Erkeksen Oku

Konu sahibi son olarak 60 gün önce görüldü
Unutmayın;
Bu ülkede evinde kocasının tecavüzüne uğrayan kadınlar da var.

Onlar zoraki bir evlilik çıkmazına girmiş, şiddet korkusundan, çocuklarının ruh sağlığından ve aile baskısından kurtulamayıp ruhsal ve fiziksel tecavüzlere boyun eğmek zorunda kalan kadınlar.

Onlar,
Dünün çocukları,
Bugünün kadınları,
Yarının anneleri.

Toplum baskısı yüzünden erkek egosuna hapsedilmiş asıl kader mahkumları.

Sen
Şimdi kendi hayatına biraz mola verip,
Onların yaşadığı işkenceleri gözünün önüne getirmeye çalış.

Sevmediğin bir kocan var.
Üstüne üstlük seni dövüyor, sana sövüyor, aşağlıyor ve ölümle tehdit ediyor.

Böyle bir zalimle aynı evde yaşamak, aynı sofraya oturmak, aynı yatağa girmek zorunda kalıyorsun. Yaşamın kabus, yemeğin zehir, yatağın işkence oluyor.

Senin canından can, etinden et gittiğini düşün.
Vahşi tırnaklarının etine battığını. Ağzından dökülen salyaların acıdan titreyen tenine damladığını.

Bu lanet olası işkenceye karşı koymak isteğin zaman tekme tokat dövüldüğünü.

Ve sonunda o kara gecelere itiraz etmek isteyip, boşanmak istediğinde ölümle tehdit edildiğini ve vahşice öldürüldüğünü düşün / hisset.

Önce sana tatmin olunacak bir eşya gibi davrandığını. Sonrada arkasını dönüp yattığını.

Bütün bu vahşetten sonra sabahlara kadar ağladığını sessizce. Evet sessizce çünkü uyanırsa sana kızıp döveceğini düşün.

İşte 3 günlük dünyası bir erkek tarafından linç edilen kadının filmi.

Bu korku filminin oyuncuları;

İyi kadın: Anne.
Kötü adam: Koca.
Suçsuz mağdur: Çocuk.

Bu işkence ve vahşet filmine yardım eden sponsorlar;

Aile.
Toplum.
Kanunlar.

Kısacası;

Mavi nüfus cüzdanına sahip,
Ama ahlak, şeref ve insanlığa sahip olmayan yasal nikahlı tecavüzcüler onlar.

Lütfen bu filme sessiz kalma.
O kadının
Annen,
Kardeşin
Kızın olduğunu düşün.
Nasıl ki yüreğin el vermiyorsa düşünmeye
Yapma
Kadınları incitme.

Sözün özü;

Erkek olmak,
Bir kadını görünce, ... yerinden önce kalbinin yerini hatırlamaktır.

Ne kadar da aynı karakterde insanlar var ?
Paylaşıyor musunuz ?
Sessiz gibiler ama içlerinde tilkiler ve Çakallar geziyor.
Karizmatik dururlar ama içinde adam yok.
Güzel dururlar ama kadınlıktan eserleri yok.
Masum gibiler, sessiz gibiler , az konuşanlar
Üstünüze alınabilirsiniz size söyledim.

Nefret

Cinsiyeti cibilliyeti belirsiz hayat
İşte dikiliyorum karşında
Evet kafa tutuyorum
Evet sana yazıyorum sanadır sözüm

Ben herif dilinden koydum son notu
Hadi bakalım
Sen de
Erkeksen oku.

Egolarınızla insanları alt etmeyi.
Gururunuzla dostlukları bitirmeyi.
Öfkenizle başkalarını öldürmeyi.
Samimiyetinizle güvensizlik vermeyi.
Kibirinizle insanlıktan çıkarmayı.
Ön yargınızla adam asmayı.
Hepsini
Başardınız.

Erkek Kız Farketmez Oku İşte.

nefret

Bir nefeslik ömrümüz bir anlıktı sevgimiz
Bir seferlik dosttunuz bir anda yok oldunuz
Bir yalandı söylenen bir masumdu kaybeden
Bir haindi kazanan bir umuttu yok olan
Bir sevendi mahvolan bir hayat harabolan
Bir çiçekti hep solan bir duvardı yıkılan
Bir kızdı terkeden bir aşıktı bekleyen
Bir ömürdü son bulan bir katildi can alan.

Kız'san da Oku.

Özlü konunuz , anlam dolu hatırlatmalar ve anlatılar için yüreğinize sağlık @EkoL:hi:
Hayat insanla hayat,insan karakter ile insan.
En önemlisi de ne olursa olsun hayatta vicdan ile törpülenebilmek.

