Eskilerden yasanmisliklar; aci ve tatli hatiralar, hikayeler.

🕒 Konu sahibi 6 saat önce aktifti
Herkes burada buyuklerinin size anlattiklari aci ve tatli yasanmisliklarini paylassin diye actim bu konuyu. Cocukken yapmis olduklari olsun, genc iken yasanmisliklari, bir gulumseyis ile anlattigi tatli hatirasi, aci ve zor gunleri, hersey serbest.

Neden actim bu konuyu? Buyuklerimi, buyuk dedelerim, babaannemi, anneannemi (Teyzelerim, emicelerim) ve annemin eskiye dair anlattiklarini dinleyince, ya kendimi kahkahalar icinde buluyorum yada ufacik bir huzun icinde. Hepimiz bu guzel hikayeleri paylasalim istedim.

Buyurun :hi:

Ben baslayim o halde.

Annem daha 5-6 yaslarindaydi ve hala cok iyi hatirlar. 'Eskiden halalarim artist gibi kadinlardi, simdi ki hallerine bakip aldanma.' diyordu gecen. Annemin halalarina pek cok sevdali olan genc delikanlilar var imis eskiden. 'Peki halalarin sevdalik etti mi onlarla?' diye sorunca, 'Nerden bileyim, cocuktum o zamanlar.' diyordu annem.

Iste annemin o cocuk haliyle hatirladigi pek cok sey var. Iste cok yakisikli genc delikanli varmis halasindan hoslanan, seven. Bu delikanli halamizin evlenecegini duyunca, cildirmis. Mahalleyi yikmis, savas alanina cevirmisti. Annem o zamanlar cocuk tabi, pencereden bakiyordu mahallede butun olan bitene. Halamin dugun gunu, bu genc delikanli dugune kadar gelmis ve halami uzaktan izlemis. Olay cikaracakti, ama yapamadi. Evlenmesine izin vermeyecegini diyordu herkese, bu dugunu durduracagini. Adamlar toplanip bu ismini bilmedigimiz delikanliyi mekandan uzaklastirmislar.

Halamiz da seviyormuydu acep bu delikanliyi? Tabi simdi bu konular konusulmaz, bu sorular sorulmaz. Hersey gecmiste kaldi sonucta. Bence seviyor olabilirdi.

Neden paylasmiyorsunuz? Yoksa boyle hikayeleri sevmiyormusunuz? :sad:
~Gaffur

Geri