışmalara katılımını sağlamanın yanı sıra farklı ilgi alanları kazanmalarına yönelik bir ortam sağlamayı amaçlamaktadır. Üniversitede, öğrencilerde farklı kültürel olaylara yönelik farkındalık yaratmak ve çeşitli kültürel etkinliklere, sanat, sosyal hizmetler, bilimsel gelişmeler ve medyada yer alan olaylara ilişkin ilgisini arttırmaya yönelik olarak 41 öğrenci kulübü yer almaktadır. Üniversite her kulübe dönem başına 175 Euro ayırmakta, bilgisayar, ofis ve ofis malzemeleri sağlamaktadır. Ayrıca, kulüpler bünyesinde konuk konuşmacılar geldiğinde veya sosyal bir etkinlik düzenlendiğinde Üniversitenin sosyal ve akademik olanakları da kulüplerin hizmetine sunulmaktadır.

Öğrenci organizasyonları ve kulüplere daha etkili ve bütüncül bir destek sağlamak amacıyla yeni bir bina yapım aşamasındadır. Rektör, öğrenci kulübü başkanlarıyla ihtiyaçlarını daha iyi belirlemek ve sorunlarına çözüm bulmak amacıyla düzenli toplantılar yapmaktadır. Üniversite yönetimi mümkün olduğunca düzenlenen etkinliklere katılarak kulüpleri motive etmeye ve desteklemeye çalışmaktadır.

okulumu hiç bu kadar özlediğimi hatırlamıyorum okulun bahçesinde kar oynardık akşamları ey gidi ey hemencecik geçti koca 3 yıl :) Atatürk Düşünce Kulübü ile Bilgisayar Kulübü üyesiydim :(

Geri