Erkeklerin 10 yaşında sünnet ettirilmesi

• Kullanıcı ne
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Bu sene çok karşılaştım kendi dönemimin erkekleri de çogu o yaşta oluyordu. Acı eşiğini ölçmek midir nedir ?

Ben 40 ı çıktığında ettirdim hissetmemiştir herhalde

• Beğen
Tepkiler: ne
7 de büyük 3 4 iyi bence

Tek kötü yanı içeriye beni de aldılar bacağını tutturdular bakamadim

Yok hiç ağlamadı en iyisi doğduktan birkaç gün sonra yaptırmak veya kırkıni beklemek

• Beğen
Tepkiler: ne
Sünnetin yaş aralıkları var bu yüzden. 2 yaşına kadar en uygun zaman çocuk durumun farkına bile varmıyor. O aralığı kaçırınca 6 yaşına kadar sünnet yapmayı doktorlar önermiyor. Travmatik durumlar için çünkü o yaş aralığı çocuğun cinsiyetini ve cinsel organını keşfettiği zaman. O yaş aralığını kaçırdığı için 10 yaş üstüne zaman sarkmıştır ama bence 10 yaş da geç. En iyisi doğumdan sonra hastanede halletmek. Çabuk iyileşmesi açısından da diye düşünüyorum.

Yanlış mı yaparım bilmiyorum ama sünnete karşıyım. Sünnetin zararları da var çünkü. Oglum olursa (ki olmayacak) kendi iradesine bırakırım. Büyüyünce kendisi karar verir sünnet olup olmayacağına. Kızım da olursa ben açık olsam da başını kapatması kendi kararı olur, karışmam yani.

Hiç biri de dememiş ki "neden oğlanların çükünü kesmek istiyorsunuz, manyak mısınız?"

Hoca isyanlarda.d
Sağlıken daha iyi olacağını duymuşluğumuzdan herhalde.jsslkds
Çocuğu olanlar cevap versin çabukk:)
Hayır cidden çocuğun olmasa 1 dert. Olsa 1000 dert.

neden oğlanın cukunu kesiyorsunuz, manyak misiniz

Bir kaç görüş var @yoSun Birincisi antik Mısır'da köleleri aşağılamak için. E ibraniler de köle.. Mısır'dan çıkınca kölelikten kurtulsalar bile bunu bir sembol olarak devam ettirmiş olabilirler. İkincisi İbrahimin çocuğunu kesme girişimi. Hepsini kesmeyelim sadece çükünü keselim demiş olabilirler.

Afrikada kadınlar da sünnet ediliyor. Bu da ayrı bi saçmalık.

Geri