Eski sevgilinizi unutamamanızın sebepleri

🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
İyi giden bir ilişkinin bitmesi kimse için kolay değildir. Ancak bazı kişilerin yas süreci daha uzun olabilir. Dolayısıyla bu durumda hayatınıza devam etmenizi engeller.

YALNIZ KALMA KORKUSU
Eğer bir daha aşkı bulamayacağınızı düşünüyorsanız ilişkide kötü gidişatı görmezden gelip devam etmek istiyor olabilirsiniz. Ama unutmayın bu durum uzun vadede sizi daha çok yıpratacaktır.

BAŞARISIZLIK KORKUSU
Eğer başarız olma korkunuz varsa ilişkiniz kötü giderken sadece kendinizi suçlarsınız. Bu bakış açısı sonraki ilişkilerinizde de başarısız olma ihtimalini arttırır.

SÜREKLİ ACI ÇEKMEK
Eğer ilişkinizin bittiğini bir türlü kabullenemiyor ve sürekli eski sevgilinizi stalklıyor olabilirsiniz. Ancak bu durum acı verici ve moral bozucudur. Bunun yerine biten ilişkinizin yasını tutup, yolunuza bakmayı tercih etmelisiniz.

SONSUZ AŞKA İNANMAK
Bazı kişiler birini sonsuza kadar sevmenin bir erdem olduğuna inanırlar ve o ilişki son bulsa da eski partnerinin dönmesi için beklerler. Bu da onların yeni bir ilişki fırsatını kaçırmasına sebep olur.

ÇOCUKLUK TRAVMALARI
Bağlanma korkusu olan insanlar, kendilerini koruma içgüdüleri sebebiyle bir ilişkiye tam olarak kendilerini vermeyebilir. Bu da onlarla birlikte olan kişileri çileden çıkarabilir.

Kaynak

3Z1Pw55cnUmAb0Pc32r5eg.jpg
Qb2Z_wfxO0OwD_BX9_ES5A.jpg

Yenisine düşememek...

ÇOCUKLUK TRAVMALARI
Bağlanma korkusu olan insanlar, kendilerini koruma içgüdüleri sebebiyle bir ilişkiye tam olarak kendilerini vermeyebilir. Bu da onlarla birlikte olan kişileri çileden çıkarabilir.

Bende bu var galiba.

Takıntılı ve saplantılı duyguların aşk, sevgi zannedilmesi,
Karşı tarafın duygularının değiştiğini, bittiğini ya da hiç var olmadığını kabullenmekte zorlanmak,
Sürekli o kişiyi düşünmek ve gerçeklerle yüzleşmeyi başaramamak,

Her ilişkinin bir sonu olabileceğini ilk baştan bilmek ve gitme kararı verene de saygı duyacak olgunluğu göstermek gerekiyor.

Ben çok saygı duyuyorum baktım olmuyor e o zaman bitsin, zorlamaya gerek yok kafasina giriyorum. Umursamaz görünüyorum bu yüzden ama alakasi yok ya ben sadece karşılıklı birbirimizi yipratmayalim istiyorum. Tamamen masumane ama kötü ben ölüyorum yine.
Bende kesinlikle bağlılıktan kaçma durumu var. Kendimi kaptirmiyorum, hep açık kapı bırakıyorum o yüzden de aşık olamiyorum ve uzulsem de yikilmiyorum kimse için.

Dün ne yediğimi unutuyorum abi ne sevgilisi yav.

İnsan unutandır ve insan unutulmaya mahkum olandır.

Takıntılı ve saplantılı duyguların aşk, sevgi zannedilmesi,
Karşı tarafın duygularının değiştiğini, bittiğini ya da hiç var olmadığını kabullenmekte zorlanmak,
Sürekli o kişiyi düşünmek ve gerçeklerle yüzleşmeyi başaramamak,

Her ilişkinin bir sonu olabileceğini ilk baştan bilmek ve gitme kararı verene de saygı duyacak olgunluğu göstermek gerekiyor.
tam olarak topic konusu degil, ama ilk cumleyi okuyunca sorayim dedim; takintili (''tutkun''), saplantili, ayni zamanda zararsiz ve ''tutkun'' olduklari kisiye yaklasmaya/acilmaya korkan, yani platonik erkekleri nasil yorumlarsin?

tam olarak topic konusu degil, ama ilk cumleyi okuyunca sorayim dedim; takintili (''tutkun''), saplantili, ayni zamanda zararsiz ve ''tutkun'' olduklari kisiye yaklasmaya/acilmaya korkan, yani platonik erkekleri nasil yorumlarsin?
Açık konuşmak gerekirse platonik aşk diye nitelenen durumu zararsız bulmuyorum çünkü kişinin kendi başına, ortada hiçbir şey yokken alakasız birine duygu besleyebilmesi o kişinin duygusal anlamda zayıf olduğunu gösteriyor. Bugün kolayca aşık olduğunu zannedebiliyorsa yarın başkalarına da benzer duygular geliştirebilir. Aşk; iki kişinin arasında yakınlaşma olmadan ortaya çıkmıyor çünkü beyinde aşkı üreten hormonlar durup dururken salgılanmaz. Tek taraflı aşk da bu sebeple mümkün değildir. Bu durum hayranlık, beğeni ya da aşırı hoşlanma olabilir ancak aşk değildir.

Erkeğin de kadının da birbirini tanıma süreci, sağlıklı koşullarda ilerlerse yani ilişkinin adını koymadan sadece gözlemleme, tanıma olarak başlarsa zaten iki tarafta da karşılıklı duygu oluşursa kimsenin birbirine açılmasına gerek kalmaz ve olaylar doğal olarak ilerler. Taraflar o çekimi hisseder, farkına varır.

Güçlü karakter, güçlü irade yoksa insanlar şıpsevdiye dönüşebiliyor. Bu da o kişiyi güvenilmez biri olarak yansıtıyor.

Platonik aşk ile ilgili görüşlerimi aşağıdaki başlıkta daha detaylı yazmıştım.

Platonik aşk mümkün müdür?

İki taraf da birbirine aşıksa ve bir süre sonra taraflardan birinin duyguları değişmiş, beraberinde ayrılık kararı almışsa doğal olarak ikinci kişi yıkım yaşamaya başlıyor. Bu noktada acı hissini bastırmak yerine kabullenmek, yaşamak ancak süreyi uzatmamak adına da o kişiyi hatırlatan her şeyden uzak durmak gerekiyor. İnsanların eski sevgiliyi unutamama sebebi; sürekli zihninde yaptığı tekrar ve onunla ilgili anıları canlı tutmasıdır.

İnsan nisyandan türemiştir. Nisyan da unutmak demektir. Unutulmayacak hiçbir şey yok. Odağın başka yere kaydığı an geçmiş olsun, el fatiha... :p

Unutmak diye birşey zaten yok sadece alışırsın unuttuğunu zannedersin ama bazen bir şarkıda bazen bir sözde tekrar hatırlarsın

Geri