Seni seviyorum inan bana
Beni sevdiğine dair kanıt göster?
Kanıt inancı öldürür.
Eğer kanıt gösterirsem seni sevdiğimi bilirsin.
Ben “seni sevdiğimi bilmeni” değil,seni sevdiğime “inanmanı” istiyorum.
Neden?
Çünkü bilmek beyinle, inanmak kalple yapılan bir iştir.
Ve ben, kalbini beynine tercih ederim.

Kızsan oku.

Dedim ki birine; Olmuyor bazen, ne yaparsan yap olmuyor bazen
Dedim ki birine; Yetmez canım yetmez sadece senin sevgin yetemez bizi ayakta tutmaya
Dedim ki birine;bakma bana öyle derin işim olmaz senle benim
Dedim ki birine; her şey çok güzel olacak dedi ki; seni hak etmesin.
Dedim ki birine; Neden yalan söyledin dedi ki; tarzım değil, açık olamam
Dedim ki birine; Gözlerin gözlerime değince felaketim olurdu.

Çocuklarımızı okul için kaldırıp, sabah namazı için kaldırmadığımız bir toplumda yaşıyoruz.

Bir kere Koca tecavüzü yanlış bir tanım. Zorla ya da değil ama bunun ismi tecavüz olamaz. Tecavüzün lügat anlamı başkasının hakkına el uzatma, namusa saldırma, aşma, sarkıntılık olarak ifade edilir. Kocanın zaten kendince hakları varken bunu tecavüz olarak algılamak yanlış. İsmi başka bir şey olmalı.
iki kişi isterse normal ama bir kişi istio ve zor kullanıosa buna tecavüz denir yanlış göremiorum ben

Bir isim bulabilsem yazacağım zaten [emoji14] ama 'tecavüz' değil ;) Düşünsene şöyle bir cümleyi akla mantıklı geliyor mu?

''Adam, eve gelen karısına (ya da kendisinden 5 yaş küçük karısına) tecavüz etti''
düşünüyorum aklıma o hıyarın zorla saldırdığı gelio ...sen bu olayı tecavüz kelimesini kullanmadan nasıl anlatabilirsin?

Olay cinsellik içerse bile tecavüz yanlış bir tanım, Nitekim mağdur gözüken taraf nikah akdi ile hak mahrumiyeti durumuna düşmüyor. Bu şiddet için geçerli değil tabi zaten onun da ismi 'şiddet'. Yani demek istediğim, mahremi olmayan birine cinsel saldırıda bulunmanın adı tecavüz olmamalı. Başka bir şey bulunsun buna.
nikah varsa arada parta orda burada tecavüz edilen kadınların durumu muallakta kalıo dediğin tanıma göre

Filtre evli olması halinde zorla cinsel ilişkiye maruz kalmanın adını koymaya çalışmanız ve bunu tecavüzden sıyırmanız cinsiyetinizi gördükten sonra gerçekten ne kadar vahim bir durumda olduğumuzu gösteriyor. Böyle bir kavram var, tecavüz yalnızca nikahınız olmayan birine zoraki uygulamanız değildir, sizin düşüncenizin bu yönde olması, nikah odaklı düşünmeniz bana göre çok yavan kalıyor, tecavüz; içerisinde psikokojik, fizyolojik ve sosyal bir şiddeti barındıran bir eylemdir. O halde evli bir erkeğin karısına uyguladığı şiddeti haklı çıkaracak düşünceyi de benimseyecek misiniz?

Tecavüzün kocası, karısı, bekarı, çocuğu yoktur. Bir başka insanın rızası olmadan ve hatta çocuklarda rızaya bakılmaksızın cinsel eylem gerçekleştirme ya da cinsel eyleme teşebbüs etme durumu tecavüzdür.

Hayır. İşlevi yapan ile işleve maruz kalan arasında nikah varsa muallakta kalmaz.
peki eşiyle tartışıp annesinin yanına giden bi kadın işe gidip gelirken eşi yolunu kesiyo sonrası bipp...tıpkı haberlerdeki gibi yani bunun adına tecavüz denmeyecek mi zorla yapılıosa tecavüzdür... namus kadına aittir istemiosa zorla almak tecavüz olur kocası bile olsa

Neden isme bu kadar takıldığınızı anlamış değilim, ancak yukarıda bahsettiğiniz ve kocası/kendine ait gibi betimlere bakacak olursak siz birinin birine ait olma noktasında bir nikah kavramına bağlı kalarak yorumlayacak birisiniz. Ben iki kişinin evliliğinin dahi kişisel alanına müdahale edilmesi söz konusu ise, bu ayrıma gerek olduğunu düşünmüyorum. Zira toplumcu toplumlara baktığınızda kişisel alan kavramının, çerçevesi yoktur.

Bir kadının Kocası zorla eşine bu istek de bulunuyorsa kadın istemiyorsa bunun adı ne olabilir?
Tecavüz için bir Erkeğin bir kadını tanımaması gerekmez bunun için evli olmaları da gerekmez çünkü yapılan işlev aynı.
Filtre

Geri