Erkeklik İstisnai Bir Durumdur

• Kullanıcı Mihri
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Toplum ve Gündem
🕒 Konu sahibi 8 saat önce aktifti
Toplumsal cinsiyet üzerinde farkındalık oluşturmayı amaçlayan bir proje. 3-8 mart haftası içerisinde düzenlenen fotoğraf sergileriyle yapılıyor.
Arama motoruna "erkeklik istisnai bir durumdur" yazarak websitesinden detaylı bilgiye erişilebilir, Bu vesileyle daha ziyade emekçi kadınlar gününe değineceğim.

Egemen sınıf, egemen sınıf kalma noktasındaki konumunu elbette korumak ister. Değirmenin çarkını döndürecek su aksın diye hiyerarşiyinin devamlılığını sağlayacak bir takım unsurların içini işlerine gelecek şekilde doldurup bir güzel norm hâline getirdikten sonra biraz da kutsallaştırma sosuyla bir hayat öğretisi paketi şeklinde sunarlar. Alt sınıflar da bunu bir güzel yer yutarlar. Hatta öyle ki, devam eden nesiller bu hayat öğretisini egemen sınıfın savunduğundan daha fazla savunur hâle bile gelebilirler.

Nitekim, mevcut iktidarın açlık sınırı altında bir asgari ücret oranının belirlendiği bir yılı aile senesi temasıyla süsleyip sunması da bundandır. Çünkü, aileye kutsiyet atfedilir. Evlenmek, çocuk yapmak, geleneksel aile yapısına sahip çıkmak, bla bla bunlar hep kutsaldır. Örfidir. Sosyal ödevdir. Geleneksel aile yapısı, bilindiği üzere erkeğin dışarıda bir işte çalışıp ailenin geçimini sağlamakla yükümlü olduğu, kadınınsa bir yandan evi çekip çevirirken diğer yandan da çocuk doğurup büyüttüğü bir düzen kurma şekli. Peki, madem bu kadar kutsal ve toplumsallaşma noktasında bu denli hayati öneme sahip, o hâlde neden ev kadınlarına ücret ödenmiyor? Evi çekip çevirmek, çocuk doğurup büyütmek, bunlar emek değil mi? Çalışmak değil mi?

Değirmenin sahipleri, elbette emekçi sınıfı olabildiğince düşük ücretle çalıştırmayı amaç edinecekler. Ama, benim burada asıl dikkat çekmek istediğim, düşük ücretin de minimum sayıda ferde ödenmesinin amaçlandığı.

Ev hanımı kimden maaş alacak. Devletten mi? Verdiği "hizmet" devlete değil ki. Kocası mı verecek parayı.

Valla borçlu çıkarsın.

Maaşı eline sayarım.
Sonra ödemen gereke. faturaları sıralarım elektrik su dogalgaz kira diye. Mutfak giderlerinin de yarısını verirsin. Paran kalırsa üst baş almak için harcarsın artık.

Saçma sapan iş yapmayın.

Ev hanımı kimden maaş alacak. Devletten mi? Verdiği "hizmet" devlete değil ki. Kocası mı verecek parayı.

Valla borçlu çıkarsın.

Maaşı eline sayarım.
Sonra ödemen gereke. faturaları sıralarım elektrik su dogalgaz kira diye. Mutfak giderlerinin de yarısını verirsin. Paran kalırsa üst baş almak için harcarsın artık.

Saçma sapan iş yapmayın.
Mutfak giderlerinin neden tamamı değil de yarısı, diğer yarısını çalışmayan kadın nereden temin edecek?

Erkek ustun algısı kırılmalı

Valla borçlu çıkarsın.

Maaşı eline sayarım.

Saçma sapan iş yapmayın.
Ev kadını varsa ev erkeği de olsun. Kadınları kucumseme climax. Ev hanımı diyerek ev işlerini kadınlara yıkamazsınız sizde yapacaksınız

Yapan yapıyor. Oğlunuzu paşa gibi yetiştirirseniz, altına sıçar oturur. Adam gibi eğitirseniz adam olur. Erkekleri eğitenler anneler. Onlar da böyle eğitiyorlar. Sonra da ağlıyorlar. Bizi siz böyle eğittiniz. Boşuna ağlamayın.

Yuce hakan sefere cikmis. Bilge hatun 9 dogurmus. 9 oglan 5 yasina gelmis.
9u birden kilic kusanmis
Nazar eyleee nazar eyleeee..

Erkek ustun algısı kırılmalı

Ev kadını varsa ev erkeği de olsun. Kadınları kucumseme climax. Ev hanımı diyerek ev işlerini kadınlara yıkamazsınız sizde yapacaksınız
Ben evi işi yapmam.
Çünkü bilimadamıyım
Bir bilimadamını temizlikte bulaşıkta kullanmak kaynak israfıdır. Aptallıktır.

Son düzenleme:

Valla borçlu çıkarsın.

Maaşı eline sayarım.

Saçma sapan iş yapmayın.

Evet, gerekirse devletten alacak. Komünizmi savunuyorum.

Gerekirse AB fonundan alacak, AB'yi savunuyorum.

Gerekirse BM'den fon ayrılıp alacak. BM'yi savunuyorum.

Scorpions konseri olursa haber et
Abi haber etsem ne olacak gidemedikten sonra.
Ah beee , wind of change ile bi isik yakmak vardi konserde.
2016 ne güzeldi. Artik konsere gitmek benim icin neredeyse imkansiz.

Abi haber etsem ne olacak gidemedikten sonra.
Ah beee , wind of change ile bi isik yakmak vardi konserde.
2016 ne güzeldi. Artik konsere gitmek benim icin neredeyse imkansiz.

Sorma. Ahir ömrümüz bi' Scorpions konserine gidemeden nihayet bulacak. Ne anladım o işten

Geri