Eşeğin Gözyaşları

Konu sahibi son olarak 2388 gün önce görüldü
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
İkinci sınıftayken yurttaki oda arkadaşımın ismi Gina’ydı. Pek anlaşamazdık demeyeceğim ama bir odanın içinde koca bir yıl geçirecek iki insan gibi samimi de değildik. Dudak uçuklatacak kadar zeki, insana kendini sorgulatacak kadar sessiz ve şaşkın edecek kadar yalnızlığı severdi. Bu kadar çenesi düşük ben için yaşam alanımı böyle biriyle paylaşmak, her gün olgunlaşmak ve yakınlaşma çabası göstermek demekti. Bir süre sonra kafamdaki gibi yakın olmak zorunda olmadığımızı kavradım. Acayip bir sempati oluştu içimde, bildiğin sevdim bu hatunu. Benim alışık olduğum şekilde bir sevgi değildi ama sevdim işte. Bir gün gelip, projesinin testlerden geçtiğini söyledi. Ben, kendiminkini bir gün önce teslim etmiştim ve kocaman bir F alıp oturmuştum yerime. O, bana bu haberi verince, o kadar çok sevindim ki geçmesine, kontrolümü kaybedip sarıldım birden bire. Eğreti bir şekilde kolları kollarıma dolanınca ne yaptığımı farkedip, hemen uzaklaştım. Mahçup olup, özür diledim ve benim niye bu kadar sevindiğimi anlamadığımı söyledim. Ben projeden kalmışken, onun geçmesine niye bu kadar sevinip, sevincimi içimde tutamadığımı anlamamıştım. O ise o zamana kadar aldığım en aydınlatıcı eleştiriyi yapıp, anlamamı sağlamıştı.

Bir kaç gün evvel, benzer hisleri namıdiğer eşekamca yaşattı bana. Elbette, kontrolü kaybedip sevince boğmadım onu... O kadar da sevilmez bir eşek, standartlarım var benim! Fakat bir yazı yazarak hakkını teslim ettirecek kadar sevindirdi işte...

esekherifken, o kadar sevmiyorum ki, o kadar olur... Bir kaşık suda boğacak türden. Sivri dili, her halta espiri yapan tavrı, çapkınlığı, her konuda sivrilmesi ve bunların hepsini “esekherif’im ben” şemsiyesi altında toplayıp, işlerin içinden sıyrılıvermesi... Gel de ayar olma! “Bu adam, forumu gelin başıma yıkın diyor. Göstereceğim ben ona!” diye bilenip, hain planlar yapmışlığım bile var. Bazen yazdıklarını okuyup, “tuvalet eğitimi olan eşek yapmışlar” demişliğim de var. Kendi tabiriyle kerizliği kimseye kaptırmadığından bunların hiç ama hiiiiç farkında değildir muhtemelen... Olduğu kadarını da benimle paylaşacak değil zaten.

Hem yüksek mevkilerde tanıdıklarım olduğundan hem de onu sevmediğimi hiç saklamadığımdan olsa gerek, eşekliği bir kenara bırakıp, Mustafa ile tanışmama müsade edince karar verdim... Forum yerinde dursun, başına yıkmaya gerek yokmuş. Mustafa da eşek değilmiş zaten. Sen ben gibi, beşermiş işte. Koruyup kollayıcı, yol gösterici, cesaretlendiriciymiş. Niyeti de, içini açtığı sayılı insanlar dışında, herkesle goygoyculuktan başka bir şey değilmiş. Okuyan hayranları vardır; merak ederler... Bana içini falan açmadı... Bana bir kaç küpe hediye etti ve o küpelerin işçiliğinden marifeti ile ilgili bir kaç çıkarım yaptım ben.

