Eş seçiminde yapılan hatalar nelerdir?

Konu sahibi son olarak 1409 gün önce görüldü
Şimdi arkadaşlar biliyorsunuz @Sade yakında eş adayıyla tanışacak.
Özellikle deneyimli ama başarıyı tatmış bireylerden, deneyimli ama başarısızlığı tatmış bireylerden ve tabi hiç deneyimlememiş ama bu konuda fikir sahibi olan bireylerden konuya katılım bekliyoruz.

Şimdi arkadaşlar biliyorsunuz @Sade yakında eş adayıyla tanışacak.
Özellikle deneyimli ama başarıyı tatmış bireylerden, deneyimli ama başarısızlığı tatmış bireylerden ve tabi hiç deneyimlememiş ama bu konuda fikir sahibi olan bireylerden konuya katılım bekliyoruz.

Ya @huri şkoo beni sevmediğin halde beni düşünüyorsun yaa.. Gözlerim dolduu..

Eş seçiminde yaptığımız en bariz hatalardan biri yüzeysel bakışımız. Cezbedici tek yönü, ilişkinin akıbetini sağlayacak olan pek çok durumdan öncelikli kılıyoruz. Sonrasında cezbolduğumuz tek yön de tükendiğinde; nedensiz, amaçsız ve yörüngesi olmayan bir ilişkinin içerisinde olduğumuz gerçeğiyle yüzleşiyoruz.

parayla saadet olur ezel olur!

neyse evlenirken hata yapılmaz çünkü bile isteye kabullenirsin. kabullendiğin şeyler seni iyi hissetirmemeye başladığında adı ay hata yapmışım olur.

ben de elimi sıcak su'dan soğuk suya sokturmayacak bi hanımefendi arıyorum : pp
arkasından hata etmişim de demem : ddd

Arkadaş olamamak. Konuşmamak sohbet etmemek.
Bunlar korkunç geliyor bana. İletişim kuramadığın insanla olmak intihar yani.

Ne fena.

evlenmek için evlenmek, etraf sussun diye evlenmek, yaşım geçiyor amaan kim olursa olsun diye evlenmek, evliliği bazen gösteriş bazen bir meydan okuyuş sanmak, yarış halinde olduklarını düşündükleri kişileri elediklerini hayal ederek evlenmek... bunların hepsi çoğu zaman hataya sürükler.
evlilik bir başkasının senin hayatınla ilgili seni yönlendirebileceği bir şey değil bence. kendini rahat bırakıp her hissi doya doya ve kendince dozunda yaşamadığın sürece sanki evlilikler yarım kalacakmış gibi geliyor bana. böyle olunca da sanki her seçim hataymış gibi oluyor.

insanın kalpleri ortak bir paydada buluşamıyorsa ister en şatafatlı evlerde otursun ister son model arabaya binsin yine olmaz yine olmaz.
sevin, arkadaş olun, onu sadece sizi evliliğe götürecek bir basamak gibi görmeyin. ikinizde daha fazlası olabilirsiniz.
bazen tabii bile bile yapılan ama evlenince düzelir düşüncesiyle adım atanlar da var. düzelmez. yakmayın kendinizi.

Arkadaş olamamak. Konuşmamak sohbet etmemek.
Bunlar korkunç geliyor bana. İletişim kuramadığın insanla olmak intihar yani.

Ne fena.

Yorumumu biraz daha detaylandırarak yazıyor olsaydım değineceğim en hayati nokta da buydu Noah. Hatta Nietzsche'nin çok güzel bir sözü de vardır buna dair;

Evlenmeden önce kendinize şu soruyu sorun:
Bu insanla hayatımın sonuna dek konuşabilir miyim? Evlilikte bunun dışındaki her şey geçicidir.

Eş seçiminde hata yapmıyoruz. Hatayı sonradan yapıyoruz. Güzel geçen günlerden sonra herkes kendi kafasındaki kurgulara geri dönüyor ve o kurguları gerçekleştirmeye çalışıyor. Birlikte yaşayın, birlikte gelişin, birlikte olgunlaşın. Kimse sevmediği biriyle uygun olduğu için beraber olamaz. Kafanızdaki kurguları bir tarafa bırakıp, hayatın akışına, ve bunu da beraber yaşayarak, uyum sağlayabiliyorsanız, yanlış bir şey de yapmış olamazsınız. Önemli olan, sizin ve karşınızdakinin uyum sağlamaya istekli olması. Her iki taraf ta nasıl mutlu olacağım konusunna odaklandığında, birlikte yaşam biter ve birey olarak birbirinizden uzaklaşırsınız. Mutluluklar dilerim.

Doğuya giden trende batıya doğru yürüyorsunuz.

Geri