Eşimden Çocuk Yapmak İstemiyorum

🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
Eşimi çok seviyorum. Bir sevgili olarak gayet iyi... Eş olarak da iyi olmaya çalışıyor. Ama onu bir baba olarak düşünemiyorum! Özellikle de akrabalarını düşününce eşimin o aileden nasıl çıktığına şaşırıyorum. Şimdi evliyken çok iyiyiz ama ya ileride iyice akrabalarına benzerse? Babası ve amcalarına bakıyorum ve hiçbiri de aile babası olarak iyi sayılmaz… Hepsi işlerinde başarılı ama ailelerine ilgisiz. Eşim çok eğlenceli bir insan. İyi bir arkadaş. Ama baba olacak bir tip değil…

“Evlenirken aklın neredeydi?” diyebilirsiniz ama itiraf edeyim ki çocuk yapmayı ben de pek düşünmüyordum. Şimdi ise artık anne olmak istiyorum ama bunu ona söyleyemiyorum. Çocuk yapma fikri çok uzaktı ama ben artık bir bebeğim olsun istiyorum. Evlilik çok sorumluluk isteyen birşey. Eşim evliliğin getirdiği sorumlulukları bile zaman zaman kaldıramıyor. Ona tepki gösterdiğimde üzülüyor, bir şeyler yapıp toparlamaya çalışıyor. Beni sevdiğini ve evliliğe hala alışmaya çalıştığını görüyorum. Zaman zaman bu yüzden de düşünüyorum, acaba hep sevgili kalsa mıydık diye... Yine de günler geçiyor ve ben çocuk istemeye başladım. Bir gün bir aile babası haline gelebilir mi emin değilim. Sanki hep babasına ve amcalarına benzeyecek gibi... Kendimi anne olarak hayal edebiliyorum ama hayallerimde eşim maalesef yok!
Rumuz: Annelik içgüdüsü

şükredin halinize ne dertler var görüyorsunuz

o zaman niye evlendin iyi bir baba olmuyacağını düşünüyorsan.

Korkuyor olmalı.
Ya da kimbilir belki kendiside tam olarak hazır olmadığı için, bahaneyi eşe yüklemekte buluyor.
Zor bir durum, umarım bir ışık bulmuştur.

canım çekti çocuk yapayım
oldu canım başka
iyi bir gelecek istiyorsanız
herkese çocuk yaptırmayın

eşinizin baba olamacağı kaygısını bir kenara bırakın..... çünkü dünyamızın kaynakları kısıtlı...... ortalama bir insan ömrünü huzurla tamamlamak istiyorsanız ürememek daha mantıklı bir hareket olur...... hem zaten dünyaya getireceğiniz organizma, bu sistem içerisinde bir parazitten başka bir şey olmayacak......

rumuz: thanos

Evliliği ne kadar yürütmek istediğinden emin değil. Şuan için sorun yok ama tatmin de değil. Çocuğun her şeyi daha iyi yapacağına olan toplum inancından da şüpheli. Çocuk yapar ve boşanmaya karar verirse ne olur bilemiyor. Sormasının nedeni arkasında bir güç hissetme arzusundan kaynaklanıyor.

Çocuk evliliği kusursuz hale getirecek sihirli bir değnek değildir. Emin değilseniz çocuk filan yapmayın. Sağa sola bunu sormak yerine eşlerinizle bu konuyu ciddi bir şekilde konuşun. Baktınız ciddiye alınmıyorsunuz boşanırsınız. Sizin korkularınızı, sorunlarınızı önemsemeyen bir adamdan ne koca ne de baba olur.

Bir çöküşün başlangıcı.
Her şey önce kafada başlar. Sonra fikirler çatışır. Sonra bağlar kopar. Sonra hiç bir şey eskisi gibi kalmaz.

Mesela ben de 9 ay beklemeden ve bi' partnere ihtiyaç duymadan çocuk yapmak istiyorum, hayat... Herkesin farklı farklı dertleri var işte...​

Hiç kimse annesinin yada babasının kopyası değil. Herkesin kendi ruhu var. Ve her insan bir can ve her insan farklı bir insan. Canı da, mülkü de veren Allah, yine her ikisini de alacak olan da Allah. Çocuğunuz sizin bir mülkünüz değil, size bir emanet.

ahahahaaass şakadır bu çünkü gerçek olamayacak kadar komik bir dert.

Vik vik vik , zik zik zik.
Azına kürekle vurucan.
Adam piskopattı, önüne gelene kafa atıyodu, kız çocuğu oldu, adamı görün, pamuk oldu adam pamuuk.
Kicisi bibi olamizmiş

Geri