Bence yok, boş kaldıklarında ya da farklı bir konuda efkarlandıklarında ara ara hatırladıkları oluyordur belki. Hani aklı onda gibi değil de, hatırlamak gibi. Yani bu benim düşüncem, erkekler geliyor kadınlarla ilgili konularda ahkam kesiyorsa ben de keserim arkadaş…
Bir arkadaşım vardı basın alanında çalışırken… Çook severdim, kardeşçe hislerle. İyi bir adamdı. Mutlu bir evliliği ve de çocuğu vardı. Eşi çocuğuyla birlikte Sivas’a memlekete gitmiş. Bir gün oturuyor ama böyle morali bozuk gibi, alışık değiliz onun öyle olmasına. Gittim arka masasına oturdum. Dedim “canın mı sıkkın?”, “keyfim yok ama sebebi de yok” dedi. Sonra ben biraz muhabbet açmaya çalıştım, Müko bir yerde nasıl olduysa sözü eski sevdiğine getirdi. İşte zengin bir ailenin kızıydı, bir çanta alıyordu işte şu kadar ve alırken hesabını yapmazdı bile. Yetemeyeceğimi anladım, o yüzden bitirdim gibi bir şey dedi. Ama bunu söylerken de konuyu eşine bağlayıp eşim mesela beni hep düşünür, beni zora sokmaz vs vs. böyle şeyler söylüyor. Ben o zaman anladım ki bu erkekleri o kadar uzun yalnız bırakmayacaksın jfjd Hem keyifleri kaçıyor; keyifleri kaçınca da saçma sapan şeyler hatırlarına gelebiliyor. Ben arkadaşımı tanıdığım için söylediklerinin önem arz etmediğini biliyorum; hatırlamasını sadece eşcağızından ayrı kalmasına vermiştim. Yani sözün özü erkeklerimizi çok sevelim, hep sevelim, alan tanıyalım ama uzunca yalnız bırakmayalım…