Erkeklere altın takmak haram mıdır ? Erkeklere altın takmak neden haramdır ?

Konu sahibi son olarak 2615 gün önce görüldü
altın erkeğe haram mı, erkeğe altın takmak günah mı, erkeklere altın neden haram, erkeklere atın takmak günah mı, altın erkeklere neden günah, altın erkeğe neden haramdır, altın takmak erkeklere neden haram

Altın takmak erkeklere haram mı :dusun:

evet
ama düğünde takabilirsiniz sonuçta üzerinde taşımayacak

Hem yakışmıyorda zaten bir tek alyans dışında

Dini yönü hakkında teferruatlı bilgim yok ama iğrenç duruyor erkekte.

altın ve ipek haram beylere. bunlar sizin için yaratıldı güzel hanımlar :))))

Peygamber efendimiz, yaşadığı devrin kıtlığından ötürü altının stoklanmaması gerektiğini söylemiştir. Yanlış olmasın ama ya yasaklamıştır, ya da haram kılmıştır. Hangi tabiri kullandığını tam olarak hatırlamıyorum ama ikisi de aynı manaya geliyor. Çünkü altın stoklamak iktisadi hayata açlık sıkıntısı doğurmuş ve birçok aile bundan olumsuz etkilenmiştir.

Bunun dışında altın beşeri yapıyı geçici duygularla sarmalayıp insan karakterini kötü anlamda etkilediği için, taşınması ve gösterilmesi İslam ahlakı tarafından hoş karşılanmamıştır.

Evlenince yüzük takınca günahkarmı oluyoruzda , saçmalık bence

altın. altın yani, değerli bir maden bunun ahlaki açıdan nasıl bir günahı olabilir?

taktım ben bu konuya biri açıklasın :D

altın. altın yani, değerli bir maden bunun ahlaki açıdan nasıl bir günahı olabilir?

taktım ben bu konuya biri açıklasın :D

ben muhabetlerine katıldığım bir tarikatta doktor olduğunu söyleyen birinden şöyle bir şey duymuştum; altın ve ipek sperm sayısını düşürüyor ve erkeklerin kısırlaşmasına sebep oluyor.

bana mantıklı gelmedi, kaldı ki bana hiçbir dedikleri mantıklı gelmiyor. ama menkıbe dinlemek çok zevkli xd

olabilir. sonuçta maden. yer altından ne çıkacağı belli değil.

plütonyumda da radyasyon var mesela altında da kısırlaştırıcı bir etki olabilir :D bunu anlayabilirim.

ama haram nedir ? troll değilse ben bu konuda bilgi sahibi olmak isterim :p

Geri