Erkeklerle Nasıl Konuşulmalı

🕒 Konu sahibi 22 saat önce aktifti
10023.jpg

Sevgilimle sürekli tartışıyorum, o beni anlamıyor, tartışmamız sürekli büyüyor, çok bencil davranıyor gibi bir sürü sorun mu yaşıyorsunuz? Bu sorunların üstesinden gelmek için şu şekilde konuşmanız gerekiyor;

Erkekler tartışmayı sevmezler, bunun için tartışmadan çok kavga ederler. Peki tartışmalarınızı kavgaya dönüştürmemek için nasıl tartışmanız gerekir. Unutmayın, kocanızın sizi anlamadığı kadar siz de ona kendinizi anlatamıyorsunuzdur. Bundan yola çıkarak kendinizi daha iyi ifade etmek istiyorsanız seçmeniz gereken üslubu sizlere anlatacağız. Eğer bu çerçevede tartışmanızı sürdürürseniz bunun kavgaya dönüşmesi oldukça güçtür.
sevgili.jpg

Genelleme Yapmak: Bir hata da, kişilerin birbirlerinin kişilik özelliklerini suçlamak yerine suçları genellemek gerekir. Karşınızdaki kişinin o hatayı hep yaptığını göstermek o kişinin kendisini yetersiz hissetmesine neden olur. Örnek vermek gerekirse;
Yanlış; Sen beni kırmak için elinden geleni yapıyorsun.
Doğrusu; Böyle yaparak beni kırıyorsun.
tartismali.jpg

Muhalefet Olmak: Her konu hakkında onun karşısında yer almak. Hatta şeytan bile gelse onun avukatlığını yapmak. Her konuda karşıt görüş belirterek kendi düşüncelerinizi ortaya koymanız ve bunda ısrar etmeniz, karşınızdaki kişiyi aptal ve bilgisiz yerine koyduğunuzu hissettirir bunun için sizden uzaklaşır.
Yanlış: Bence bu işin sonunda başarısız olacaksın, bir daha düşün.
Doğrusu: Bu çok ciddi bir karar, bir kere daha düşün, öyle karar ver.
kavgalar.Jpeg

Akıl Okumak: Kişiler birbirlerini anlamaktan çok, söylemediklerini anlamaya ya da negatif anlamlar yüklemeye meyillidir.
Yanlış: Bunu her ne kadar beni düşündüğün için yapıyorsun asıl amacın beni küçük düşürmek.
Doğrusu: Geçen gün başkalarının karşısında beni çok üzdün, bu konuyu başka bir zaman etraflıca konuşalım.
tartisan-sevgili.jpg

Sürekli Kendini Haklı Görmek: Kendinizi bütünüyle haklı görmek dolayısıyla karşısındakini haksız görmektir. Bunu bilmelisiniz, hiçbir zaman tek taraf haklı ya da tek taraf haksız değildir. Mutlaka iki tarafın da yanlışları vardır. Sadece bir tarafın hataları fazladır.
Yanlış: Kavgaları sadece sen başlatıyorsun.
Doğrusu: Ben tartışmaları sevmeyen biriyim, bunun için sen biraz sakinleş, sonrasında konuşuruz.

Düzenli kısa ve net cümlelerle.. Cümle birleştirmekten, eylemi birden fazla nesneye yüklemekten kaçının.. İma, kinaye vs söz sanatlarını lügatınızdan çıkarın.. Edilgen fiilleri mümkün mertebe kullanmayın.. Ali ata bak kıvamında basit ve talebe yönelik net ifadelerle iletişim kurun.

Bak yine erkeklerle nasil konusulmaliymis
Tartismada nasil konusulmali degil!!!
Kadina karsi erkek her turlu davranabiliyor, ama kadin erkege gore nasil konusulacagini bilmesi gerekiyor
Ya bi yuruyun gidin ya

Algisi düşük olana ne dersen de kar etmez
Kendinizi başkasına laf anlatacağım diye yormayın

Kim anlıyorsa ona gitsin

Anasının babasının eğitemediğine siz tahammül etmek zorunda değilsiniz

Bak yine erkeklerle nasil konusulmaliymis
Tartismada nasil konusulmali degil!!!
Kadina karsi erkek her turlu davranabiliyor, ama kadin erkege gore nasil konusulacagini bilmesi gerekiyor
Ya bi yuruyun gidin ya

Kadın dediğin diye de söze başlarlar ya hani Shini hanımcım, gözüm dönüyor o an.

Kadın dediğin diye de söze başlarlar ya hani Shini hanımcım, gözüm dönüyor o an.

Nef’ zaten her seyin sorumlusu olarak kadini goren bir zihniyet var. Kadin cinsiyetcisi degilim diye baslayip, tam da seksist dusuncelerle devam eden cumleler var oldukca, boyle konular da gormeye devam edecegiz malesef

Bence konuşmayın, sadece denileni yapın.

Hak ettiği gibi
Herkese aslında hak ettiği gibi konuşursan kafan rahat olur

Az konuşun, yeter. Fazla söz, gereksiz söz olur. Gereksiz söz kafa şişirir. O kafa sinir yapar.

Yanlış; Sen beni kırmak için elinden geleni yapıyorsun.
Doğrusu; Böyle yaparak beni kırıyorsun.

Bence bi ‘insanla’ konuşmanın, kendini anlatabilmenin en güzel özeti olmuş bu.

Bu başlığı ve konuyu sevmedim. Ay hanımcığım bunun bayanlarla nasıl konuşulmalı olanı yok mu?

Geri