Abi ve abla gibi sıfatları kolay kolay kullanmam ben, Mustafa Bey. O yüzden şimdilik öyle bir muhabbete girmeyeceğim ama abilik ettin bana, çok teşekkür ederim. Ben unutmam bunu asla. Yapamayacaklarımın aksine yapabileceklerimin sözünü çok kolay veririm. O yüzden, söz veriyorum... esekherif olduğunda komplo teorilerime devam edip, küreğimi hazır tutacağım. Mustafa olduğunda asla saygıda kusur etmeyip, minnet duyacağım.

Saygılarımla, Mustafa Bey.

Siz bilmezsiniz ama en güzel gözyaşlarını da eşekler döker. Neyse... Ben duygusal bir konuşma yapmak için, kendimi hazırlamışken (başlığı görünce özellikle) içeriğinin bu kadar tatlı olacağını düşünemedim.
Sevdiğin kadını veya adamı yazarken tereddüt etmezsin, nasıl olsa her haliyle benimsediğin ve seni benimseyen biri olduğu için cümlelerin çıplaklığı ile ilgilenmezsin, çünkü o seni anlar..
Fakat araya farklı sıfatlar (kardeş, ağabey) vb. girdiği zaman kullandığın cümlelerin seyri bir başka olur.. Özellikle böyle sıfatların kuruduğu bir dünya içinde.. Ayrıca bu eşsiz adam için yetersiz dahi kalabiliyor.
Özetle elinize sağlık, güzel yazı olmuş. Ve fakat, o kazmayı havada gördüğüm an, kalkanımla önüne atlayacağımı yani ilk darbe için kendimi feda edeceğimi bilmenizi isterim!
Onu üzeni üzmeyiz, direkt olarak gömeriz!

Moderatör tarafında düzenlendi:
Eşek bey yine prim yapıyor ve benim moralim bozuluyor :) her gün acaba bu adamı boklayacak konular açılır mı diye beklerken! Eşek bey övgü dolu sözler alıyor, hem de bir kadın tarafından. Hani münazara günü yaklaşıyor da kendine oy verilsin yada destek çıkmaları için oy mu topluyor yoksa... eşek bey bu her şey beklerim kendisinden, yukarıda özellikleri yazılmış. Çapkınlık var, her konuda mizah yapması var, akp li olmasını saymıyorum bile! Peki tüm bunlara rağmen bu adam sevilir mi? Bence sevilir, hiç sesini duymadım kendisinin (muhtemelen kötüdür) ekrana yansıyan fotoğrafları dışında görmedim (ben daha yakışıklıyım :) ) hiç bir iletişim aracı yok (chat ve forum) dışında. Çok çok uç noktalarda olsak da, eskiden uzak durmaya çalıştığım, sonraları sevmeye başladığım, en önemlisi de saygı kazanan Mustafa abiciğim seviliyor olduğunu bil.
Tamam iyi hoş her şey güzel de sayın esekherif bey lütfen mıntıka dağılımı konusuna dikkat edelim! Münazara da görüşmek üzere diyorum, seni varya oşın ile forumdan atacağız. Seni buluruz, aklını başına al bizimle uğraşma.
İlk şehrine ziyaretimde karşılıklı çay içeceğiz efendim, saygılar eşek bey.

Son düzenleme:
@eşekherif ile benim de ilk tanışmam, başka bir forum ortamında antipati ile başlamıştı.:) Yazdıkları için zaman zaman geriliyor ve cevap vermek için 'doğru anı kolluyordum' derken, o an hiç gelmedi çünkü gün geçtikçe bazı noktalarda ne kadar farklı düşünürsek düşünelim, antipatim sempatiye dönüşmeye başladı. Kendisini tanıdıkça hiç boş birisi olmadığını fark ettim ancak yine de çoğu konuda ayrı düşündüğümüz gerçeği değişmiyordu. Zamanla da forum ortamında aramızda güzel bir dostluk gelişti ve öyle de sürüyor.

