Eski sevgilisinin fotoğraflarını silmeyen insan

Konu sahibi son olarak 1 gün önce görüldü
Umut fakirin ekmeğidir dersin silmeye kıyamazsın bazen,olur da geri dönerse diye.
Belki de o resimleri silmek tüm geçmişi silmek anıları hiçe saymak anlamına gelir kimi zaman.
Bu duygusal açıklaması olayın.
Bazen de eski sevgililerin fotoğraflarını saklayıp koleksiyon yapmak isteyebilir de insanoğlu.
Benim galerim bir çöp yığını olduğu için maalesef eski sevgilimin fotoğrafları var,bu biraz kıyamamak biraz da silmeye üşenmek.

Bitmesinin önemi olduğunu düşünmüyorum, keza kalbimin ücrasında olan bir kişiye dair hiçbir şeyi silmem. Belki geriye dönüp onlara bakmam ya da ah vah içinde kıvranmam. Ama yaşanmışlık vardır ve bu yaşanmışlık bir fotoğraf karesinden ibaret değildir. Ne zaman ki ritimlerim başka bir kişiye dönük olmaya başladı ya da hisler tamamen bitti o zaman elbette ki silinir, silinmesi gerekir.
Elbise değiştirmiyoruz biz, geçmiş diye hemen çöpe atacak değiliz.

Dijital ortamdan silerken o kadar degil ama fiziken cope atiyorken cok rahatlatan bir aktivitedir fotograflardan kurtulmak.
Kelepcelerden kurtulmak gibi, huzur gibi bir seydir. Yasanmalidir.

Kendi adıma eski sevgili fotoğraflarının saklanmasında bir sakınca olacağını düşünmüyorum çünkü sadece bir anı olarak anlamı olabilir, tabii bir 70'lik açıp önünde eski günleri yad etmiyorsanız...

Geçmişimizde kalan insanları şayet ortada kötü bir ayrılık yoksa zaten bir anı olarak hafızamızda muhafaza ediyoruz ve resminin olması ya da olmaması bir şeyi değiştirmeyecektir diye düşünüyorum. Yıllar önce lise yıllarımda evde babamın böyle bir albümünü buldum.:) Eski kız arkadaşlarının fotoğrafları vardı ve ilk başta çok utandı, üzüldü ama o kadar masum fotoğraflardı ki annem bile hiçbir tepki vermedi ve halen de saklıyor.:)

Abim evlenirken bana bir kutu getirdi ve onun için muhafaza etmemi rica etti. Tahmin edeceğiniz üzere kutuda eski kız arkadaşlarının fotoğrafları ya da mektup v.s vardı.:) Anı olarak sakladığından hiç şüphem yok ve eşine duyduğu sevgiyi yıpratacağını asla düşünmüyorum ki o günden beri kutuyu bir kere bile sormadı.

Kısacası anı olmak dışında bir anlamı yoksa elbette saklanabilir bana göre fakat hisleriniz bitmedi ise saklamak tabii ki yeni insan açısından büyük haksızlık olacaktır.

zaman varken şimdi silin. yarın, bir gün evlendikten sonra öyle bir zamanda karşınıza çıkar ki yenge/enişte içinize doğru sıçırttırır sizi.

bittikten sonra, bir daha gormek istemem
Hem uzulurum
Hemde bosu bosuna umutlanirim.
Ayni sey onun icinde gecerli olsun.. oda silsin.

Bir insandan sevgili olunacak düzeyde hoşlanmışsam, o insanı gerçekten sevmişim demektir. Sevdiğim insandan nefret edemeyeceğime göre, fotoğraflarını saklayabilirim. İnsanlar vefat eden anne/baba/kardeşlerinin dahi yüzlerini unutur bir zaman sonra. Ben sevdiğim her insanı hatırlamak isterim.

eski sevgililerim
şu an ne yapıyorlar acaba

Yok yere gerilime neden olur o yüzden çok da gerek yoktur :)

Geri