Erkekliğe aykırı hareketler.

• Kullanıcı Siyah
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
Konu sahibi son olarak 23 gün önce görüldü

Bizim toplumda erkeklik belli bir kalıba yerleştirilmiş. Ancak bu kalıbın sınırlarını nedense kendine göre belirlemişler. Erkeklikten kasıt hep bir güç gösterisi olarak algılanıyor. ''erkek ağlamaz'' ''erkek adamın erkek oğlu olur'' ''erkek adamın arabası olur'' gibi safsatalar işte. Aslında bakarsanız; Sorumluluktan kaçmayan, sözünde duran, fiziksel veya psikolojik şiddet yanlısı olmayan (özellikle kadın ve çocuklara), kadınları aşağılamayan, cinsiyetçi davranmayan, sürekli maddiyatını ön plana sermeyen kişilerin erkekliğe aykırı davranmadığını söylemek daha doğru olur.

Catwalk yaparak yurumek erkeklige aykiri bir harekettir.

oralara gelene kadar daha ciddi meseleler var. borcuna sadık olmamak, sözünün eri olmamak, ağzında bakla ıslanmamak, boş gezenin boş kalfası olmak, mıçmıç olmak, babet çorap giymek (bazı ayakkabılar sadece babet çorapla giyilir denildiğini duyar gibiyim, başka ayakkabı giyin)

Kel olmak… gidin saç ektirin..

Trip atmak, cimrilik, reddedilince çirkinleşmek, sevgilisini arkadaş ortamında konuşmak, çok konuşmak(çok konuşan erkek hiç çekilmiyor) , sürekli övgü beklemek, kendisini övmek vs….

Kadını inciten hatta şiddete başvuran kesinlikle erkek değildir. Korkak ezik aciz bir karaktersizin tekidir.

• Beğen
Tepkiler: RK
Mastor'luğa aykırı hareketler, aribesi olmasıdır. Mastor, "Bütün işlerim gitti aksi, hey, dur taksi." der ve taksi çevirir.

Haftada 7 gün ve 14 sabah-akşam var. Aribemi cumartesi sabah dükkan önünde kitledim. Cumartesi akşam, pazar sabah, pazar akşam, pazartesi sabah, salı akşam, çarşamba sabah, perşembe akşam, cuma sabah.

8 sabah-akşam döngüm var, ben aribemi kullanamıyorum. Alkolden dolayz. Diger sabah akşamlar da belli değil. Bu dışarıda alkol alma meselesi 3 güne inerse 6 gün döngüsü yapar, 6 güne çıkarsa 12 gün döngüsü yapar.

Ben aribeyi ne yapayım? Mastor'luğa aykırı bir hareket.

Alkol dostunuz değildir" ibaresinin altındaki bir levhada da "Araç kullanma" der, asla kullanmamalıyzdır.

• Kahkaha
Tepkiler: RK
Arkadaşlar tarih konusunda bir sıkıntı var ben bugün burda bişey beğenmedim @RK

Geri