Erkekleri kadınlardan üstün tutan özellikler sizce hangisi ?

K
  • Kullanıcı Külkedisi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Akıl Küpü

Erkekleri kadınlardan üstün tutan özellikler sizce hangisi ?

• Kullanılan toplam oy
    11
Tam da üstteki yorumu yazacaktım.

Yaratılış gereği apayrı dünyaya gelmiş iki cinsiyetin birbirinden üstünlüğü olamaz. Belli şeylerde daha yeterli, belli şeylerde daha yetersizler her iki cins de.

Sınıftaki oğlanları aklımdan geçirdim de şuayip mesela her tarafı erkek olsa ne olacak ayakta doğru yere işediğinden bile endişelerim var bu anlamda onları bizden üstün tutan hiçbişey yok. Kıllı, iri, ayı,görgüsüz olmaları dışında. Zaten bu ayrımı arayan birisi eksiği olan birisidir. Şu forumda bile karı gibi mıymıy bir sürü adam var

Önce üstünlük neyle ölçülür onu tartışmak gerek!

"Fiziksel güç,kas,iş vb. olanaklar" ÜSTÜNLÜK değil özellik ve farklılıktır.Bunun üstünlükle alakası yoktur.

Erkekte kas vardır doğrudur.Ancak bazen kadının zekası ve akılcı yaklaşım tekniği,o kaslardan daha güçlüve kolay olarak işi halledebilir.Bu durumda kadının zekası,kaslardan daha güçlü olduğu anlaşıldı.Bundan dolayı erkek daha üstün diyemiyoruz.Bu zayıf bir teori..Üstünlük böyle değerlendirilmemeli diye düşünüyorum.

erkek.jpg

Bunu mu demek istediniz?

ikisininde arti ve eksileri vardir

Erkekler güçlüdürler. O muhteşem sol loblariyla her seyin ustesinden gelirler pehh :T:

Erkekler daha mı üstünmüş ;)

Bunlar komik ve ilkel düşünceler demeyi isterdim ama erkek egemen toplumlarda insanları bu yanlış düşünceye inandırmaya çalışıyorlar ve ne acı ki din de buna alet ediliyor.

Fiziksel yapıları sebebiyle;
Avlanma yetileri ve hamilelik sürecini yaşamamalarından rençberlik işlerinde daha verimli olabilmeleri.

güç erkeğe verildi

gerisi malum

Kas gücü demek isterdim ama bi şişe testoya bakıyor. bkz:rüzgar erkoçlar
Fazlası bile var hatunların. Mşlh göz açıp kapayana dek saksıya fesleğen diker gibi yalan söylüyorlar. xd

O kadar şey yazdım hepsi gitti, demek ki göndermemem gerekiyormuş :)))) kısaca "güç" diyorum.

Üstün demeyelim de fizyolojik anatomik ve psikojenik farklılıklar diyelim.

Ama eşit olmadıkları kesin.

Nereden mi biliyorum, Kur'an'da yazıyor.

Her hangi bir özellikleri yok kadınlar daha üstün ve daha mükemmel .)

Geri