Ertuğrul 1890 (2015)

Konu sahibi son olarak 975 gün önce görüldü
178110.jpg

Vizyon Tarihi: 25.12.2015

Yönetmen: Mitsutoshi Tanaka

Senarist: Eriko Komatsu

Tür: Tarihi, Dram

Oyuncular: Masaaki Uchino, Kenan Ece, Shiori Kutsuna, Alican Yücesoy, Yui Natsukawa, Uğur Polat, Yukiyoshi Ozawa, Mehmet Özgür

Konu: Film, iki ülkenin, Japonya-Türkiye, dostluğunu pekiştiren iki tarihi olayı anlatır. 1887 yılında Japon heyetinin İstanbul’u ziyaret etmesinin ardından Osmanlı firkateyni olan Ertuğrul Japonya’ya gider. Ertuğrul Japonya’dan geri dönmek için yola çıktığında ise kayalıklara çarpar ve 681 kişiyle sulara gömülür. Firkateynden yalnızca 69 kişi sağ kalır, yaralılar sahile ulaştığında Japon köylüler tarafından misafir edilirler. İlerleyen yıllarda Türk-Japon dostluğuna atfen kazanın yaşandığı bölgeye anıt dikilir. 1985 yılında İran-Irak savaşı esnasında ise; Saddam’ın emriyle Tahran havaalanının 24 saat içinde kapatılacağı duyurur. Bunun üzerine Japonya dışında bütün ülkeler uçaklarını göndererek kendi vatandaşlarını Tahran’dan çıkarır. Bu durumu öğrenen dönemin başbakanı Turgut Özal’ın talimatıyla, Tahran’dan tanınan sürenin bitimine yakın pilot Ali Özdemir’in yönettiği Türk uçağı Tahrandaki 215 Japon yolcuyu kurtarır.

[YOUTUBE]hUpwjZsfHrM[/YOUTUBE]​

aslında bu tarz geçmişi yansıtan filmleri pek sevmiyorum, gerçeğinden saptırıldığını ve sadece vermek istedikleri mesajı içeren nitelikte olduğunu düşünüyorum ama
bu filmi merak ediyorum doğrusu, izleyip göreceğiz :msm:

soldaki adamı keanu reeves sandım

Gişede başarılı olmasını çok ama çok istediğim bir film. Olmadık kahramanlık hikayelerini dünyaya yutturan Amerika, Avrupa yapımlarının yanında ezilen bir film olmamalı kesinlikle. Tarihlerinde gerçekten özgürlük ve onurları için savaşan iki milletin yapımı olan filmin desteklenmesi gerekli. Umarım insanlar bu film yerine bir animasyon ya da maalesef komedi başlığı altına giren saçma sapan filmleri tercih etmezler...

Kubat filmin müziğini seslendirmiş güzel olmuş paylaşayım dedim.

[YOUTUBE]h0LKRC8AOss[/YOUTUBE]

sabah o zaman hem ertuğrul hem de kocan kadar konuş izleyelim

dönerci kedi

Hafta sonu ailecek gideceğiz annem çok merak ediyor bakalım:tatlı:

Bebeğin bekir olarak dünyaya gelmesi lazımdı
komutan olması çok saçma olmuş
ayrıca japonlar karşılıksız yardım ederlerken sanki biz mırın kırın etmişiz gibi yansıtmışlar
yağcılıkta üstümüze yok

diğer saçma filmlere bi sürü seans verilmiş bunda sadece iki tane..

dönerci kedi

Geri