"Eşek hoşaftan ne anlar..."

Konu sahibi son olarak 4538 gün önce görüldü
* Genelde cahil insanlar için söylenir, ancak bu atasözünü hep yarıda bırakırlar, çünkü bilmezler :).

eşşek hoşaftan ne anlar suyunu içer posası kalır diye erdirilen deyim ayarında birşey tartışılacak yanı doğrusu şuda olabilir EŞŞEK HOŞ LAFTAN NE ANLAR 'da olabilir.

Yalnız hoşaf değil hoş laf o : )
Yanlış biliyorsun :) Eşek hoşaftan ne anlar? Suyunu içer tanesini bırakır.
Bunun orjinali budur, kanıtta göstereyim hemen :) = TRK DL KURUMU - Ataszleri ve Deyimler Szl Veri Taban

eşşek hoşaftan ne anlar suyunu içer posası kalır diye erdirilen deyim ayarında birşey tartışılacak yanı doğrusu şuda olabilir EŞŞEK HOŞ LAFTAN NE ANLAR 'da olabilir.

Doğrusu hoşaftır. Yukarıda da cevabı verdim zaten :) Ama olsun sende az buçuk hatırlıyorsun :)

LeadeR tanesiyle posa da hemen hemen aynı anlamı içerir ikiside sonuçta kalan darıldım ama dostum az buçuk biliyosun falan bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp sevgilerimle esen kalın :)

doğrusu eşşek hoş laftan ne anlar olup genel kanı hoşftan olduğu üzerinedir ve halk deyimi olarak eşşek hoşaftan ne anlar olarak kullanılır

genelde cahil insanları küçümseme amacıyla kullanılan aşağı kültür göstergesidir

Şimdiii ben hoşaf içmeyi hiç sevmem . Her bu sözü duyduğumda eşşek hoşaf ve kendim arasında bi gel gitler yaşarım .
huh.gif

geçende bir yerde okudumki hoş lafmış o ,hangisi doğru şimdi .Hoş laf olsun noooluur.

Hoşaf ve eşşek birbiriyle çok tezat iki kelime...

genelde bu terimi kullananların asıl cahil olduğunu ispatlayan durumdur

Atasözümüz olarak kullanılan eşek hoşaftan ne anlar ın orjinal hali. ama yıllar içinde değişim göstererek yanlış bir kullanıma dönmüştür.

İşin ilginç tarafı yanlışı için kılıf bile uydurulmuştur "eşek hoşaftan ne anlar suyunu içer tanesini bırakır" diye.

İşin özü şudur: eşek hoş laftan ne anlar yani eşek kibarlıktan, görgüden, anlayışlı yaklaşımdan ne anlar, birşey söyleyeceksen azarlayacaksın.

Tdk yi iplemeyen eksisozluk alinticilarinin israrla hos laf olarak degistirmeye calistigi atasozudur. He tdk bilmiyo dogruyu sen biliyon aferin :T:

İster hoşaf olsun ve istersen de hoş laf olsun... Eşek anlamaz yani! Aynı eşek, 30 yıl önce başına bir kaza-bela gelen yerden ne yapsan etsen geçmez. Kervan başı eşek olur. Hafızası iyidir. Bir iki hoş laf edeceksin ya da hoşaf ikram edeceksin de eşek buna mı kanacak? Eşek kadar akıllı olsa keşke herkes...

Bir eşşekoğlueşşek değildir.

Başlıkta geçen doğrudur. "Eşek hoşaftan ne anlar" olacaktır.

bazı şeylerin değerini bilebilmek için,belli bir kültür birikimine gereksinim vardır.yoksa o ''değer'' karşılık bulamaz.
şu an bu ülkenin kurucusunun adını telaffuz etmeyi bile zul görenler,o'nun kurduğu cumhuriyet sayesinde saraylarda oturabilmektedir.cumhuriyeti islamofaşizm ile çenç etmek isteyenlerden,''hoşaf'' dan anlamaları beklenemez.''kalem'' sizin için değerli olabilir.ama zulu kabilesinde göte sokmak için kullanılıyor sanılır ancak

kim ne derse desin bence hoşaf demesi daha güzel. :nopsrn:

ister hoş de
ister hoşaf
eşek için değişen bir şey yok

Geri