Eşekherif'e ön yargılı olan herkesin biraz tanıdıkça seveceği kanaatindeyim. Elbette hepimiz gibi onun da bazen hataları olabiliyor fakat kesinlikle iyi niyetli, temiz kalpli bir insan olduğundan şüphe yok. Onu siyasi konulardaki fanatik tavrı biraz zora sokuyor bana kalırsa fakat yine de seviyoruz kendisini.:)

Son düzenleme:
Siz bilmezsiniz ama en güzel gözyaşlarını da eşekler döker. Neyse... Ben duygusal bir konuşma yapmak için, kendimi hazırlamışken (başlığı görünce özellikle) içeriğinin bu kadar tatlı olacağını düşünemedim.
Sevdiğin kadını veya adamı yazarken tereddüt etmezsin, nasıl olsa her haliyle benimsediğin ve seni benimseyen biri olduğu için cümlelerin çıplaklığı ile ilgilenmezsin, çünkü o seni anlar..
Fakat araya farklı sıfatlar (kardeş, ağabey) vb. girdiği zaman kullandığın cümlelerin seyri bir başka olur.. Özellikle böyle sıfatların kuruduğu bir dünya içinde.. Ayrıca bu eşsiz adam için yetersiz dahi kalabiliyor.
Özetle elinize sağlık, güzel yazı olmuş. Ve fakat, o kazmayı havada gördüğüm an, kalkanımla önüne atlayacağımı yani ilk darbe için kendimi feda edeceğimi bilmenizi isterim!
Onu üzeni üzmeyiz, direkt olarak gömeriz!

Bu denli bir sevgi... Imrendim... :2nhp6b5:

Eşek bey yine prim yapıyor ve benim moralim bozuluyor :) her gün acaba bu adamı boklayacak konular açılır mı diye beklerken! Eşek bey övgü dolu sözler alıyor, hem de bir kadın tarafından. Hani münazara günü yaklaşıyor da kendine oy verilsin yada destek çıkmaları için oy mu topluyor yoksa... eşek bey bu her şey beklerim kendisinden, yukarıda özellikleri yazılmış. Çapkınlık var, her konuda mizah yapması var, akp li olmasını saymıyorum bile! Peki tüm bunlara rağmen bu adam sevilir mi? Bence sevilir, hiç sesini duymadım kendisinin (muhtemelen kötüdür) ekrana yansıyan fotoğrafları dışında görmedim (ben daha yakışıklıyım :) ) hiç bir iletişim aracı yok (chat ve forum) dışında. Çok çok uç noktalarda olsak da, eskiden uzak durmaya çalıştığım, sonraları sevmeye başladığım, en önemlisi de saygı kazanan Mustafa abiciğim seviliyor olduğunu bil.
Tamam iyi hoş her şey güzel de sayın esekherif bey lütfen mıntıka dağılımı konusuna dikkat edelim! Münazara da görüşmek üzere diyorum, seni varya oşın ile forumdan atacağız. Seni buluruz, aklını başına al bizimle uğraşma.
İlk şehrine ziyaretimde karşılıklı çay içeceğiz efendim, saygılar eşek bey.

Munazarayi izlerken tarafimi kesinlikle etkilemeyecek bir yazi :) Iciniz rahat olsun, Run :biggrin:

eşeğe tabutta rövaşata attırmak

Rovasata neydi diye Google'a bakinca, Tabutta Rovasata'nin , Tuncel Kurtiz'in bir filmi oldugunu gordum. Odullu ustelik! Simdilik bilmedigim icin kendimi kinayarak basliktan uzaklasiyorum. Filmi izleyip geri donus yapacagim efendim :1276746pa51mbeg8j:

eşeğe tabutta rövaşata attırmak

Keşke bu akşam izlemeseydim dedim...

Fazlaca sıkışmış, hayatta kalmak için baş kaldıran. Sonunda umudu kesmek zorunda kalmayalım yeterki, esekherif. Umudu kesmek zorunda kalmayalım...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri