Erkeklerin Küpe Takması Caiz Midir

Konu sahibi son olarak 2610 gün önce görüldü
Erkeklerin Küpe Takması günah mı, Küpe Takmak Erkeklere Günah mı, Erkeklerin Küpe Takması Günah mı, Küpe Takmak Dinen Caiz midir

Küpe konusunda bir günah olduğunu açık açık yazıyor mu kitaplar bilmiyorum , yalnızca kadının erkeğe, erkeğinde kadına benzemesi günah.Genel olarak böyle birşeyin günah olduğunu söyleyen bir hadis hatırlıyorum.Hepsi içine giriyordur sanırım.Ama Yavuz sultan selimin küpe taktığını da biliyorum ve kendisi osmanlıdaki ilk halifedir fakat onun takma sebebi başkadır.

Şimdi birisi gelip günah demişsiniz ama yavuz sultan selimde takmış diye yazmasın diye hemen yazayım dedim:)

Bir vatandaşın 'Erkeklerin küpe takması caiz midir?' şeklindeki soruyu da cevaplandıran Din İşleri Yüksek Kurulu, Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.s.) döneminden itibaren bu güne dek kadınların süslenmek amacıyla küpe kullanıldığı hatırlatıldı. Kulak deldirip küpe takmanın Müslümanların genel örfünde kadınlara ait bir süslenme tarzı olarak kabul gördüğüne işaret edilen açıklamada, "Müslüman erkeklerin ise kadınlara has süs eşyalarını kullanmaktan uzak durmaları gerekir. Zira Peygamberimiz (s.a.s.), 'Kadınlara benzemeye çalışan erkekler ve erkeklere benzemeye çalışan kadınlar Allah’ın rahmetinden uzak olsun' (Buhari, Libas, 61-62) buyurmuştur. Bu ve benzeri uyarılar sebebi ile İslam alimleri, erkeklerin küpe gibi kadınlara özgü takıları takmalarını tahrimen (harama yakın) mekruh saymışlardır." denildi.

Diyanetin açıklaması bu yönde

Doğru bir yorum yazdığım için sevindim zira dini konular hassas konular

Yani takmak günah doğru mu anladım.. ( :
Günah başka bişey:) Caiz değil demek hoş değil , yapılmaması gerek demek.Ama günahtır haramdır bunlar kesin günah ve haram diye belirtilir.Yine de dinimizce hoş karşılanmayan her şeyden uzak durmak lazım dimi?Burdaki açıklama kısa aslında, daha detaylı araştırsan daha iyi olur

o degilde kulak mememin ve kulagimin seklinin cok guzel oldugunu söylemişmiydim daha ònce :))

caiz maiz bilmem de bir çoğuna yakışmıyor.

Valla ben kulağımın delinmesinden korkuyordum, ondan hiç denemedim ama lisedeyken hoşlandığım kız küpe takan erkeklerden hoşlanıyor diye mıknatıslı küpe taktığım olmuştu. Üstelik yakışmıştı. Sonra kız sahici küpe takan biriyle sevgili olmuştu, ertesi gün mıknatıslı küpelerimi çöpe atmıştım :(

Günah mı ?
Yaşadığı çevrenin etkisi altında kalıyorsa takamaz.

nerden bileyim
cübbeli hocaya sorun

Haram ve günah konusuna girersek hayır.

1. Araf Suresi, 32. Ayet: "De ki: Allah'ın kulları için yarattığı süsü ve temiz rızıkları kim haram kılmıştır?"

Ama erkeğin küpe takması mevsuzu toplumsal bir bakıştır. Kimi topluma göre uygun kimine göre değil.

Geri